Antalyaspor hafriyat yolsuzluğunda söz düellosu

Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın basın toplantısının ardından Antalyaspor Kulübü Derneği'nin

Antalya Biriketçiler Nalburiyeciler İnşaat Malzemecileri ve Hafriyatçılar Esnaf Odası Başkanı Özgür Bucaklı'nın basın toplantısının ardından Antalyaspor Kulübü Derneği'nin resmi X sosyal medya hesabından Dernek Başkanı Aziz Çetin yerine hafriyat işini yapan firmanın ortaklarından Bahattin Özkesemen'in videoları yayınladı. Özkesemen'in açıklamalarına gazetemiz aracılığıyla Oda Başkanı Özgür Bucaklı anında cevap verdi. İşte Özkeksemen'in sözleri ve Bucaklı'nın verdiği yanıtlar:
haberimizvar.net- BAHATTİN ÖZKESEMEN: Antalyaspor hafriyat geri dönüşüm Antalyaspor'a gelir elde edilsin diye Menderes Türel döneminde 2017 yılında 3-4 madde ile verilmiş. Bu 3-4 madde ile verildikten sonra önceki yönetim 5 yıl çalıştırmış. Kendileri yapamadıkları için taşeronla beraber çalıştırmışlar. Elde ettikleri gelir 5 yılda 7 milyon ciro. Fakat bundan tatmin olmayan yönetim değişikliğe gidiyor. Zarar edildiğini görüyorlar. Ankara'dan bize bir şekilde ulaştılar. Bizde bu işi profesyonelce yaptığımız için gelip işe başladık. 9 ayda 57 milyon TL ciro yaptık. Biz daha önce hem Ankara'da, hem İstanbul'da yapıyorduk bu işi. Bilinçli bir şekilde yaptığımız için nasıl yapabiliriz diye gelmeden önce de bir araştırma yaptırdılar zaten. Bu arkadaşların zarar ettiklerini, kulübü zarara soktuklarını beyan ettik ve belediyede o tarihlerde %10 gelir elde ediyordu. Gerisi Antalyaspor'un kasasına geliyordu. Aynı şekilde bizimle çalışıldığı gibi onlarda taşeronla çalışıyordu. Eski yönetimde taşeronla çalıştıkları için aynı sistemde bizle de çalışmaya başladılar. Aradaki fark zaten daha önce de kamuoyuna paylaştı Antalyaspor. Aradaki geliri 9 ayda 57 milyon olarak net bir şekilde ortaya koyduk. Antalya'nın yıllık 1 milyar TL'lik hafriyat cirosu var sözü doğru değil. Alakası yok. Yani tamamen belgeli bir şekilde konuşmamış arkadaşlarımız. Onun doğrusunu çıkarabilmemiz için ilçe belediyelerden zaten merkez ilçede çalışılıyor. Ruhsat sayısı ile metreküp hesabı yapılabilir. Rakama dönüşebilir. Yani 1 milyar çok uçuk bir rakam. Yani ortalama nedir? Ben size söyleyeyim. Aylık 3 milyon lira 5 milyon lira bu işin hızlı olduğu dönemlerde şu an zaten iş hacmi düşük.

ÖZGÜR BUCAKLI: Ben bu işi 28 yıldır yapıyorum. Neyin ne kadar ettiğini iyi biliyorum. Savcılık izin versin. 5 büyük merkez ilçe belediyesinde verilen inşaat ruhsatları belli, metreküp hafriyat ve dolgu miktarları belli. Ortaya 1 milyar TL'den aşağı rakam çıkmayacaktır. Sadece Altıntaş'a bakın görürsünüz. Yeter ki işlemler gayri resmi
yapılmasın.

