Antalya Büyükşehir Belediyesi, ev ve süs hayvanı satışı yapan petshop işletmecilerine ve yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenlere ücretsiz eğitim semineri verecek.
Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü, 05 Aralık 2019 Perşembe günü “Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi” düzenleyecek. Eğitim seminerine başvuruda bulunacak vatandaşlarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını bitirmiş olmak, ilköğretim mezunu olmak, kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak, hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye yada bu konuda faydalı hizmetler yapmış olmak şartları aranacak.
2 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar Büyükşehir Belediyesine yapılacak başvuru işlemlerinde ise Orman Su İşleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü’nden temin edilebilen başvuru formu, hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda faydalı hizmetler yapmış olduğunu gösteren belge, ikametgah belgesi, 2 vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi evrakları istenecek.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü’nün bir diğer ücretsiz eğitimi de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde ev ve süs hayvanı satışı yapan kişi ve petshoplara yönelik olacak. Ücretsiz sertifikalı eğitim semineri 6 Aralık 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek. Eğitime katılmak isteyenlerin, 2 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 17.30’a kadar, dilekçe yoluyla Büyükşehir Belediyesi’ne başvurmaları gerekiyor.
Söker, Belek, Kadriye ve sahil bölgelerinde 25 Şubat Salı günü çalışma gerekçesiyle kesilen suyun 15 saat içinde geri verileceğinin söylendiğini ancak aradan 65 saat geçmesine rağmen suyun hâlâ gelmediğini belirtti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu projeleriyle aldığı çevre ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 40 ülkeden 94 belediyenin üye olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu’nun düzenlediği yarışmada devamı haberimizde
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kumluca Belediyesi iş birliğiyle Kumluca’da yapımı tamamlanan Atatürk Stadyumu’nu ziyaret etti.
ASAT Genel Müdürlüğü tarafından Serik ilçesi muhtelif kanalizasyon şebekesi yapım işi projesi kapsamında Gedik, Kadriye, Belek, Karadayı devamı haberimizde
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nı ziyaret etti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Fen İşleri dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler yollarda asfalt bakım-onarım çalışması gerçekleştiriyor.