Kepez

Antalya Kepez Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Kepez Belediyesi ilçedeki sera ve bahçe atıklarını işleyerek organik gübreye dönüştürdüğü kompost çalışmasıyla çiftçinin yüzünü güldürüyor. Çevre kirliliğine neden olan sera ve bahçe atıkları üreticiden alınıyor tekrar üreticiye organik gübre olarak veriliyor.

Antalya Kepez Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

Antalyada sera atıklarından kompost üreten ilk belediye olan Kepez Belediyesi bu çalışmasıyla hem çevreyi koruyor hem de atıkları kaynağında ayrıştırarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Antalya Tarım İl Müdürlüğünce yüksek organik madde içeriğine sahip olduğu tescillenen sera ve bahçe atıklarından üretilen kompost organik gübre tarım toprağına can veriyor. Kepez Belediyesi sıfır atık projesi kapsamında ilçedeki sera ve bahçelerden çıkan bitki atıklarını alıyor işleyerek organik gübreye dönüştürüyor ve tekrar çiftçiye teslim ediyor.

ÇIÇEK ÜRETICISINE ORGANIK DEĞERI YÜKSEK KOMPOST

Kepez Belediyesi ilçedeki kompost çalışmalarını Altınova bölgesindeki Zeytinlik Mahallesinde de gerçekleştirdi. Kesme çiçek merkezi Altınovadaki seralardan çıkan bitki atıkları üreticiden alınarak kompost makinesinde işlendi. Bitki atıklarından elde edilen organik madde içeriği yüksek kompost tekrar üreticiye teslim edildi. Kepez Belediyesi sınırları içerisinde 397 bin 869 dekar alanda yılın 12 ayı sera yolu ile sebze meyve ve kesme çiçek üretimi yapılıyor. Kepez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üretilen organik değeri yüksek kompost ile ekim yapılan alanların verimlilik kapasitesinin artırılması sağlanıyor. Ekonomiye katkı sağlayan bu örnek çalışmayla sera ve bahçe atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş oluyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Beledisi gece mesaisinde
Kepez

Antalya Kepez Beledisi gece mesaisinde

Kepez Belediyesi, Varsak Esentepe, Varsak Menderes ve Demirel Mahallelerinden geçen Şahinbey Caddesi’nde yol bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdi. ASAT’ın içme suyu alt yapı çalışmalarını tamamladığı bölgede devamı haberimizde

Kepez’den Öğrencilere Çorba İkramı
Kepez

Kepez’den Öğrencilere Çorba İkramı

Antalya Kepez Belediyesi, yoğun sınav temposundaki öğrencilere destek olmak amacıyla Antalya Kütüphanesi ve Akdeniz Üniversitesi Merkez Kütüphanesi önünde 09.00 ile 10.30 saatleri arasında sıcak çorba ikram ediyor.

Antalya Kepez Belediyesinden Mülakat Daveti CW Enerji ile Kariyer Fırsatı
Kepez

Antalya Kepez Belediyesinden Mülakat Daveti CW Enerji ile Kariyer Fırsatı

Antalya Kepez Belediyesi, iş arayanları 2023 İSO 500 listesinde 177’nci sırada yer alan CW Enerji ile 27 Aralık'ta Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde toplu mülakata davet ediyor.

Antalya Kepez Belediyesi, Duraliler Mahallesi'ne Yeni Giriş Yolu Yapıyor
Kepez

Antalya Kepez Belediyesi, Duraliler Mahallesi'ne Yeni Giriş Yolu Yapıyor

Antalya Kepez Belediyesi, Hürriyet Caddesi’ndeki kavşak projesi nedeniyle kapanacak olan Duraliler Mahallesi’ne alternatif bir giriş yolu kazandırıyor. 600 metre uzunluğunda yeni yol, hem mahalleye erişimi kolaylaştıracak hem de şehir içi trafiği rahatlatacak

 fileni sultanlarına Başkan Kocagöz'den Anında Tebrik
Kepez

fileni sultanlarına Başkan Kocagöz'den Anında Tebrik

Kepez Belediyesi Başkanı Kocagöz, geriden geldiği maçı kazanan küçük file sultanlarını görüntülü arayarak kutladı.

Kepez Belediyesi, turizm şehri Antalya’yı uluslararası dev bir spor organizasyonuyla buluşturuyor.
Kepez

Kepez Belediyesi, turizm şehri Antalya’yı uluslararası dev bir spor organizasyonuyla buluşturuyor.

Avrupa Kros Şampiyonası, 8 Aralık’ta Antalya Kepez ilçesinde düzenleniyor. Dokuma Park’ta 1800 metre uzunluğunda çim kros parkuru kuruluyor.