Kepez

Cemil Meriç Kitaplığı’na 1400 kitap daha bağışlandı

Kepez Belediyesinin halkın kullanımına kazandırdığı DokumaParkta oluşturduğu Cemil Meriç Kitaplığına Cengiz Kaya da şahsi kütüphanesindeki 1400den fazla kıymetli eseri bağışladı.

Cemil Meriç Kitaplığı’na 1400 kitap daha bağışlandı

Cemil Meriç Kitaplığına kitap bağışları sürüyor. Kepez Belediyesinin eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü Cemil Meriç Kitaplığı için başlattığı kitap kampanyasına Antalyalılardan destek yağıyor. Cengiz Kayada yıllardır şahsi kütüphanesinde biriktirdiği nadide eserleri Cemil Meriç Kitaplığına bağışladı. Kaya kütüphanesindeki 1400ün üzerindeki kitabı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüye teslim etti. Belediyenin toplantı salonuna dizilen kitapları inceleyen Başkan Tütüncü Antalyalı kitap kurtları kampanyamıza kitap bağışında bulunmaya devam ediyorlar. Onların katkılarıyla çok müstesna bir koleksiyon oluşuyor bundan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. dedi.

KITAPLIKTA 10 BINLERCE KITAP YER ALACAK

Cengiz Kayanın da 1400den fazla kitabı Cemil Meriç Kitaplığına bağışladığını belirten Tütüncü Cemil bey hayatının uzunca bir döneminde aldığı okuduğu kütüphanesine yerleştirdiği üzerinde hatıralar biriktirdiği kitaplarını bizlerle paylaştı. Birçok alanda edebiyattan kişisel gelişime tarihten bir döneme damga vurmuş ansiklopedilere kadar birçok kitap bu koleksiyonun içinde mevcut. Bu koleksiyonla birlikte Cemil Meriç Kütüphanemizde Antalyalı kitap kurtlarına bir koleksiyon hazırlamanın güzel bir kütüphane oluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. İnşallah on binlerce kitaptan oluşan güzel bir koleksiyonu kitap dostlarımızın destekleriyle şehrimize kazandıracağız. DokumaParka hayat veren çok önemli bir eseri daha hep birlikte vücuda getiriyoruz. Cengiz Kayaya kıymetli kitaplarını 7 gün 24 saat açık olacak kütüphanemize bağışladığı için çok teşekkür ederim. diye konuştu.

KEPEZE GÜZEL BIR KÜTÜPHANE

Şahsi kütüphanesinde bulunan 1400den fazla kitabı Cemil Meriç Kitaplığına bağışlayan Cengiz Kaya da duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaya Bu kütüphane gençlerin yararlanabileceği güzel kitaplardan oluşan bir müze olacak. Çok seviniyorum. Çok teşekkürler. Başkanımıza da bu duyguyu bana yaşattığı için çok teşekkür ederim dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı
Kepez

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Akdeniz’in en büyük kütüphanesi Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni 9 Aralık Cumartesi saat 12.00’da gerçekleştirilecek. Devamı haberimizde...

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar
Kepez

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Devamı haberimizde..

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi
Antalya

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi

Kepez Belediyesinin, mahallelerine kazandırdığı semt kütüphanelerini, öğrenciler çok sevdi. Devamı haberimizde...

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri
Kepez

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri

Antalya ya gelen Hasta yakınları için 5 yıldızlı otel formatında hizmet

Kepez’e 3 Sağlık tesisi müjdesi
Kepez

Kepez’e 3 Sağlık tesisi müjdesi

Kepez Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Yeni Mahalle’ye içerisinde kanser tarama merkezinin olacağı Kepez Bedreddin Ari Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile Varsak Karşıyaka Mahallesi’ne Teslime-Hüseyin Acar ASM inşa edilecek. Devamı haberimizde....