Kepez

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Akdeniz’in en büyük kütüphanesi Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni 9 Aralık Cumartesi saat 12.00’da gerçekleştirilecek. Devamı haberimizde...

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Akdeniz’in en büyük kütüphanesi açılıyor
Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Akdeniz’in en büyük kütüphanesi Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni 9 Aralık Cumartesi saat 12.00’da gerçekleştirilecek. Kepez Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılını ve 22 kütüphane projesini Antalya Kütüphanesi ile taçlandırdı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kitapseverlere kapılarını aralayan Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni 9 Aralık Cumartesi saat 12.00’da gerçekleştirilecek. Akdeniz bölgesinin en büyüğü olan Antalya Kütüphanesi’nin, 1 milyon kitap koleksiyonu ve aynı anda 2 bin 500 kişiye hizmet verebilme kapasitesi bulunuyor. Antalya Kütüphanesi, Akdeniz Üniversitesi’ne yakın bir mesafede, öğrencilerin yoğun olarak ikamet ettiği Gülveren Mahallesi’ne kazandırıldı. Kütüphane, mahallede 160 gecekondu binasının etkilendiği ve 40 yıla yakın süren mülkiyet sorununun kentsel dönüşüm projesiyle çözüldüğü bölgeye yapıldı. Öğrencilerin ders çalışabileceği şekilde tasarlanan ve 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan Antalya Kütüphanesi, dünya küresi şeklindeki mimarisiyle, konferans salonuyla, sergi alanlarıyla, çocuk kütüphanesiyle, tefrişatıyla, üniversiteye yakınlığı ve zengin kitap koleksiyonuyla şehrin kültür ve eğitim hayatına katkı sağlayacak bir yatırım oldu. Akdeniz’in en büyük kütüphanesi olan Antalya Kütüphanesi, ATSO’nun 100. Yıl Kültür-Sanat ödülünü layık görülerek, ilk ödülünü de aldı.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar
Kepez

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Devamı haberimizde..

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi
Antalya

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi

Kepez Belediyesinin, mahallelerine kazandırdığı semt kütüphanelerini, öğrenciler çok sevdi. Devamı haberimizde...

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri
Kepez

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri

Antalya ya gelen Hasta yakınları için 5 yıldızlı otel formatında hizmet

Kepez’e 3 Sağlık tesisi müjdesi
Kepez

Kepez’e 3 Sağlık tesisi müjdesi

Kepez Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Yeni Mahalle’ye içerisinde kanser tarama merkezinin olacağı Kepez Bedreddin Ari Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile Varsak Karşıyaka Mahallesi’ne Teslime-Hüseyin Acar ASM inşa edilecek. Devamı haberimizde....

Antalya Kepez Ata’sını saygıyla ve minnetle  andı
Kepez

Antalya Kepez Ata’sını saygıyla ve minnetle andı

Kepez Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85’nci yılında saygı ve minnetle andı.