Antalya Adliye'deki rüşvet operasyonunda 4 tutuklama

Antalya Adliye'deki rüşvet operasyonunda 4 tutuklama Antalya Adliye Sarayı'na yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan İcra Müdürü Ferda Sazlı Ülker, İcra Müdür Yardımcısı Hakan Kalkan, Mübaşir Tuncay Çiçek ile Mehmet Emre Kulaç tutuklandı.

Antalya Adliye'deki rüşvet operasyonunda 4 tutuklama

 

 

 

 

Antalya Adliye'deki rüşvet operasyonunda 4 tutuklama


Antalya Adliye Sarayı'na yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda gözaltına alınan İcra Müdürü Ferda Sazlı Ülker, İcra Müdür Yardımcısı Hakan Kalkan, Mübaşir Tuncay Çiçek ile Mehmet Emre Kulaç tutuklandı.

Adliye'deki rüşvet operasyonunda 4 tutuklama

Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı 'rüşvet' operasyonunda 10 Haziran'da aralarında avukat, mübaşir ve icra memurlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Polis merkezinde sorgusu tamamlanan şüpheliler aynı gün Antalya Adliyesi'ne getirildi. Adliyedeki davaları para karşılığı öne çektiği iddia edilen şüphelilerin ifadeleri alındı. İşlemleri tamamlanan 2 avukat savcılık kararıyla, diğer şüpheliler Sulh Ceza Hakimliği tarafından serbest bırakıldı.


GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI

Şüpheli icra müdürü Ferda Sazlı Ürker, icra müdür yardımcısı Hakan Kalkan, mübaşir Tuncay Çiçek ve Mehmet Emre Kulaç ise savcılık sorguları sonrası tutuklama istemiyle Antalya 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Ferda Sazlı Ürker'in 'rüşvet almaya aracılığa teşebbüs', Hakan Kalkan'ın 'rüşvet almaya teşebbüs', Tuncay Çiçek'in 'rüşvet almaya teşebbüs' ve Mehmet Emre Kulaç'ın 'rüşvet vermeye teşebbüs' suçundan tutuklanmalarına karar verildi.

Adliyede işlemleri tamamlanan şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dosyada adı geçen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mübaşirlere ise adliyedeki ilgili komisyon tarafından 3 ay görevden uzaklaştırma verildi.


DELİL YOK ETME VE GİZLEME ŞÜPHELERİ

Diğer yandan soruşturma dosyasında; şikayetçi beyanı, şüphelilerin savunması, diğer kolluk tutanakları ve diğer belgeler incelendiğinde ve taraflar arasındaki WhatsApp mesaj kayıtlarında yer alan görüşme içerikleri dikkate alındığında, şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren delillerin bulunduğuna yer verildi.

Şüphelilerin üzerlerine atılı suçları işledikleri yönünde kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin olması ve muhtemel cezalar dikkate alındığında kaçma şüphelerinin bulunduğu, soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle delilleri yok etme ve gizleme şüpheleri oluştuğu da soruşturma dosyasında kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın daha da genişletilebileceği öğrenildi.

Haberimizvar.net

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

ANTALYA’DA BİR STK DÜZENLENEN OPERASYONDA 3 TUTUKLU 5 ADLİ KONTROL
Antalya

ANTALYA’DA BİR STK DÜZENLENEN OPERASYONDA 3 TUTUKLU 5 ADLİ KONTROL

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası’na yönelik düzenlenen ‘Rüşvet’ operasyonunda adliyeye sevk edilen 8 kişiden 3’ü tutuklanırken, 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da aylık hamile kadın, kendisini dolandırdığı iddiasıyla eşinden şikayetçi oldu
Antalya

Antalya'da aylık hamile kadın, kendisini dolandırdığı iddiasıyla eşinden şikayetçi oldu

Antalya’da 8 aylık hamile Burcu A. (31), 1 yıl önce evlendiği Ali A.’nın (30) kendisine şiddet uyguladığı ve ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle boşanma davası açarak, uzaklaştırma kararı aldırdı.

Antalya'da Sevgilisini Ve Çocuğunu Canice öldürdü
Antalya

Antalya'da Sevgilisini Ve Çocuğunu Canice öldürdü

Antalya'da kan donduran cinayet! Anne ve oğlunu hayattan kopardı! Şahit oldu diye 8 yaşındaki... Antalya'da Mehmet A., sevgilisini ormanlık alanda taşla öldürdükten sonra olaya şahit olan 8 yaşındaki oğlunu boğarak öldürdü. Zanlı, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı.

Ağzı kokmasın diye gargara kullandı, alkollü çıktı ehliyeti gitti .Gargarada alkolün rolü nedir
Manavgat

Ağzı kokmasın diye gargara kullandı, alkollü çıktı ehliyeti gitti .Gargarada alkolün rolü nedir

Manavgat’ta trafik ekiplerinin denetiminde alkollü olduğu tespit edilen bir vatandaş alkollü olmadığını, sadece gargara kullandığını söylese de cezadan ve ehliyetine el konulmasından kurtulamadı. Elinde ceza tutanağı ile hastaneye giden gencin kan testinde ise alkolsüz olduğu belirlendi.

Alanya Jandarmadan  Turist Güvenliğine Önem
Alanya

Alanya Jandarmadan Turist Güvenliğine Önem

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şb. Md.lüğü koordinesinde Alanya İlçe J.K.lığı Trafik Jandarması timlerince Alanya ilçesi *Oba Alacami, Değirmendere, DİM Çayı ve Sapadere* yolunda (*42*)safari araçlarına yönelik özel denetimler devam ediyor

Soyuldum dedi Emniyeti Ayağa kaldırdı .  meğerse !
Manavgat

Soyuldum dedi Emniyeti Ayağa kaldırdı . meğerse !

Antalya’nın Manavgat ilçesinde evinde darp edildiğini ve maskeli hırsızın kendisini 1.5 yaşındaki kızıyla tehdit ederek altınların yerini öğrenip çaldığını iddia eden kadının tarifine uyan kimseye.. meğer olay ..