BAHATTİN ÖZKESEMEN: Oda seçimleri ile ilgili herhangi bir dahilimiz yoktur. Bu Özgür Bucaklı arkadaşımız zaten yeni seçilmiştir. Seçilme işi esnasında da bu yürürlülüğü durdurma kararını almışlardır. Uğraşıyorlardı Antalyaspor'la. Kendileri yapmaya çok heveslilerdi bu işi. Bir şekilde 13 madde ile karşımıza geldiler. Kavgalar, dövüşler bizim personelimizi tahrik ediyorlardı. Polis nezlinde karakollara çekiyorlardı. Bize yönetimi ile beraber buraya kadar gelip yardımcı olmamızı söylediler. Bu şekilde Antalyaspor'a yardımcı olamaz ama ortağım Orhan Bey ve ben oturduk konuştuk. Dedik ki siz gelin. Yönetimsiniz. Odanızın eksiklikleri var.
2 milyon bize verin dediler. Özgür Bucaklı'nın kendisi dedi. 2 milyon veremeyiz. Biz kendi gelirimizden Orhan bey ve ben 1 milyon 250 bin TL çek, 3 parça çek olarak verdik. Belgeleri burada. İsteyen gelip alabilir. Verebiliriz. Bunu verdik kendilerine odanızdaki sıkıntılarınızı giderin diye. Fakat yönetimdeki arkadaşlar bu çeki sormuşlar kendilerine. O çekinde kasada olmadığını görünce yönetim istifa etmiştir. Yeni bir seçime gitmiştir. O onların kendi sorunu. Bizi ilgilendiren bir husus değil. Diğerlerine göstermeyip cebine atmıştır. Odadaki yönetimdeki arkadaşlar da bu sebeple seçime gitmişlerdir.
ÖZGÜR BUCAKLI: Bahattin Özkesemen çeki teslim ederken odamızın teslim alındı tutanağı ve kaşesi var mıdır? Ben böyle bir çek teslim almadım. Söz konusu çekin öncelikli olarak görüntülerini paylaşsınlar, kim çeki teslim almış, kim cirolamış paylaşsınlar.Kendi ceplerinden ödedikleri paranın hesabını çeki kime teslim ettiyseler ona sorsunlar. Olmayan bir şeyle ilgili konuşmak yalancılıktır, bu yalanı çürnütmek için ortaya belgeyi koymak gerekir.

BAHATTİN ÖZKESEMEN: Atık taşıma kabul belgesi diye bir belge var. Müteahhit arkadaşlar o atık taşıma kabul belgesiyle gelir. O belgede hafriyatçı adı yazar. Bu bizim bilgimiz dahilinde olmaz. Belediyede hafriyatçısını belirler, gelir müteahhit. Burada da Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın 2017 yılı yönetmeliğine göre hafriyat işlerini büyükşehirlere devretmesi itibariyle hafriyat yönetmeliğinde de demin bahsettiğim gibi 4. maddelik sözleşmeyi yapamadıkları için Sosyal A.Ş. kendi içinde yeni bir işleyişle gelirin yüzde 52'sini Büyükşehir Belediyesi'ne, geriye kalan kısmını da Antalyaspor'a yaparaktan bu kontrol mekanizmasıdır. Hafriyat işini biz yapmayız, yapamayız da, öyle bir sistem yok.
ÖZGÜR BUCAKLI: Bakın benim adımın önünde hafriyatçılar odası başkanı diye yazıyor. 28 yıldır gururla söylüyorum ki hafriyatçılık yapıyorum. Çoluğuma çocuğuma hafriyat işinden ekmek yediriyorum tıpkı 900 esnafım gibi. Buradaki kavgamın sebebi de esnafım ekmeğiyle oynanmasıdır. Biz hafriyat işi yapmayız, yapamayız diyenler kendi sistemlerine hizmet eden yani açıktan ödeme yapan yandaş hafriyatçılarıyla birlikte çalışıyor. Evet birebir kendileri yapmıyor ama kimlerin yapacağına kara veriyor. Yani sen aç kalacaksın dedikleri var, sen de kazanacaksın dedikleri var. Sitemlerine ayak uydurursan. Örnek vermek gerekirse, Altınova Koyunlar Mevkii'nde bir esnafım dolgu işi için anlaşıyor, Antalyaspor ödemesi var diyerek işveren müteahhit Bahattin Özkesemen'lere gönderiyor. 800 bin TL dolgu bedeli ödemesi gerekirken, 200 bin TL ödersen elden ve bu yandaş hafriyatçı işi yaparsa senin işini çözebiliriz diyor. Ben bunlarla savaştım, savaşıyorum.
BAHATTİN ÖZKESEMEN: Antalyaspor Hafriyat Limited Şirket'i haricinde hiç bir şirket yoktur. Ticaret odası oradadır. Varsa böyle bir şirket lütfen ibraz etsinler.

