Kepez

Antalya Tütüncü Buğdayı Toprakla Buluşturdu

TÜTÜNCÜ BUĞDAYI TOPRAKLA BULUŞTURDU.

Antalya Tütüncü Buğdayı Toprakla Buluşturdu

Başkan Hakan Tütüncü 200 dönümden oluşan Antalya Orman Çiftliği arazisine ilk buğday ekimini yaptı. Çiftlikle birlikte tarlaya dönüştürülen 300 dönüm araziye 10 ton ekmeklik buğday tohumu ekildi.

Tarımsal üretime dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Kirişçiler Mahallesinde 200 dönümlük arazide kurulan Antalya Orman Çiftliğinin toprağı sonbaharın ilk yağmurlarından sonra buğday tohumu ile buluşturuldu. İlçe sınırlarında atıl halde iken tarlaya dönüştürülen 300 dönümlük araziye de buğday ekildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Yaşayan üreten ve ürettiklerini hemşehrileriyle paylaşan bir yer olarak tanımladığı çiftliğin arazisinde buğday ekimini gerçekleştirdi.

10 TON EKILDI HASAT DA HEDEF 200 TON

Başına 8 köşe kasket takan Başkan Tütüncü traktörle ekime hazır hale getirdiği çiftlik arazisinin toprağına omzundaki heybeden aldığı buğday tohumlarını bereketli olsun duasıyla attı. Çiftliğe ve tarlaya dönüştürülen arazilere ekmeklik-kırmızı-yarı sert-kılçıklı buğday çeşidi olan pandas ekildi. 10 ton pandas buğday tohumu ile 8 ton gübrenin atıldığı 500 dönüm araziden 200 ton buğday hasadı hedefleniyor.

KEPEZ BEREKETI ANTALYA ILE PAYLAŞILACAK

Açıklamasında Bir hayal kurmuştuk ve bugün hayalimizi gerçekleştirdik. diyen Başkan Hakan Tütüncü Kirişçilerdeki 200 dönümlük eski mera alanını Antalya Orman Çiftliğine dönüştürdük. Çalılık ve kayaların yer aldığı bu alandan 700 kamyon hafriyat kaldırdık. Çiftlik alanına yaklaşık 3 bin kamyon Terra Rossa yani kırmızı Akdeniz toprağı serdik. Böylelikle bu alanı hububat ekimine hazır hale getirdik. Bu güzel çiftliğe ilk olarak buğday ektik. Ektiğimiz buğdayları una dönüştüreceğiz. Bu undan yapacağımız ekmeği de hemşehrilerimizle paylaşacağız. ifadesini kullandı.

ÇIFTLIĞIN TARLASI TAVA GELDI

Antalya Orman Çiftliğinin Kepez Belediyesinin vizyon projelerinden bir tanesi olduğuna işaret eden Başkan Tütüncü sözlerini şöyle sürdürdü: Çiftliğimizde sadece hububat yetiştirmeyeceğiz. Akdeniz bölgesinin meyve ve sebzelerini de çiftliğimizde üreteceğiz. Çiftlikte hayvancılıkla ilgili üniteler de bulunacak. Antalya Orman Çiftliği güzel bir Ziraat Meslek Lisesi ile de nitelikli bir yer haline gelecek. Akdeniz bölgesinde tarımın üzerine yeniden düşünülmeye başlanıldığı şu günlerde bu projemiz hepimiz için ufuk açıcı bir çalışma olacak. Tarlamızı sürdük. Hamdolsun Cenab-ı Allah yağmurları verdi ve tarlamız tava geldi. Tarlamıza ilk buğday tohumlarını ektik. İnşallah bu tarlamızdan hasat bayramında buğdaylarımızı hasat edeceğiz. Bu buğdaylar da hepimize nimet olarak geri dönecek. Bu nimeti de hemşerilerimizle paylaşacağız.

ATIL ARAZILER BUĞDAY TARLASI OLUYOR

Tütüncü ilçedeki atıl haldeki arazilerde de ekim yaptıklarını anımsatarak açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu yıl Antalya Orman Çiftliği ile birlikte tarımda özel bir farkındalığı gün yüzüne çıkaralım diye bir başka çalışma daha yaptık. Bölgemiz sınırları içerisinde atıl kalan arazileri de ekiyoruz İnşallah yazın ilk aylarında hasat mevsimine ulaştığımızda Kepez 500 dönüm arazisini ekmiş ve oradan ürün elde etmiş bir belediye olacak. Bu çalışmayı sosyal belediyeciliğe katkı olsun ve tarıma farkındalık kazandırsın diye yapıyoruz. 500 dönümü önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Biz farklı projelerle gündeme gelmeyi eserlerimizle var olmayı seçtik. Bugüne kadar sayısız sosyal fayda ortaya koyan birçok projeye imza attık. Üreten paylaşan sosyal belediyeciliğe katkı sağlayan nitelikli bir proje ile Kepez Belediyesi farkını bir kez daha ortaya koyuyor.

