Korkuteli

CHP Antalya Heyetinden Korkuteli Küçükköy ve Büyükköy Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve beraberindeki heyet, Korkuteli’ne bağlı Küçükköy ve Büyükköy mahallelerini ziyaret etti.

CHP Antalya  Heyetinden Korkuteli  Küçükköy ve Büyükköy Ziyareti

CHP Heyetinden Küçükköy ve Büyükköy Ziyareti
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve beraberindeki heyet, Korkuteli’ne bağlı Küçükköy ve Büyükköy mahallelerini ziyaret etti. Ziyarette, CHP Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli, Gençlik Kolları Başkanı Necati Gavaz, Korkuteli Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Giliğ, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve kadın kolları üyeleri de yer aldı.
Esnaf ziyaretlerinin ardından mahalle halkıyla bir araya gelen Başkan Kamacı ve Milletvekili Arı, katılımcılara hitap etti.
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, konuşmasında yerel seçimlerdeki destekleri için mahalle sakinlerine teşekkür etti. “Antalya’da Muhittin Böcek’i, Korkuteli’nde ise Saniye Caran’ı seçtiğiniz için hepinize teşekkür ederiz,” dedi. Kamacı, Büyükşehir ve Korkuteli belediyelerinin koordineli bir şekilde çalışarak halkına en iyi hizmeti sunma hedefinde olduklarını vurguladı.
Kamacı, Korkuteli'nin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını belirterek, “Ancak son zamanlarda girdi maliyetlerinin artması ve hükümetin bu konuda bir şey yapmaması, tarım ve hayvancılığı zor duruma sokmuştur. Sizler, yerel seçimlerde hükümete sarı kart gösterdiniz. Biz inanıyoruz ki, önümüzdeki seçimlerde de kırmızı kart gösterecek ve bu düzene dur diyeceksiniz,” ifadelerini kullandı.
Kamacı, konuşmasına şöyle devam etti: “Öncelikle Ziraat Bankası'nın çiftçiyi desteklemesi gerekiyor; ancak ne yazık ki şu an çiftçiye gereken desteği vermiyor. Bugün, zenginin daha da zenginleştiği, halkın ise daha da fakirleştiği bir sistemle karşı karşıyayız. Bu sistemin artık değişmesi lazım,” ifadelerini kullandı.
Kamacı, tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkının bu adaletsiz düzenin değişmesi için bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi. “Hep birlikte sesimizi yükseltmeli ve bu haksızlıkları sona erdirmek için mücadele etmeliyiz,” diyerek, birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
Kamacı, emekli maaşları ve asgari ücret konusuna da değinerek, şu ifadeleri kullandı: “Emekli maaşları 12.500 TL oldu, ama bunu da zar zor yaptılar. Asgari ücret ise 17.002 TL. Korkuteli’nde ev kiraları 10.000 TL, bu durumda emekli, kirada oturuyorsa geriye sadece 2.500 TL kalıyor. Aynı şekilde asgari ücretlinin de sadece 7.002 TL'si kalıyor. Antalya’da ise ev kiraları 20.000 TL’yi buluyor, bu şartlarda maaşlar kiraya bile yetmiyor. Bu maaşlarla emeklinin ve asgari ücretlinin geçinmesi mümkün değil.”
Başkan Kamacı’dan sonra konuşma yapan Milletvekili Cavit Arı, emekli ücretlerinin düşüklüğüne dikkat çekerek şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, yeni emekli olanların aldığı maaşların düşük olmasının sebebi, 2008 yılında çıkan kanunla emekli ücretlerindeki katsayıların değiştirilmesidir. Şimdi, bu kadar insana nasıl para yetecek diye düşünebilirsiniz. Ülkemizin en önemli zenginliği var; para var, arkadaşlar. Ancak önemli olan bu paraların nerelerde kullanıldığıdır.”
Arı, geçiş garantili köprüler ve yolcu garantili havaalanları gibi projelerin, ülkenin ekonomisine ciddi zararlar verdiğini belirtti. “Kur korumalı mevduat faizi gibi birçok proje, maliyetleriyle sizlerin cebinden çıkıyor. Bu projeler, halkın refahını değil, belli çıkar gruplarını besleyen sistemlerdir,” dedi.
Arı, bu durumun acilen gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizim amacımız, emekli ve asgari ücretlilerin hak ettiği yaşam standartlarına ulaşabilmeleridir. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.
Taşımalı eğitim konusunda da açıklama yapan Milletvekili Cavit Arı, önemli bir soruna dikkat çekti. Arı, “450 çocuğumuz her nedense taşımalı eğitim kapsamından çıkarılmış” diyerek, bu durumun çocukların eğitim hayatını olumsuz etkileyeceğini belirtti. “Belki de bu çocuklarımızın bir kısmı bu sebeple okula gitmekten vazgeçmek üzere. Kimisi yurtta kalmamak için gitmeyecek, kimisinin ailesinin ekonomik anlamda yeterli gücü olmayacak ve bu nedenle o çocuğun okula gitmesi mümkün olmayacak. Aileler bu süreçte mağdur olacak,” dedi.
Arı, sözlerine şöyle devam etti: “Emekliye geldiğinde para yok, asgari ücretliye para yok, taşımalı eğitime para yok, çiftçiye geldiğinde para yok ama yandaşa geldiğinde çuvalla para aktaran bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bugün tarım kanununda, gayrisafi milli hasılanın yüzde biri çiftçiye karşılıksız verilir diye yazan bir madde var. Neden yazılıyor? Çiftçiye destek olsun, çiftçi daha rahat gübre alsın, ilaç alsın, tohum alsın, fide alsın ve üretsin diye böyle bir madde var. Ama maalesef bu iktidar üretim düşmanı. Açık söylüyorum arkadaşlar, bugün üretici üretemez halde; üretse satamaz, satsa karşılığını alamaz halde ve kademe kademe çiftçiyi üretimden uzaklaştıran bir iktidar var.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı secimi yapıldı
Antalya

