Adem Korkmaz Kimdir?

Adem Korkmaz Kimdir? Adem Korkmaz haber, Adem Korkmaz'a ait son dakika haberleri ve biyografi bilgilerini bu sayfadan takip edebilirsiniz

Adem Korkmaz Haberleri

AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz kimdir? Adem Korkmaz haberleri

Burdur'un Ağlasun ilçesinde 15 Aralık 1971 yılında doğan Adem Korkmaz, AK Parti Burdur Milletvekilidir.

Adem Korkmaz; İlk, orta ve lise eğitimini Ağlasun’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünden mezun olan Adem Korkmaz, Yüksek lisansını Cumhuriyet Üniversitesinde, doktorasını İstanbul Üniversitesinde tamamladı.

Adem Korkmaz, Süleyman Demirel Üniversitesinde doçent oldu ve aynı üniversitede 2013 yılında profesör unvanını aldı. Süleyman Demirel Üniversitesinde Ağlasun Meslek Yüksekokulu ile Aksu Meslek Yüksekokullarının müdürlüklerini yapan Korkmaz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde 2015-2023 yılları arasında rektörlük görevini yürüttü. TBMM 28. Dönem Burdur milletvekilidir.

15 Mayıs 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğüne atanmış olup 13 Mart 2023 tarihinde istifa ederek görevini sonlandırmıştır.

İngilizce ve Fransızca bilen Korkmaz, evli ve üç çocuk babasıdır

Rektör Adem Korkmaz’dan Sırbistan Çıkartması
Antalya Gündem haberleri

Rektör Adem Korkmaz’dan Sırbistan Çıkartması

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve ekibi Kurumsal ziyaretler kapsamında Novi Pazar Devlet Üniversitesi’nin daveti ile Sırbistan’a gitti.