Baş dönmesi olarak da bilinen, denge kaybı ve sersemlik hissi olarak da tanımlanan Vertigo belirtisinin, baş dönmesi olduğunu belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi; bu rahatsızlığın hastaya hareket ederken, yürürken ve hatta dinlenirken bile denge kaybı yaşattığına ve dünyanın döndüğü hissettirdiğine dikkat çekti. Dr. Ali Rahimi, enfeksiyonlar ve alerjilerin de iç kulak hastalıklarına zemin hazırlayarak baş dönmesine yol açabileceğini ifade ederek, tedavi için öncelikle baş dönmesinin altında yatan sebeplerin tespit edilmesi gerektiğini vurguladı.
Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Ali Rahimi, vertigo rahatsızlığının belirtileri ve tedavi yöntemleri ile alakalı değerlendirmelerde bulundu.
Baş dönmesi olarak da bilinen vertigonun denge kaybı ve sersemlik hissi olarak da tanımlandığının altını çizen KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, “Bu durumda olan bir hasta, dünyanın döndüğünü görür ve tamamen dengesini kaybeder. Özellikle hareket ederken, yürürken ve hatta dinlenirken bile kişide sallanma ya da baş dönmesi olarak görülebilir” dedi.
Op. Dr. K. Ali Rahimi, vertigonun belirtisinin baş dönmesi olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Bu baş dönmesi birçok şey ile birlikte görülebilir. Kulakta çınlama, kulakta basınç, kusma ve farklı belirtiler ile kendini gösterebilir. Vertigoda hastalığın şiddetine göre çeşitli sıkıntılar yaşanabilir. Kişi hafif bir vertigo yaşıyor ise hafif bir sallantı hisseder. Ancak çok şiddetli bir vertigo kişinin yataktan bile kalkamamasına ve sürekli kusmasına yol açar. Vertigoya bulantı, kusma ile birlikte anormal göz hareketleri ve terleme eşlik edebilir. İşitme kaybı ve kulak çınlaması gözlemlenebilir. Görme problemi, yürümede güçlük ve bilinç değişiklikleri tabloya eşlik edebilir.”
Enfeksiyonlar ve alerjiler gibi çevresel faktörlere bağlı durumların, iç kulak hastalıklarının oluşumuna zemin hazırlayarak baş dönmesine yol açabileceğini vurgulayan Op. Dr. K. Ali Rahimi, “Baş dönmesine aynı zamanda bulantı, kusma, terleme, kulak çınlaması, işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, görme bozukluğu, halsizlik, kuvvet kaybı ve hissizlik eşlik edebilir. Tüm bu belirtiler hastanın yaşamını olumsuz yönde etkileyerek büyük sorunlara yol açabilir” şeklinde konuştu.
Vertigo tedavisinde öncelikle baş dönmesinin neden oluştuğunun araştırılması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. K. Ali Rahimi, “Hastanın rahatsızlığına göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulanır. Hasta bazen çok şiddetli semptomlar ile hastaneye başvurarak, doktor kontrolünde çeşitli ilaçlar kullanarak sağlığına kavuşur. Burada önemli olan hastalığın altında farklı hangi rahatsızlıkların olduğunun araştırılması gerekir. Hasta birkaç bölümde muayene olur. Bu bölümler; kulak burun boğaz, nöroloji, dahiliye ve kardiyoloji bölümleridir. Bu bölümlerde muayene olduktan sonra rahatsızlığın neden kaynaklandığı tespit edilip hastaya uygun tedavi süreci başlatılır” sözlerini kullandı.
Vertigonun çocuklarda hissi olarak gerçekleştiğini ifade eden NPİSTANBUL Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi “Çocuğun yaşadığı baş dönmesini tanımlayıp anlatması oldukça önemlidir. İlk olarak çocuk nörolojisi ile temasa geçip uzmanın yönlendirmesi ile KBB uzmanlarının ve çocuk hastalıkları uzmanlarının tedavi etmesi sağlanmalı. Baş dönmesinin tedavisinde çeşitli ilaçlar verilir. Ancak bu araştırmalar ve bu tedavilerin hepsi tahlillerden sonra olur. Tahlilleri vermeden önce baş dönmesi yaşayan hastanın biraz rahatlaması gerekir. Çünkü tahliller uzun süreli olabilir” ifadelerini kullandı.
Antalya’nın Serik ilçesinde Ramazan Bayramı sabahı etkili olan dolu yağışı, yolları ve seraların çevresini beyaza bürüdü. Vatandaşlar sabaha karşı kar manzarasını andıran görüntülerle karşılaşırken, aniden bastıran dolu, sürücülere ve üreticilere zor anlar yaşattı.
Korkuteli Belediyesi, Taşkesiği Mahallesi’nde evi yanan Ahmet Asar’a yardım eli uzattı. Yangında evini kaybeden Asar’a geçici barınma imkânı sağlamak amacıyla belediye tarafından konteyner desteğinde bulunuldu.
Antalya Valisi Hulusi Şahin: - "Türkiye genelinde ölümlü kazaların %50’si motosiklet kazalarından kaynaklanırken, Antalya'da bu oran %60 seviyelerinde.
Söker, Belek, Kadriye ve sahil bölgelerinde 25 Şubat Salı günü çalışma gerekçesiyle kesilen suyun 15 saat içinde geri verileceğinin söylendiğini ancak aradan 65 saat geçmesine rağmen suyun hâlâ gelmediğini belirtti.
Korkutelililer Derneği Kurucu Başkanı Adnan İmirgi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Korkuteli Milli Eğittim Müdürlüğü, tapu Müdürlüğü, Korkuteli Kaymakamı, İlçe Jandarma Komutanı, Belediye başkanı, Emniyet Müdürlüğü, devlet Hastanesi Başhekimi, sağlık ilçe müdürü, siyasi ilçe başkanlıkları ve şehit ailesi ziyaret etti
Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve doğa dostu projeleriyle aldığı çevre ödüllerine bir yenisini daha ekledi. 40 ülkeden 94 belediyenin üye olduğu Asya Belediye Başkanları Forumu’nun düzenlediği yarışmada devamı haberimizde