CHP Antalya Gençlik Kolları Başkanı secimi yapıldı

CHP Antalya Gençlik Kolları 17. Olağan İl Kongresi sonucunda Onur Kayar Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

Antalya CHP’liler  Korkuteli ilçesinde   Elma ve Armut Hasadına Katıldılar
Korkuteli

Antalya CHP’liler Korkuteli ilçesinde Elma ve Armut Hasadına Katıldılar

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli İlçe Başkanı İsmail Karadeli ve Korkuteli Gençlik Kolları Başkanı Necati Gavaz, Korkuteli Belediyesi Başkanvekili Hüseyin Giliğ ile birlikte Bayat Mahallesi’nde elma ve armut hasadı yapan üreticileri ziyaret etti.

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya  Elmalılı çiftçilerle bir araya geldi.
Elmalı

CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya Elmalılı çiftçilerle bir araya geldi.

Antalya Milletvekili Aykut Kaya yaptığı açıklamada, “Elmalı ilçemizde sebze-meyve üreticilerini ziyaret ettik, sorunlarını dinledik. Dünya gıda krizinin eşiğindeyken, tarımsal üretimimiz iflasın eşiğinde.” İfadelerini kullandı.

Antalya Kemer’in ilk kamp alanı olan Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Alanı’nın tekrar halka açılsın
Kemer

Antalya Kemer’in ilk kamp alanı olan Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Alanı’nın tekrar halka açılsın

Kındılçeşme Kamp ve Günübirlik Alanı önünde yapılan basın açıklamasına, CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Akın, Cansın Efir, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya ve yönetim kurulu üyeleri, Kemer Yeni Mahalle Muhtarı Münevver Erkal, Göynük Mahalle Muhtarı Sadık Şen, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği Başkanı (KEMİAD) Rıza Sönmez, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, KEMİAD eski Başkanı Ali Nail Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal  Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de aşure dağıtımında
Muratpaşa

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’de aşure dağıtımında

Sivil toplum kuruluşu ve derneklerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, meclis üyeleri, Engelsiz Kafe’nin özel çocukları ve aileleri de yer aldı. Binin üzerinde kişinin alanı doldurduğu akşamda çölyak hastaları da unutulmadı. Belediye aşevince hazırlanan glütensiz aşureler Başkan Uysal tarafından dağıtıldı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz açıklaması
Antalya

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz açıklaması

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, teleferik kazasıyla eleşkilendirilmeye çalışılan ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile ilgili açıklamalarda bulundu