ÖZGÜR BUCAKLI: Açıktan ödeme yapılan BKM Şirketi'nin adresi ile Antalyaspor Hafriyat Şirketi'nin adresi kayıtlarda aynı geçiyor. Bu şirketler farklı diyebilir miyiz?

BAHATTİN ÖZKESEMEN: Videodaki arkadaş da Özgür Bucaklı'nın yönetimindeki yönetim kurulu üyelerinden bir tanesi. Başkan Yardımcısı Ali Özcan'dır. Döşemealtı'ndaki biraz önce de bahsettiğim konuyla alakalı yürütme durdurma kısmında bizim personellerimizi yukarıda kavga dövüş esnasında barış amaçlı geldi arkadaş, 1 milyon 250 bin TL'lik çeki verdiğimiz gün çekildi. Özgür Bucaklı da kendisi çekmiştir o videoyu da.

ÖZGÜR BUCAKLI: Basın toplantısında gösterdiğim videodan söz ediyor. Basın toplantısında Döşemealtı'nda kavga işini anlatmıştım, karakola başvurmuştuk. Savcılık konunun kamu olduğunu belirtip şikayeti kendilerine yapmamızı istemişti. Bu süreçte barış söz konusu olabilir mi? Bu olayın altını çizerek anlatmama rağmen Bahattin Özkesemen barış için Ali Özcan'la görüştüğünü söylüyor. Bu görüşmeden benim haberim olmadı. Benim yönetimimi kimin yönettiği ortaya çıktı. Bu video çekilirken ben yoktum olmam da söz konusu olamaz. Bu videoyu Bahattin Özkesemen'in ortağı Orhan Ecik'in çektiğini herkes biliyor. En başta Ali Özcan ve Bahattin Öskesemen biliyor.
BAHATTİN ÖZKESEMEN: Orası koruma alanı. Koruma alanı olması itibariyle SİT alanı, Hazine arazisi. Bu o eylemi yapan arkadaşımız o parselleri 500 metrekare, 500 metrekare aşahıslara satmaktadır. Bizde bunun tespitini yapıp gerekli polis mercilere, emniyete, Mili Emlak'a, Büyükşehir Belediyesi'ne bilgilendirme yaptık. Kendilerini ikaz ettik buralara dökmeyin, sıkıntı yaşarsınız dedik. Yapılması gereken çevre cezası kesilmiştir belediye tarafından. Milli Emlak kes demiştir, belediyede kesmek zorunda. Bunun iptali de söz konusu değil zaten. Suç işlemiş.

ÖZGÜR BUCAKLI: Basın toplantısında söz ettiğim kuş cenneti denilen alandan söz ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir birimi buraya dök derken, diğer bir birimi de yasak deyip0 ceza kesiyor. Sonra da başka birk hafriyatçı bu alana döküm yapıyor demiştim. Döküm yapana ceza kesiliyor da, diğer döküm yapan firmadan 750 bin TL açıktan almışlar. Belgelerini de basın toplantısında gösterdim. İki farklı uygulamanın sebebini sordum. Yanıtı bu olmamalıydı. Konuşacaklarsa belgelerini benim gibi ortaya koysunlar.BAHATTİN ÖZKESEMEN: Özgür Bucaklı bana Aziz Çetin'le tanıştırmam konusunda ısrarcı olmuştur. Kulüp başkanımızdır, götürmüşümdür kendisini tanıştırmışımdır, konuşma yanımda geçti. Tamamen asılsız yalan beyandır. Kendisinin uydurmalarıdır.

