Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı

10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni’yle birlikte sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen yarışmada 3 ödül kazandı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı fuar kapsamında, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısı da düzenlendi.

Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı

10. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni’yle birlikte sona erdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen yarışmada 3 ödül kazandı. Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ev sahipliği yaptığı fuar kapsamında, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısı da düzenlendi. Toplantıda, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne 8 belediye daha katılım sağladı. Aynı zamanda, Asya Belediye Başkanları Forumu tarafından 2025 yılı çevre başkenti ödülü, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e takdim edildi. Bu ödülle birlikte, Antalya Büyükşehir Belediyesi, 21. çevre ödülünü almış oldu.
Akdeniz Belediyeler Birliği ev sahipliğinde 18-20 Nisan tarihlerinde ANFAŞ Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyonun son günü, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin meclis toplantısıyla başladı. Faaliyet raporunun açıklanması ve encümen üyelerinin seçilmesinin ardından, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne yeni katılan 8 belediye açıklandı. Nazilli, Simav, Soma, Bekilli, Çamaş, Aştavul, Güney ve Tuzlukçu belediyeleri, Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katılım sağlayan belediyeler oldu.

"Türkiye’yi Antalya’da buluşturacağız"
Meclis Toplantısı’nda konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, "Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Belediyeler Birliği olarak, ortak akılla kentlerimizi yönetmeye devam edeceğiz. Aramıza 8 yeni belediye daha katıldı. 1978 yılında kurulan birliğimiz genişlemeye devam ediyor. Kurulmasına vesile olanlara teşekkür ediyorum. Türkiye’nin farklı bölgelerinden de yeni üyelerimiz oldu. Akdeniz’i, Karadeniz’i, İç Anadolu’yu, bütün Türkiye’yi Antalya’da buluşturacağız, birleştireceğiz. Belediye başkanı arkadaşlarımızla birlikte inşallah çok daha güzel şeyler yapacağız. Ayrıca Ekrem Başkanla ilgili olarak da biz her türlü incelemede önce Allah’ımıza sonra da halkımıza rahatlıkla hesap verebiliriz. Bu vesileyle, Antalya’mızdan sayın Ekrem İmamoğlu’na sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. İnşallah adalet en kısa zamanda tecelli eder. Tüm belediye başkanı arkadaşlarımız da inşallah en kısa sürede, haklarına ve özgürlüklerine kavuşur" diye konuştu.
Konuşmanın ardından, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’e, Asya Belediye Başkanları Forumu tarafından 2025 yılı çevre başkenti ödülü takdim edildi.

Çevreye duyarlı projeler ödüllerine kavuştu
Meclis toplantısının ardından gerçekleştirilen 9. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni’ndeyse çevreye duyarlı projeleriyle ödüle hak kazanan belediyeler, ödüllerine kavuştu. Yerel yönetim anlayışının gelişmesi, belediye hizmetlerinin verimli, kaliteli, hızlı üretilmesi, halkın bu hizmetlere en kolay şekilde ulaşması ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen özgün projelerin desteklenip, tanıtılması amacıyla düzenlenen ödül töreninde, 5 farklı kategoride ödül verildi. Yarışmaya 20 üye belediyeden 59 proje katılım sağladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 3 ödül
Üretilen projeleriyle birlikte yarışmaya katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Çevre Koruma ve Alt Yapı Çalışmaları", "İyi yönetişim ve Halkla ilişkiler Çalışmaları" ve "Peyzaj, Planlama, Tasarım ve Uygulama" kategorilerinde ödül kazandı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ödül getiren projeler sırasıyla, Elektronik Gemi Denetleme Sistemi, Çoban Haritası ve Finike Cumhuriyet Meydanı projeleri oldu. Aynı zamanda, "İyi Yönetişim ve Halkla İlişkiler Çalışmaları" kategorisinde Burdur Belediyesi, "Üst Yapı Çalışmaları" kategorisinde Merkezefendi Belediyesi, "Peyzaj, Planlama, Tasarım ve uygulama Projeleri" kategorisinde Finike Belediyesi ve "Sosyo ve Kültürel Belediyecilik Uygulamaları" kategorisinde de Seydişehir Belediyesi birincilik ödüllerinin kazananı oldu.

 

 

 

Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı Belediyeciliğin kalbi Antalya’da attı 8 yeni belediye  Akdeniz Belediyeler Birliği’ne katıldı

 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'da Restorana giren hırsız kasayı açamayınca sürükleyerek götürdü
Serik

Antalya'da Restorana giren hırsız kasayı açamayınca sürükleyerek götürdü

Antalya Serik’te bir restorana giren hırsız gözüne kestirdiği yaklaşık 100 kiloluk para kasasını açamayınca sürükleyerek götürdü. 

Antalya  Alanya’da korkutan deprem
Antalya

Antalya Alanya’da korkutan deprem

Son dakika haberi... AFAD, Antalya Alanya'da 3.9 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bayram sabahı Antalya’ya dolu sürprizi
Serik

Bayram sabahı Antalya’ya dolu sürprizi

Antalya’nın Serik ilçesinde Ramazan Bayramı sabahı etkili olan dolu yağışı, yolları ve seraların çevresini beyaza bürüdü. Vatandaşlar sabaha karşı kar manzarasını andıran görüntülerle karşılaşırken, aniden bastıran dolu, sürücülere ve üreticilere zor anlar yaşattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bayrama hazır Bayramda resmi plakalı  otobüs  Antray ile nostalji tramvayı  ücretsiz
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bayrama hazır Bayramda resmi plakalı otobüs Antray ile nostalji tramvayı ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı otobüsleri , Antray ile nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan bayramı süresince vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Korkuteli Belediyesi’nden Yangın Mağduru Ahmet Asar’a ilk etap Konteyner Desteği
Korkuteli

Korkuteli Belediyesi’nden Yangın Mağduru Ahmet Asar’a ilk etap Konteyner Desteği

Korkuteli Belediyesi, Taşkesiği Mahallesi’nde evi yanan Ahmet Asar’a yardım eli uzattı. Yangında evini kaybeden Asar’a geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla belediye tarafından konteyner desteğinde bulunuldu.

Antalya Serik Belediyesi Ramazan kolisi dağıtımını sürdürüyor
Serik

Antalya Serik Belediyesi Ramazan kolisi dağıtımını sürdürüyor

Ramazan Ayı'nın manevi atmosferinde paylaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmek isteyen Serik Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına destek olmayı sürdürüyor.