Gece Yapılan finallerde Kumluca Başpehlivanı Kim oldu

Kumluca Şehir Stadı'nda 28 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.

KUMLUCA'DA BAŞPEHLİVAN FATİH ATLI
Kumluca Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen güreşlere, farklı illerden yaklaşık bin 238 güreşçi katıldı. Güreşlerde 70'i başpehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti.
Bu yıl 25. düzenlenen ve 70
başpehlivanın er meydanına çıktığı
Kumluca Yağlı Güreşleri'nde finale Yusuf Can Zeybek'i mağlup eden Fatih Atlı ile Cengizhan Yıldırım'ı yenen Enes Doğan kaldılar.

SÜRPRİZ SONUÇLAR OLDU

İsmail Balaban ilk turda, Ali Gürbüz ve Orhan Okulu ise 3. turda mağlup olarak güreşlere erken veda ettiler. Diğer favori isimlerden Yusuf Can Zeybek ise yarı finalde elendi. Böylece finale Muratpaşa Belediyesi'nden Enes Doğan ile Manavgat Belediyesi'nden Fatih Atlı kaldı.

GÜREŞLER GECE SONUÇLANDI

Müsabakaların son derece çekişmeli geçmesi nedeniyle genelikle puanlamaya kaldı. Bu nedenle de final karşılaması 28 Nisan 2024 Pazar günü saat 22.00'de başladı. Hayli heyecanlı geçen güreşin puanlamaya gitmesine kısa bir süre kala Fatih Atlı, Enes Doğan'ı mağlup ederek başpehlivan oldu.

Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu yaptığı konuşmada: “Geleneksel Kumluca Yağlı Pehlivan Güreşleri, 25. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlediğimiz en önemli organizasyonlardan biridir. Büyük bir katılımla güreş organizasyonumuzu hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden gelen misafirlerimiz başta olmak üzere, katılan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.’’ diyerek Kumluca Er Meydanı’mızdan tüm güreş severlere seslendi.

 

Kumluca GüreşleriKumluca Belediye BaşkanıFatih AtlıEnes DoğruGüreşTürkiyeAntalyaKumluca

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.