ÖZGÜR BUCAKLI: Aziz Çetin'in babasının eviyle benim işyerim yıllardır karşı karşıyadır. Komşu olduğumuzda Aziz Çetin bir avukatın yanında stajyerdi. Ben ezelden beri tanırım. Birinin tanıştırmasına ihtiyacım yok. Yalanlarını kılıfına uydururken iyi düşünsünler. Neyi yaşadığımı biliyorum. Anlatamayacağım hayatı yaşamam.

BAHATTİN ÖZKESEMEN: Aziz Çetin yönetiminden önceki yönetimin çalışma şekli çok farklıydı. Onlar rastgele çalıyorlardı. Doğayı kirletiyorlardı. Döküm alanlarını kullanmıyorlardı. Metreküpleri ölçmüyorlardı. Yani, ahbap çavuş ilişkisi vardı diyelim. Bunu da belgeledik zaten koyduk. Şimdi Aziz Çetin'den sonrası biz bunu yani
atık taşıma kabul belgelerini dengeledik. İlçe belediyelerinde toplantılar yapıldı. Mimari projelerin hazırlandığı, bu mimari projelerden hesap yapıldığı metreküplerin doğru bir şekilde çıktığı gelirin ondan arttığı ve dolgu kısımlarında aynı nitekim döküm alanların teşvik ettik. Bundan dolayı gelir artmış bir pozisyonda. Öncede vardı belki ama arkadaşlar hesabını verirler veremezler onu bilemeyiz.
ÖZGÜR BUCAKLI: Aziz Çetin, bir önceki yönetimdeydi ve etkin görevdeydi. Aziz Çetin öncesi ve sonrası diye bir şeyi nasıl ayırt edeceğiz. Yılların hafriyatçısıyım sormak istiyorum Bahattin Özkesemen'e 'taşıma kabul belgelerini dengelemek' ne demek? Bunu açıklarsa doğruları konuşmuş olur. Benim anlatmak isteğimde bu zaten… Kendi ağzıyla yakalanmış. Sitemlerini oluşturmak için birilerini yandaş hafriyatçı yapıyorlar, birilerine yeni yönetim oluşturup oda başkanlığını altın tepsiyle sunuyorlar, birilerine de resmiyete 3 kuruş ödetip, gerçekte açık hesapla 1 milyar TL'yi bölüşüyorlar.

BAHATTİN ÖZKESEMEN: Antalyaspor'un en şaşalı dönemi 2023 yılıydı. Savaş vardı, Ruslar buraya gelmişti, yabancıya oturum vardı. O tarihlerde bile biz 1 milyon 957 bin 872 metreküp hesabı yapmıştık. Para karşılığı da kaç para yapıyor 63 milyon 341 bin TL yapıyor. Biz bunun 57 milyon TL'sini kasaya sokmuş durumdayız. Özgür Bucaklı 1 milyar TL'yi hangi mantıkla yapmış, hangi akılla yapmış. Böyle bir rakam asla söz konusu değildir. İstanbul gibi metropol bir ilde böyle bir rakam bile söz konusu asla değildir. Antalyaspor'un bütün yöneticilerine herkes buradaki bir müteahhit kapıdan giren bir arkadaşımız herkese eşit davranılmıştır. Herkes eşit ödeme yapmıştır. Hatta çoğu başkana da haberleri yoktur, yurtdışındadır, hafriyatçısı gelmemiştir. Tutanak tutulmuştur. İsteyen hem bu metreküp hesabını alabilir, hem tutanakları kendilerine verebiliriz .
ÖZGÜR BUCAKLI: Benim dile getirdiğim gibi doğru metreküp hesabı yapılarak tutanaklara geçilmiyor. Ayrıca 2023 yılında söz konusu metreküp hesabına göre 5 büyük merkez ilçede yılda 16 inşaat projesi olabilir mi? Hadi 20 proje olsun. Koskoca 5 merkez ilçede toplam 20 inşaat ruhsatımı verilmiş o tarihte, öyle mi? Bahattin Özkesemen resmiyetteki hesaplarını doğru yapsın, öyle konuşsun. Açık hesabı ayrı, resmi hesabı ayrı olandan iki artı iki dört çıkmaz.

BAHATTİN ÖZKESEMEN: Muafiyet durumu hafriyat işinde şöyle; çok özel nedeni olan bazı kuruluşlar olur. Bakanlıktan muafiyet belgelerini alırlar. Örneğin giden Vali Ersin Yazıcı rica etmişti. Özgür Bucaklı'nın 2023 yılında 5 tane okul için ricasıyla, belgeleri sonradan gelecek diye.

ÖZGÜR BUCAKLI: Dönemin Valisi Ersin Yazıcı'nın ricasıyla muaf edilen okul inşaatından çıkan hafriyatı döktüğüm yerle ilgili ceza kesmişlerdi. Ya kaçak döküme sokarız dediler ya da ceza keseriz dediler. Muaf dedim anlatamadım elimde belgesi mevcut 385 bin TL ceza kesildi, cezayı bile daha ödeyemedim. Kayıtlar da var.
BAHATTİN ÖZKESEMEN: 475 hafriyatçı var. Fakat şu an bizim sistemimize kayıtlı 64 tane takip sisteminde olan var. Bu arkadaşımız oda başkanı ama kendi 425 üyesini daha takip sistemini taktırmamış. Kendisi bile 2023 yılının 9. ayında zorla taktırdık. Özgür Bucaklı'nın Antalyaspor'a ödenmiş 5 kuruş parası yok. Öncesinde de yok çünkü takip sistemleri de yoktu. Antalyaspor'un belediyeye gelecek parayı kendilerine alıyorlardı. Buradan da rantları bozulduğu için rahatsızlar. Yeni yönetimle hiç kimse ile hiç bir ilişkimiz yok. Bütün kamyoncu esnafını destekliyoruz, herkesi destekliyoruz, herkese yardımcı oluyoruz. Benden para almayın, bütün esnaftan para alsın diyor. Kendisi gelsin konuşalım.

ÖZGÜR BUCAKLI: Arvento takip sistemi varken odamıza yazı geldi. N-2 takip sistemine geçileceği söylendi. Esnafımız 1.500 TL'ye yenilemesini yapabilecekken, 5.800 TL ekstra para ödeyip o sisteme geçirilmek istendi. Ersin Yazıcı eski vali döneminde tarım işi yapanlar bu işten muaftı. O güne kadar ben de şehir merkezinde hiç bir iş yapmadım. Muaf olan olarak çalıştım. Ne benden, en de esnafımdan avanta yiyemezsiniz dedim. Takip sistemi değişimden dolayı para istenmesine esnafım tepki verdi ben de esnafımın yanında oldum. Bu kadar suçlama yaptığı kişi olarak bana bir de gelsin konuşalım cümlesini sarf etmesi de çok ilginç. Neyi konuşacağız, yine başka bir teklifi mi var?
BAHATTİN ÖZKESEMEN: Amacı karalayıp, seçimi kazanmaktır. Bütün derdi burası çok kurumsal diye. Dört dörtlük çalışan bir firmayız. Evraklar elimizdedir. Bütün metreküpler, hesap cetvelleri hepsi bütün gazeteciler gelip Antalyaspor'dan da alabilir. Sosyal Hizmetler A.Ş.'den de gelip alabilir. Yani biz Antalya'da şunu gördük. Her şey dedikodu ile yürüyor. Yani bir tanesi gelip de şu belgeleriniz var mı diye bize sormadı. Gelsinler hepsini vereceğiz. Hiç gerek yok yani. Özgür Bucaklı'nın gidip de herkes dedikodusunu dinledi. Bak sabahtan beri konuşuyoruz. Hepsini belge ile gösterdim. İsteyen gelip alabilir. Hesap cetvelleri ile alakalı neyle alakalı isterlerse burada veremeyeceğimiz hiç bir belge yok.

