Korkuteli

Antalya Korkuteli ilçesinde Meyveleri Dolu Vurdu

Antalya Korkuteli ilçesinde Meyveleri Dolu Vurdu Antalya Korkuteli’nde 13 Haziran 2023 salı günü etkili yağan dolu Meyvelerde hasar oluşturdu.

Antalya  Korkuteli ilçesinde Meyveleri Dolu Vurdu


Antalya Korkuteli ilçesinde Meyveleri Dolu Vurdu


Antalya Korkuteli’nde 13 Haziran 2023 salı günü etkili olan yağmur ve ardından yağan dolu etkili oldu. Yağan dolu nedeniyle meyve ve sebze bahçeleri zarar gördü. Özellikle dalında olan meyveler dolu nedeniyle büyük hasar aldı. Tarım ilçe müdürlüğü ve ziraat Odası başkanlığı ova köylerde hasar tespit çalışması yaptı.
Korkuteli’nde etkili olan dolu yağışı oluşum aşasında olan sebze ve meyveye büyük zarar verdi. Bir TL büyüklüğünde yağan dolu, çiçekli meyveyi yere serdi.
Korkuteli’nde ova mahallelerde etkili olan dolu yağışı nedeniyle yüzlerce tarım arazisi zarar görürken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
Korkuteli Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ziraat Odası başkanlığı, hasar gören mahallelerde hasar tespit çalışmalarına başladı.
Korkuteli Ziraat Odası başkanı Musa Fikri Büyükçetin, dolu ve yağmurdan etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Büyükçetin, “Dolu, açıkta sebze ve yetiştirilen tarlaları ve meyve bahçelerini beyaza bürüdü. Bazı açık alanlar çamur deryasına döndü.
Vatandaşların bir yıllık emekleri gitti. Korkuteli Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri ile hasar tespiti yapmaya devam ediyoruz. Meyve ağaçlarında hasar oluşmuş, meyveler pazar özelliğini kaybetmiştir. Dolu ve sağanaktan etkilenen tüm mahalleleri ziyaret ettik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz. Devlet her zaman vatandaşımızın yanında. Biz de vatandaşımızın yanındayız” dedi.
Korkuteli Gündem Gazetesi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli  Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor
Korkuteli

Korkuteli Dereköy 'e Çok amaçlı salon yapılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Dereköy Mahallesi’nde 1443 metrekare alan üzerinde 561 metrekare kapalı alana sahip olacak çok amaçlı salon inşa ediyor. Yaklaşık 17 milyon TL’lik bir yatırım bedeli ile tamamlanacak olan çok amaçlı salonun içerisinde mutfak, hazırlık odası ve tuvaletler de bulunacak.

Korkuteli Askerlik Şubesinden Askere Gideceklere  Duyuru
Korkuteli

Korkuteli Askerlik Şubesinden Askere Gideceklere Duyuru

Korkuteli Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından 2024 Mayıs sınıflandırma döneminde sevke tabi yükümlülere ait duyuru yayınlandı.

Korkuteli Osmankalfalar Köy Konağının İcradan Satışını Başkan Caran Engelledi
Korkuteli

Korkuteli Osmankalfalar Köy Konağının İcradan Satışını Başkan Caran Engelledi

Korkuteli Belediyesinin borçları sebebiyle Osmankalfalar köy konağının icra yoluyla satışa çıkarılacağını öğrenen belediye yetkilileri önceki dönemde görevli kişilerce yapılan yanlış işlemler sebebiyle böyle bir olayın gerçekleştiğini olayın ortaya çıkmasının ardından satışın iptal edildiği bildirildi.

 Muhtar Tekin Korucu  Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu
Korkuteli

Muhtar Tekin Korucu Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu

Antalya İli Korkuteli ilçesi Aşağıpazar Mh Muhtarı Tekin Korucu, Finikeli hayırsever ile kurduğu bağlantı sonucunda, Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu.

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş
Korkuteli

Korkuteli'ne 60 Öğrenci Kapasiteli Yeni Kreş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatlarıyla 19 ilçeye yayılan Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevlerine bir yenisi daha eklendi. 

Korkuteli İlçesinde Yaşanan Su sıkıntısının  Sebebini  CHP İlçe Başkanı açıkladı
Korkuteli

Korkuteli İlçesinde Yaşanan Su sıkıntısının Sebebini CHP İlçe Başkanı açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, 3 gündür ilçede yaşanan su kesintilerinin sebepleri hakkında açıklamada bulunarak, arızaların giderildiğini ifade etti.