Başkan Ali Çandır'dan yeni yıl mesajı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır yeni yıl mesajı yayımladı.

Başkan Ali Çandır'dan yeni yıl mesajı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır yeni yıl mesajı yayımladı.

Enflasyon yüküne rağmen 2022 yılını, çok çalışarak çok üreterek, daha fazla ihracat yaparak geçirdikleri belirten Başkan Ali Çandır, buna rağmen 2022 yılının 2021 yılından daha düşük performansla kapattıklarını kaydetti.

2022'de tarımda küçülmeyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Çandır, küçülmede krediye ulaşamamanın etkisine dikkat çekti. Yatırımını, üretimini ve ticaretini büyütmek isteyen özel sektörün krediye ulaşamadığı için büyüme motivasyonunu frenlemek zorunda kaldığını söyleyen Çandır, "2022 yılının ekonomik açıdan en önemli açmazı, bankacılık kesiminin kredi musluklarını kısması oldu" dedi.

2023 yılında krediye erişimde yaşanan sıkıntıların giderileceğini umut ettiklerini kaydederken, tarımda üretim motivasyonunu artırıcı politikaların acilen uygulanmasını beklediklerini söyledi. Çandır, "2023 yılında tarımın stratejik sektör olarak tanımlanması ve bunun gereklerinin yapılmasını umut ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Çandır, 2023'ün üretime odaklanılan bir yıl olmasını dilerken, şunları kaydetti:

"Yeni yıl yeni umutlar demek. Umudumuzu her zaman taze tutalım. 2023 dayanma gücümüzü kaybetmeyeceğimiz, üretime, istihdama odaklandığımız, ekonomik büyümeye odaklandığımız ve büyümenin topumun her kesimine yansıdığı bir yıl olsun. 2023 yılının herkese barış, sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum."

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Tarım muhabirliği eğitimi tamamlandı
Antalya

Tarım muhabirliği eğitimi tamamlandı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Tarım Muhabirliği Eğitiminde 1 ay süren eğitim programı tamamlandı.

AGC ve ATB'den Tarım Haberciliği Protokolü
Antalya

AGC ve ATB'den Tarım Haberciliği Protokolü

Antalya'da çalışan gazetecileri ve iletişim fakültesi öğrencilerini tarım haberleri konusunda bilinçlendirmek, gazetecilerin; gazeteci adaylarının mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve toplumun tarım haberleriyle ilgili doğru bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla Antalya Gazeteciler Cemiyeti ile Antalya Ticaret Borsası arasında eğitim ve iş birliği protokolü imzalandı.

Altın Susam destek bekliyor
Antalya

Altın Susam destek bekliyor

Antalya'da susam üretiminin dünü, bugünü ve yarınının konuşulduğu, susam üretiminin devamı için yapılması gerekenlerin gündeme geldiği Susam Sektörel Analiz Toplantısı yapıldı.

Başkan Çandır'dan yerli malı çağrısı
Antalya

Başkan Çandır'dan yerli malı çağrısı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

ATB Ekim ayı hal endeksini açıkladı
Antalya

ATB Ekim ayı hal endeksini açıkladı

ATB Ekim ayı hal endeksini açıkladı

2030 Yılına Kadar Avokado, En Çok Ticareti Yapılan Tropikal Meyvelerden Olacak
Antalya

2030 Yılına Kadar Avokado, En Çok Ticareti Yapılan Tropikal Meyvelerden Olacak

Antalya Ticaret Borsası, Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Avokado E-Çalıştayı, akademisyenler, uzmanlar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.