ÖZGÜR BUCAKLI: Açıklama yapması gereken Sosyal Hizmetler AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürbüz ya da Dernek Başkanı Aziz Çein olması gerekirken neden Bahattin Özkesemen açıklama yapma gereği duyuyor. Yetkisi hatta etkisi nedir? Benim seçimi alıp almamam onları neden bu kadar ilgilendiriyor. Neden tek tek Bahattin Özkesemen oda üyelerimi arayıp, karşıma çıkardığı Halil Efe Çevik adına oy istiyor. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar esnafla çalışıp tüm esnaf arkadaşlara eşitiz, tüm esnaf arkadaşlar bizimle diye algı yönetiyor. Derdi seçim mi? Gelsin o zaman karşımda aday olsun.
BAHATTİN ÖZKESEMEN:Ferrokrom diye bir burada bir firmamız var. Dünya çapında 6 firmadan bir tanesi. Evrağı burada. Kendi yazılı beyanlarını istemişiz. Ferrokrom'un 1.5 yıldır Özgür Bucaklı hafriyatın döküm parasını verdiği burada belgede yazılı. Makbuzu da burada. Onu da gösterebilirim. Onu da isteyen arkadaş gelip alabilir. Parasını dahi Antalyaspor'un ve Büyükşehir Belediyesi'nin döküm belgesini dahil Özgür Bucaklı firmasına yatırmış. Dekontu da bizde. Özgür Bucaklı da bugüne kadar 1 TL Antalyaspor'a para yatırmamış. Bunun paniğine düşmüş ki geçen hafta 9 bin lira para yatırmış. Bizde onun faturasını kesmemişiz. Para iadesini yapmışız. Çünkü buradaki lisanslı yere giden malzemeyi gitmesi gereken malzemeyi Hazine arazilerine, sağa sola dökmüş. Buradada TPS sisteminde belgeleri belli. Dökmediği, döküm alanlarına gelmediği hazine arazilerine döktüğü belli. Bu adam oda başkanlığı yapacaksa, çevre kirliliği yapacaksa Antalyaspor'un hakkını yiyecekse, belediyenin hakkını yiyecekse, Antalyaspor forması giyipte Antalyaspor'u destekliyorum. Kayıp milyon nerede diye diyorsa bunun hesabını gelsin belgelerle vereyim kendilerine de, gazeteci arkadaşlara da. Döktüğü malzeme de burada lisanslı yere gitmesi gereken malzeme maalesef Hazine arazilerine dökülmüştür. Resmi suç duyurusunda bulunacağız tabii ki. Buradaki görmüş olduğunuz belgelerle Çevre Şehircilik Bakanlığı'na, Milli Emlak'a, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Sonuçlarını bekliyoruz. Kendisi gidip adli makamlara ifadesini verecektir.

ÖZGÜR BUCAKLI: Kızıllı döküm sahasına döktüm, ödemeleri de elimdedir. Ancak her seferinde ödeme yapmak için belediyeyi de aradığımda lisanslı sahayı değil, Kızıllı'daki döküm sahasını gösterdiler. Bundan bir yıl önce Aziz Çetin açıklamasında bertaraf tesisi kurulma aşamasında demişti. Bertaraf tesisi bu güne kadar neden kurulmadı Antalya'ya. Sürekli altyapı yapıyoruz parayı oraya yatırıyoruz denilmesine rağmen ortada bir şey yok. Ödenen paranın neden faturası kesilmez. Özgür Bucaklı olduğu için mi? Kızıllı döküm sahasındaki devletin malı kantarı neden söktünüz neden yerinde yok? Açık hesabınız rahat çalışsın diye mi?

Antalya SporÖzgür BucaklıBAHATTİN ÖZKESEMENHaberlerTürkiyeAntalya

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.