Döşemealtı

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, “Bu başarıda hepinizin imzası var”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Başkan Genç, belediye Meclis salonunda düzenlenen törende bir araya geldiği emekli personele teşekkür konuşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Devamı haberimizde...

Döşemealtı Belediye Başkanı Genç, “Bu başarıda hepinizin imzası var”

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Başkan Genç, belediye Meclis salonunda düzenlenen törende bir araya geldiği emekli personele teşekkür konuşmasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı. “Biz büyük bir aileyiz” diyen Başkan Genç, “10 yıllık süreçte belediye başkanı-çalışan gibi değil ağabey-kardeş ilişkisinde görev yaptık. Ben sizleri bu ailenin fertlerinden ayrılmış olarak görmüyorum. Döşemealtı bu noktaya geldiyse hep beraber sizlerin emekleriyle başardık” dedi. Geçtiğimiz hafta itibariyle emekli olan personelin 25 milyonun üzerinde olan tüm alacaklarını hesaplara yatıran Başkan Genç, 76 çalışana veda edip plaket vererek uğurladı. Sözlerine “Yol arkadaşlarım” diyerek başlayan Başkan Genç, hiç kimsenin kalbini kırmadan en küçük bir saygısızlık yapmadan gururla emek vererek çalıştıklarını ve Döşemealtı’nı sadece Antalya’nın değil Türkiye’nin gözbebeği haline getirdiklerini söyledi. Başkan Turgay Genç sözlerini şöyle sürdürdü, “Bugün tüm Türkiye’nin tanıdığı Döşemealtı’mız 15 yılda alacağı göçü yaptığımız yatırımlar sayesinde 3 yılda aldı. Bu başarı sizlerle birlikte verdiğimiz 10 yıllık çalışmanın eseri. Bu plaketler naçizane bizleri unutmamanız için küçük birer anı. Hepinize ve halen çalışmaya devam eden değerli arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum. Ama bu güzel ilçe için yapacaklarımız bitmedi. Hizmet etmeye birlikte çalışmaya devam edeceğiz”


‘EN YÜKSEK MAAŞI ÖDEMEYE ÇALIŞTIM’


“Göreve geldiği günden itibaren huzurlu bir çalışma ortamı ve tatmin edici bir ücretle çalışma arkadaşlarıma imkanlar sunmaya çalıştım. İmkânlarımızın kısıtlı ve yetersiz olmasına rağmen önce çalışan diyerek en yüksek oranda sendikal hakları sağladım. Bu konuda benim vicdanım rahat. İlk göreve başladığım dönemde kadrolu ve şirket çalışanlarının maaşları çok komik oranlardaydı. Gelirlerimiz personel maaşlarını karşılayamaz durumdayken yaptığım planlamalar ile kaynak yaratıp en yüksek maaşları verdim ve bundan sonra da vermeye devam edeceğim.”


‘EMEKLİ İKRAMİYELERİNİZİ KAYNAK YARATARAK ÖDEDİM’


“EYT yasası çıkmasıyla birlikte yaklaşık 80 arkadaşımız emeklilik dilekçesi verdi. Tazminatlar 25 milyon gibi bir rakam yapıyor ve mevcut şartlarda bunu toplu olarak ödeme imkânımız yoktu. İller Bankasına başvuru yaptım. Nakit olarak bunu yapma imkanımız yok. Muhalefet belediye olduğumuz için tabii ki geri dönüş alamadık. Sizlerin mağdur olmaması için kaynak olarak yarattığımız bir arsanın hızlı olarak satışını gerçekleştirdik. Nakit anlaşmıştık, fakat şartnamede üç taksit ile de yapılabiliyor olması nedeniyle firma taksit seçeneğini kullandı. Tüm planlarımızı bozuldu ama yılmadık. Bazı arkadaşlarımız mahkeme yolunu seçti. Onları da hoş görüyorum çünkü emekli oldular bütün planları bu doğrultuda. Yeni hayata yeni planlama yapacaklar. O yüzden bu arkadaşları da hiç suçlamıyorum onlar da haklı. Şu an itibariyle toplam 76 arkadaşımızın bütün tazminatları ödendi.”


İÇİMİ ACITAN OLAY


Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü Yılında Cumhuriyet Bayramını bu kadar şaşalı kutlayacağına tazminat öde söylemlerinin içini çok acıttığını söyledi. Başkan Genç, “ Hiç imkânlarımız olmadığı dönemlerde bile maaş baremlerini en yüksekte tutmama rağmen bu noktada eleştirilmem içimi çok acıttı. Belki de benim kadar yol arkadaşlarına emeklerinin karşılığını en üst baremden veren bunun için çaba sarf eden ikinci bir belediye başkanı yoktur. Emekçinin hakkını savunan bütün şartlarını zorlayan ikinci bir belediye başkanı yoktur. Çünkü benim altına imza attığım sendika sözleşmelerinin hiçbir belediye başkanı yakınından bile geçmedi. İmkanları bizden on kat fazla yüksek gelirli olan belediyeler de dahil. Tabi ki zor zamanlarımız oldu iyi zamanlarımız oldu. Eksiklerimiz hatamız olabilir, insanım. Ama ben bireysel olarak hiçbir arkadaşıma ağabey- kardeş dışında bir yaklaşım sergilemedim. Yine de bir eksiğim bir hatam bir yanlışım varsa hakkınızı helal edin” diye konuştu. Tören plaket alan personelle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ
Döşemealtı

ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ

Döşemealtı’na Marka Değer Katacaklar.

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz
Gazipaşa

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz

Antalya Gazipaşa'da bölgeye örnek olacak üretimler gerçekleştiren Yaşar Dağtekin'in kahve üretiminin de bölgeye örnek teşkil ederek, gerisinin gelmesi bekleniyor

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Kemer

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Muratpaşa

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.

 Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi
Antalya

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı.