Antalya İl Tarım Müdürü değişti. Bugün Resmi Gazete' de yayınlanan son karara göre, Tarım ve Orman Bakanlığın' da 44 ilin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Şakir Fırat Erkal atandı. Peki, yeni Antalya İl tarım Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal kimdir.
Bugün Resmi Gazete' de Cumhurbaşkanlığına atama kararları yayımlandı. Kararlar kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığın' da 44 İlin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdür'ü olarak Şakir Fırat Erkal atandı.
Şakir Fırat Erkal, 1973 yılında Malatya'nın Arapgir İlçesinde doğdu. Şakir Fırat Erkal, ilköğretimin Malatya'da tamamladı. Lise eğitimini İstanbul da tamamlayan Erkal, 1990 yılında İstanbul Selimiye Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu ve aynı yıl Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak göreve başlangıç yaptı. 1994 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları bölümünden 1998 yılında mezun olan Şakir Fırat Erkal, çeşitli yerlerde Veteriner Sağlık Teknisyeni, Mühendis ve İlçe Müdürü olarak görev yaptı. 28 Ocak 2013 tarihinde Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü görevini yürütmeye başladı. Erkal, 2017’de yayımlanan resmi karar ile Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne atandı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Erkal, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne atandı. Şakir Fırat Erkal, evli ve 2 çocuk babasıdır.
“Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında Korkuteli'nde %75 hibeli 50 ton buğday tohumu üreticilere dağıtıldı.
Antalya’nın Serik ilçesinde Ramazan Bayramı sabahı etkili olan dolu yağışı, yolları ve seraların çevresini beyaza bürüdü. Vatandaşlar sabaha karşı kar manzarasını andıran görüntülerle karşılaşırken, aniden bastıran dolu, sürücülere ve üreticilere zor anlar yaşattı.
Korkuteli Belediyesi, Taşkesiği Mahallesi’nde evi yanan Ahmet Asar’a yardım eli uzattı. Yangında evini kaybeden Asar’a geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla belediye tarafından konteyner desteğinde bulunuldu.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: - "Türkiye genelinde ölümlü kazaların %50’si motosiklet kazalarından kaynaklanırken, Antalya'da bu oran %60 seviyelerinde.
Söker, Belek, Kadriye ve sahil bölgelerinde 25 Şubat Salı günü çalışma gerekçesiyle kesilen suyun 15 saat içinde geri verileceğinin söylendiğini ancak aradan 65 saat geçmesine rağmen suyun hâlâ gelmediğini belirtti.
Korkutelililer Derneği Kurucu Başkanı Adnan İmirgi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Korkuteli Milli Eğittim Müdürlüğü, tapu Müdürlüğü, Korkuteli Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı, Belediye başkanı, Emniyet Müdürlüğü, devlet Hastanesi Başhekimi, sağlık ilçe müdürü, siyasi ilçe başkanlıkları ve şehit ailesi ziyaret etti