RABBIMDEN BEREKET DILIYORUM

Başkan Hakan Tütüncü 500 dönüm araziye buğday ekilmesinde katkısı olanlara teşekkür ederek açıklamasını şu sözlerle tamamladı: Buğday ektiğimiz 500 dönümlük alanda birçok arkadaşımızın alın teri ve emeği var. Başkan yardımcılarımızdan birim müdürlerimize kamyon şoföründen bedenen çalışan işçi kardeşime kadar bütün personelimize çok teşekkür ediyorum. Kirişçiler Mahalle Muhtarımız Ali Cingöz de heyecanımızı paylaşan en önemli çözüm ortaklarımızdan birisiydi. Muhtarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu çiftliği birlikte beraber Kepeze kazandırdık. Bir anlamda muhtarımızın bize çok büyük katkıları oldu. Moral verdi ve bilgilerini bizimle paylaşdı. Üreten ürettiğini bölüşen ve sosyal faydaya yönelen bir projeyi başlattık. Rabbimden bereket diliyorum. Allah inşallah güzel güzel yağmurlar gönderecek. Biz de gayret edeceğimiz tarlarımızın bakımını yapacağız. Hasat zamanı da ektiğimizi biçeceğiz. Projeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kirişçiler Mahalle Muhtarı Ali Cingöz de Antalya Orman Çiftliğinin bölgeye ciddi bir değer kazandıracağını belirtti. Pandeminden dolayı buğday ekimi resmi olmayan sade bir törenle belediye bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

3 BIN KAMYON KIRMIZI TOPRAK

Kepez Belediyesi kırsal mahallesi Kirişçilerde oluşturduğu 200 dönümlük çiftlik arazisinde ilk olarak taş ve bitki temizliği yaptı. Araziden 700 kamyon hafriyat alındı. Araziye tarımsal faaliyetin daha bereketli olması için de 3 bin kamyona yakın kırmızı toprak terra-rossa serildi. Akdenizin terra-rossa toprağı ile zenginleştirilen çiftliğin toprağı traktörle sürülerek buğday ekimine hazır hale getirildi.

ÇIFTLIKTE NELER OLACAK

Pandemi döneminde değeri daha iyi anlaşılan tarım ve hayvancılığa dikkat çekmeyi amaçlayan Antalya Orman Çiftliği projesinde sadece hububat tarlaları olmayacak. Antalyalıları heyecanlandıran çiftlikte ekim alanlarının yanı sıra mandıra ziraat meslek lisesi meyve bahçeleri köy sosyal yaşamı ve hobi bahçeleri de bulunacak. Antalyanın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftlikte pamuk zeytin narenciye turfanda üzüm hububat susam üretimi yapılacak. Çiftlikte tropikal meyve bahçeleri çiçek seraları botanik park da kurulacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Hakan Tütüncü Korkuteli  ve Elmalı  Köylerinde ne yaptı
Elmalı

Başkan Hakan Tütüncü Korkuteli ve Elmalı Köylerinde ne yaptı

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Korkuteli’den sonra Elmalı İlçesi’ne geçti. Abdal Musa Türbesi’ni ve Abdal Musa Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etti, Tekke Köyü sakinleriyle buluştu. Tütüncü’ye ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Elmalı Belediye Başkan adayı Durmuş Ali Gökçe eşlik etti

Bu iftar Çook Konuşulacak
Antalya

Bu iftar Çook Konuşulacak

Korkutelililer Derneği'nin (ANTKORDER) Şöförler Odası binasının görkemli salonunda düzenlediği, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı.. Dernek Başkanı Adnan İmirgi ve Yönetim Kurulu tarafından Özenerek hazırlanan iftar yemeği,

Kürşad Tatar Kepez'de Rıza Sümer, Büyükşehirde Hakan Tütüncü' dedi .
Kepez

Kürşad Tatar Kepez'de Rıza Sümer, Büyükşehirde Hakan Tütüncü' dedi .

Büyük Birlik Partisi Kepez Belediye Başkan adayı Kürşat Tatar, "Antalya'nın hiçbir ilçesinde göremeyeceğiniz yollar bugün Kepez'de kazandırılıyor.

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu
Kepez

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu

Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, yağlı güreşin çok sevildiği şehre, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi bir tesis kazandırdı.

Başkan  Tütüncü  Horrum mağdurlarını ziyaret etti
Demre

Başkan Tütüncü Horrum mağdurlarını ziyaret etti

Cumhur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, kuvvetli yağış ve hortumdan zarar gören Antalya’nın Kumluca ve Demre ilçelerindeki çiftçileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Başkan Hakan Tütüncü Antalya Mitinginde konuştu
Antalya

Başkan Hakan Tütüncü Antalya Mitinginde konuştu

Antalya mitinginde konuşan Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, AK Parti belediyesinin iktidarda olduğu yıllar, Antalya’nın en güzel yıllarıydı. Hizmet yıllarıydı. Maalesef son 5 yıl, Antalya’nın kayıp yılları oldu. Biz, Antalya’nın altın çağını başlatmaya hazırız.”dedi.