Kepez

ANTALYA'DAN ACI HABER! SEL 1 CAN ALDI! 3 İL İÇİN TURUNCU UYARI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen sele ilişkin, "989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi" dedi. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde, kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

 ANTALYA'DAN ACI HABER! SEL 1 CAN ALDI! 3 İL İÇİN TURUNCU UYARI


ANTALYA'DAN ACI HABER! SEL 1 CAN ALDI!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'da meydana gelen sele ilişkin, "989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi" dedi. Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre Kepez ilçesinde Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde, kimliği henüz öğrenilemeyen bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Antalya'da yoğun yağışlar nedeniyle meydana gelen selle mücadele için bölgede an itibarıyla 248 personel, 63 araç, 24 motopomp ve 13 dalgıç görevlendirildi. Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu, AFAD Başkan Yardımcımız, Afetlere Müdahale Genel Müdürümüz Antalya'ya intikal etti. 989 vatandaşımız tahliye edildi. İlk etapta Antalya Valiliğimize 20 milyon TL Acil Yardım Ödeneği gönderildi. Antalya'mıza ve selden olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.
3 İL İÇİN TURUNCU UYARI
Yerlikaya ayrıca "Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 3 ilimizde: Antalya, Burdur ve Isparta; turuncu uyarı verdi. Vatandaşlarımızdan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarılarını anbean takip etmelerini önemle rica ediyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.
ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
Kepez ilçesi Gazi Bulvarı’nda bulunan Gıyaseddin Keyhüsrev Alt Geçidi'ndeki bir otomobilde, cansız bedeni bulunan kişinin, 47 yaşındaki Halil Yıldız olduğu belirlendi.
ŞELALE KAHVERENGİ AKTI
Sağanak sonrası, şiddetli akan Düden Şelalesi'nin rengi de kahverengiye döndü. Muratpaşa ilçesi Lara bölgesinden denize dökülen şelalede, tersten gelen rüzgar şelale sularını deniz yerine karaya savurdu. Şelalenin denizle buluştuğu noktaya gelenler, çamur gibi akan suyu görünce şaşkınlık yaşadı. Çamurlu su deniz üzerinde de kahverengi tabaka oluşturdu.
NE OLMUŞTU?
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün 'turuncu kod' uyarısı verdiği Antalya'nın merkez ilçelerinde, dün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ile birlikte sağanak etkisini gösterdi. Saatteki hızı 50 kilometreyi bulan rüzgar, etkisini artırırken Konyaaltı Sahili'nde bulunan palmiye ağaçları devrildi. Şimşeklerin çakmasıyla aydınlanan sahilde dev dalgalar oluştu.
5 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Antalya Valiliği, dün gece yarısı 5 ilçede okulları, kreş ve gündüz bakımevlerini tatil ettiğini duyurdu. Hıfzısıhha Kurulu kararıyla 5 merkez ilçe Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'da eğitim kurumlarında 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini duyuran valilik, ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel ile 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın kamu personelinin 1 gün idari izinli sayılacağını bildirdi. Antalya'da ikinci bir duyuruya kadar motokuryelerin de trafiğe çıkması yasaklandı.
EVLERİ SU BASTI, ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ
Sağanak gece saatlerinde şiddetini artırdı. Yoğun yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken, alt geçitler su ile doldu, çok sayıda araç geçitlerde mahsur kaldı. Park halindeki araçlar yollarda sürüklenirken, birçok evi de su bastı. Çok sayıda aracın mahsur kaldığı alt geçitler, trafiğe kapatıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, ev, iş yerleri ve araçlarda yağış nedeniyle mahsur kalan çok sayıda kişiyi tahliye etti.
ARAÇLAR YOLDA SUYA GÖMÜLDÜ
Kent merkezindeki Muratpaşa Mahallesi Tonguç Caddesi'nde ise biriken su nedeniyle araçlar yolda kaldı. Araçları mahsur kalan bazı kişiler yol kenarında çekici bekledi. Aracıyla mahsur kalan Serhat Men, "İşe gideceğim ama gidemiyorum. Aracım sular nedeniyle yolda kaldı. Aracı çekmek için yol yardım çağırdım ancak o da gelirken yolda kaldı. Nasıl işe gideceğim bilmiyorum. Bu doğal afet, yapacak bir şey yok. Çok zor ama bu caddede altyapı sıkıntısı olduğunu görüyoruz. İnşallah bir çözüm bulunur, insanlar bir şekilde evine işine gider" dedi.
VALİ ŞAHİN: 122'YE 1500 SU BASKINI İHBARI GELDİ
Antalya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse ile birlikte sel felaketine uğrayan mahallelerde incelemelerde bulundu. Antalya'da saat 01.00'den itibaren başlayan yoğun yağmur ve yer yer dolu ile beraber Antalya merkez ilçelerinde, özellikle Kepez ve Muratpaşa'da su baskınları ve taşkınlar olduğunu belirten Vali Şahin, "Gün boyu da devam ediyor. Şu anda bazı eski dere yataklarında tıkanıklıklar oldu. Yollarımız, kara yolları, alt geçit ve kavşaklarda ciddi su birikintilerinin getirdiği aksamalar oldu. Şu anda trafik aksamaları yaşıyoruz. 1500 civarında 112 ihbarı aldık. Bunlar büyük oranda ev ve iş yeri su baskınları şeklindeydi. Kamu kuruluşlarımızdan Muratpaşa Nüfus İlçe Müdürlüğümüzde su baskını dolayısıyla hizmet veremiyoruz. Okullarımız tatil. Antalyalılara geçmiş olsun diyoruz. Bu gece zor bir geceydi. Hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz, AFAD ekiplerimiz, belediyelerimizin iş makineleri sahada, arkadaşlarımız çalışıyor. Bir taraftan da defterdarlık ekiplerimiz hasar tespit çalışmaları yapıyor. En kısa sürede hayatın normale dönmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız" diye konuştu.
KEPEZ'DE METREKAREYE 304 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'da dün gece başlayan yağış neticesinde metrekareye düşen yağış miktarları Kepez'de 304,9 kilogram, Muratpaşa'da 233,9 kilogram, Konyaaltı'da 129,2 kilogram, Serik'te 106,9 kilogram, Kemer'de 80,2 kilogram oldu. Şubat ayı uzun yıllar ortalama yağış 112,7 kilogram iken, 2009 yılındaki metrekareye düşen 427,6 kilogramlık yağıştan sonraki en yüksek ikinci yağış miktarı olarak gösterildi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

