AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızları’nı ziyaret etti.

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar’dan “yıldızlara” ziyaret

AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, Kepez Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızları’nı ziyaret ederek, enerji sektöründeki tecrübelerini paylaştı. Ziyaret sırasında mesleki eğitime ilk adımlarını atan öğrencilere uygulamalı derslerde kullanmaları için kıyafet, ölçü ve teknik malzemelerden oluşan takım çantası hediye edildi.

Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Yüksek Gerilim Dalı”nın oluşmasına katkıda bulunan, uygulamalı dersler için Yüksek Gerilim Dalı Laboratuvarı kuran Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ), mesleki eğitimi tercihi eden gençlerin her zaman yanında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Gerilim Dalı’nda eğitim gören Enerjinin Yıldızlarını okullarında ziyaret eden AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, enerji sektörde tecrübelerini paylaşırken öğrencilerin elektrik dağıtım hizmetine yönelik sorularını yanıtladı. Ziyaret sırasında 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Elektrik Bölümü’nü tercih eden, mesleki eğitime ilk adımlarını atan öğrencilere uygulamalı derslerde kullanmaları için kıyafet, ölçü ve teknik malzemelerden oluşan takım çantaları da hediye edildi.

Enerjinin Yıldızları ile buluşan ve “gelecekteki meslektaşlarına” mesleki eğitimin sektördeki önemini anlatan AEDAŞ Genel Müdürü İlkay Baydar, “Elektrik dağıtım sektörü büyük bir gelişim ve dönüşüm içinde. Teknolojinin çok daha yoğun kullanıldığı, elektrikli araç sayısının her geçen gün arttığı, yenilenebilir enerjinin öne çıktığı bu süreçte, sizlerin mesleki donanımınızı güçlendirmek için her zaman yanınızdayız. Dünyamızın, ülkemizin, sektörümüzün geleceği sizlersiniz” dedi.

BU YIL TOPLAM 109 YILDIZ VAR

Bu arada 2018 yılından hayata geçen Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Bölümü’nde eğitim gören öğrencilerin sayısı da her geçen gün artıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla, elektrik bölümünü tercih eden öğrencilerin sayısı 109’a ulaşmış durumda. AEDAŞ’ın konusunda uzman ekibi uygulamalı derslere katılarak öğrencilere destek olurken yıl içinde düzenlenen teknik gezilerle de Enerjinin Yıldızları’nın ‘elektriğin üretimden dağıtıma kadar geçirdiği aşamaları” yerinde gözlemelerine imkân sunuluyor.

Enerjinin Yıldızları Projesi, 2018 yılından bu yana üç ilde devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile 2018’de yapılan ‘Mesleki Eğitim Protokolü’nün ardından Antalya, Sivas ve İstanbul’da belirlenen 3 meslek lisesinde Yüksek Gerilim Dalı Bölümü oluşturulmuştu. Proje çerçevesinde bu dalı tercih eden öğrencilere burs ve staj imkânı, eğitimini tamamlayanlara ise istihdam olanağı sağlanıyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bayram sabahı Antalya’ya dolu sürprizi
Serik

Bayram sabahı Antalya’ya dolu sürprizi

Antalya’nın Serik ilçesinde Ramazan Bayramı sabahı etkili olan dolu yağışı, yolları ve seraların çevresini beyaza bürüdü. Vatandaşlar sabaha karşı kar manzarasını andıran görüntülerle karşılaşırken, aniden bastıran dolu, sürücülere ve üreticilere zor anlar yaşattı.

Korkuteli Belediyesi’nden Yangın Mağduru Ahmet Asar’a ilk etap Konteyner Desteği
Korkuteli

Korkuteli Belediyesi’nden Yangın Mağduru Ahmet Asar’a ilk etap Konteyner Desteği

Korkuteli Belediyesi, Taşkesiği Mahallesi’nde evi yanan Ahmet Asar’a yardım eli uzattı. Yangında evini kaybeden Asar’a geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla belediye tarafından konteyner desteğinde bulunuldu.

Antalya Valisi Hulusi Şahin Motosiklet kullanıcıları çok dikkatli olmalı
Antalya

Antalya Valisi Hulusi Şahin Motosiklet kullanıcıları çok dikkatli olmalı

Antalya Valisi Hulusi Şahin: - "Türkiye genelinde ölümlü kazaların %50’si motosiklet kazalarından kaynaklanırken, Antalya'da bu oran %60 seviyelerinde.

Serik Ak Partili Başkan Ahmet Söker'den Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’a sert tepki
Serik

Serik Ak Partili Başkan Ahmet Söker'den Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT’a sert tepki

Söker, Belek, Kadriye ve sahil bölgelerinde 25 Şubat Salı günü çalışma gerekçesiyle kesilen suyun 15 saat içinde geri verileceğinin söylendiğini ancak aradan 65 saat geçmesine rağmen suyun hâlâ gelmediğini belirtti.

Korkutelililer Derneği kurum Ziyaretçilerini sürdürüyor
Korkuteli

Korkutelililer Derneği kurum Ziyaretçilerini sürdürüyor

Korkutelililer Derneği Kurucu Başkanı Adnan İmirgi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Korkuteli Milli Eğittim Müdürlüğü, tapu Müdürlüğü, Korkuteli Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı, Belediye başkanı, Emniyet Müdürlüğü, devlet Hastanesi Başhekimi, sağlık ilçe müdürü, siyasi ilçe başkanlıkları ve şehit ailesi ziyaret etti 

2025 Yılı Çevre Başkenti Seçilen Antalya  projeleri ile dikkat çekiyor
Antalya

2025 Yılı Çevre Başkenti Seçilen Antalya projeleri ile dikkat çekiyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu projeleriyle aldığı çevre ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 40 ülkeden 94 belediyenin üye olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu’nun düzenlediği yarışmada devamı haberimizde