Doğum ile başlayan öğrenme yaşam boyu devam ediyor

Sorumluluk bilinci gelişen çocuk mutlaka akademik başarıya ulaşıyor. Devamı haberimizde..

Doğum ile başlayan öğrenme yaşam boyu devam ediyor

Sorumluluk bilinci gelişen çocuk mutlaka akademik başarıya ulaşıyor

Ebeveynlerin destekleyici tutum ve davranışlarının çocukların öğrenme motivasyonunda önemli bir role sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, öğrenmenin yalnızca okulda olan değil, doğum ile başlayan, yaşam boyu devam eden bir süreç olduğuna dikkat çekiyor. Çocuk yetiştirirken ailelerin öncelikli hedefinin çocuğunu tanımak olması gerektiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, "Öğrenme motivasyonu ve sorumluluk bilinci gelişen çocuk mutlaka akademik başarıya ulaşacaktır." dedi.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, çocukların akademik başarısını etkileyen birçok faktör olduğunu ve bunların başında çocuğun bedensel gelişimi, bilişsel seviyesi, duygusal olgunluğu ve sosyal beceri gelişiminin yer aldığını anlatarak, akademik başarıda ebeveynin rolü hakkında bilgi verdi.

Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, çocuğun gelişiminin yanı sıra ailenin tutumunun da akademik başarıda oldukça etkili olduğunu ifade ederek, ebeveynlerin destekleyici tutum ve davranışlarının çocukların öğrenme motivasyonunda oldukça önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.

Sevilen çocuk okulda da başarılı oluyor

Ebeveynlerin öncelikle huzurlu bir ev ortamı sağlamayı önemsemeleri gerektiğini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, şöyle devam etti:

"Öğrenme yalnızca okulda olan değil, doğum ile başlayan yaşam boyu devam eden bir süreçtir. Bu sebeple aile içinde yeni bilgi edinme ve sahip olunan becerileri destekleme ne kadar önemsenirse çocukların da öğrenme isteği o denli güçlenecektir. Ebeveynlerin kararlı ve tutarlı davranım sergilemeleri, ortak eğitim anlayışına sahip olmaları, çocuğa gelişimine uygun sorumluluklar vermeleri, gerektiğinden fazla korumayarak çocuğun özgüvenini desteklemeleri, aşırı otorite ve baskı kurmaktan uzak durmaları ve de çocuğun ihtiyacı olan sevgi ve ilgiyi sağlamaları çocuğun başarısına olumlu etki sağlar."

Kendini iyi hisseden daha kolay öğreniyor

Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, öğrenmenin kendini iyi hissetmekle mümkün olan bir süreç olduğunu da belirterek, "Bu sebeple çocuk kendini okulda rahat ve güvende hisseder, anlaşıldığına inanırsa öğrenmeye açık hale gelir. Ebeveynlerin çocukları ile öğretmene olan güvenlerini paylaşmaları ve öğretmenin otoritesini desteklemeleri çocuğun öğretmeni ile ilgili olumlu duygular geliştirmesini ve öğrenmeye hazır olmasını sağlar." dedi.

Her çocuk özel ve biricik

Çocuk yetiştirirken ailelerin öncelikli hedefinin çocuğunu tanımak olması gerektiğini anlatan Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, şu ifadelerde bulundu:

"Çocuğun ilgi duyduğu alanları ve yeteneklerini tanıyan bir ebeveyn çocuğu o yönlerde çok daha güçlü bir şekilde destekleyebilir. Bunun yanı sıra çocuğun başarılı olmadığı alanları biliyor olmak ebeveynleri çocuğun eğitim hayatını olumsuz etkileyebilecek davranışlardan korur. Her çocuk özel ve biriciktir, çocuğun güçlü yönlerine odaklanarak başarmanın ve öğrenmenin keyfine varmasını sağlamak çocuğun öğrenme motivasyonunu destekleyeceği gibi, eğitsel travma ya da oluşabilecek negatif kendilik algısının önüne de geçecektir."

Ebeveynlerin öncelikle çocuklarının kendilerinden bağımsız birer birey olduğunu fark ederek kendi yapamadıklarını ya da hayallerini çocuklarının omuzlarına yüklememesi gerektiğini de ifade eden Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu yük çocuklar için taşınması ve karşılanması zor olacağı için çocuk da kendi istek ve hayallerini fark etmekte zorlanır. Bir konuda çaba sarf etmek için ön koşul hedef belirlemektir. Hedef kendi isteğimizle oluştuğunda ona ulaşmak için sarf edilen çaba da keyifli bir yolculuğa dönüşecektir. Öğrenme motivasyonu ve sorumluluk bilinci gelişen çocuk mutlaka akademik başarıya ulaşıyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Psikolog Sabiha Akıncı'ya Özel Kalite Belgesi verildi
Antalya

Antalya Psikolog Sabiha Akıncı'ya Özel Kalite Belgesi verildi

Antalya Psikolog, Aile danışmanı ve yazar Sabiha Akıncı'ya 28 Ağustos 2023 salı günü Özel Kalite Belgesi verildi

Antalya  Alanya’da korkutan deprem
Antalya

Antalya Alanya’da korkutan deprem

Son dakika haberi... AFAD, Antalya Alanya'da 3.9 büyüklüğünde korkutan bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bayrama hazır Bayramda resmi plakalı  otobüs  Antray ile nostalji tramvayı  ücretsiz
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bayrama hazır Bayramda resmi plakalı otobüs Antray ile nostalji tramvayı ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin resmi plakalı otobüsleri , Antray ile nostalji tramvayı 3 günlük Ramazan bayramı süresince vatandaşları ücretsiz taşıyacak.

Ak partili Vekil Manavgat Devlet Hastanesi'nde İftar yemeğine  katıldı
Manavgat

Ak partili Vekil Manavgat Devlet Hastanesi'nde İftar yemeğine katıldı

Manavgat Devlet Hastanesi'nde çalışanlar için iftar yemeği düzenlendi. İftar yemeğine, hastane personeliyle birlikte Ak Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve Ak Parti İlçe Başkanı Niyazi Ünal ile birlikte hastane yöneticileri de katıldı

Antalya Manavgat'ta Lise öğrencisi piknikte bulduğu 2 bronz sikkeyi müzeye teslim etti
Manavgat

Antalya Manavgat'ta Lise öğrencisi piknikte bulduğu 2 bronz sikkeyi müzeye teslim etti

Antalya’da bir lise öğrencisi, hafta sonu ailesiyle gittiği piknik alanında Roma ve Doğu Roma dönemine ait 2 bronz sikke buldu. Genç, bin yıllık olduğu tahmin edilen sikkeleri babası ile birlikte Side Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Antalya Alanya’da Ukrayna vatandaşı Müslüman oldu
Alanya

Antalya Alanya’da Ukrayna vatandaşı Müslüman oldu

Antalya’nın Alanya ilçesinde ikamet eden Ukrayna vatandaşı Anhelina Nesterenko isimli kadın, Alanya Müftülüğünde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.