BBP  Serik Belediye Başkan adayı  Mevcut Başkan Enver  Aputkan oldu
Serik

BBP Serik Belediye Başkan adayı Mevcut Başkan Enver Aputkan oldu

Bir süre önce AK Partiden istifa eden ve Bağımsız olarak Serik Belediye Başkanlığı görevini yürüten Enver Aputkan, aldığı kararla Büyük Birlik partisi (BBP) nden belediye başkan adayı oldu.

BBP  Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı Yusuf Doğaroğlu  İlçe Seçim de
İbradı

BBP Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı Yusuf Doğaroğlu İlçe Seçim de

Büyük Birlik Partisi Antalya İbradı Belediye Başkan Adayı İbradı Haber Yusuf Doğaroğlu Çalışmalara İlçe seçim kululundan başladı.

Antalya Serik CHP  Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu
Serik

Antalya Serik CHP Belediye Meclis Üyeleri Belli Oldu

CHP'nin Serik belediye başkan adayı Serik Devlet Hastanesi'nde 12 yıl başhekim yardımcılığı yapan genel cerrah Uzm. Dr. Kadir Kumbul Başkanlığında Serik Belediye Meclis üyeleri nin listesi

İbrahim Atmaca Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya  Başkanı Seçildi
Antalya

İbrahim Atmaca Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Başkanı Seçildi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nin 16. Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri tamamlandı. Genel kurul toplantısında konuşan MMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca,

Antalya Kemer CHP Meclis Üyeleri  Belli Oldu |Antalya
Kemer

Antalya Kemer CHP Meclis Üyeleri Belli Oldu |Antalya

CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Necati Topaloğlu Başkanlığında Meclis Üyesi Adayları listesi belli oldu

Antalya CHP de Aday Gösterilmeyen 6 aday İstifa etti
Antalya

Antalya CHP de Aday Gösterilmeyen 6 aday İstifa etti

Antalya CHP den İstifa Eden Başkan Adayları Kimler? Hangi Parti’den aday oldular işte cevabı