Elmalı

Elmalı vefat Pehlivan Umut Bayraklı

Antalya Elmalı İlçesinden genç pehlivan Umut Bayraklı hayatını kaybetti.

Elmalı vefat Pehlivan Umut Bayraklı

Antalya  Elmalı  İlçesinde oturan Genç Başaltı Yağlı pehlivan  güreşlerinde Umut  Bayraklı  Vefat etmiştir 

1997 doğumlu olan Umut Bayraklı memleketi Samsun/Bafra dır ailesinin iş nedenlerinden dolayı Antalya Elmalı'da yaşamaya başlayan Umut Bayraklı burada 2011 yılında minder güreşi ile tanıştı 1 sene burada Bekir Erol hocalarının eşliğinde eğitimine devam eden Umut Bayraklı 2011 yurt elemelerine katılıp Şanpiyon olarak ayrılan Umut Bayraklı Balıkesir'de çalışmalarına devam etti. 2012 yılında tekrar Antalya/Elmalı GEM eşliğinde çalışmalarına devam eden umut bayraklı minder güreşinde ilçede ilde dereceler elde etmeye başladı türkiye şanpiyonasında 3 kere 3.lük 5. lik maçı yapan Umut Bayraklı her seferinde şans yüzüne gülmeyip bu arada yağlı güreşle tanıştı. İlk kısbeti 2014 yılı tozkoparan boyunca giyen Umut Bayraklı ilk senesine rağmen yağlı güreşe çabuk ısındı bir çok derece elde etti. 2014 Tarihi Edirne Kırkpınar güreşlerinde tozkoparan boyunca 8 e kalarak çeyrek finalde mağlup oldu. Bir sonra ki sene çayırlarda kasırga yaratmaya başladı. Adeta dereceler dereceleri kovaladı kürsülerden hiç inmedi Ayak boyu pehlivanı Umut Bayraklı geçen seneki derecelerin üstüne çok koymuştu. Ayak boyunda artık kendini herkese inandırmıştı başaracaktı katıldığı o sene ki güreşlerde sadece 2 kere kürsüye 3. olarak çıkıp 1 kere mağlup olmuştu. Ve gene bu senede 2015 Kırkpınar güreşleri gelip çatmıştı Ayak boyunda yılmadan yorulmadan savaşan genç pehlivan gene çeyrek finale kalmaya hak kazandı ama bu senede nasibi değildi ayak boyunda 2015 Edirne Kırkpınar güreşlerinde çeyrek finalde Mağlup oldu.
Yolun başından başladık sonunu bulamadan yorulduk.
2015 Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan güreşlerinde Ayak boyunda şampiyon oldu bir üst boya çıkmaya hak kazandı Deste Küçük(1) boyu ile o sezonu kapattı
Gelecek sene Deste Küçük(1) boyda Kırkpınar güreşlerin de 3. Oldu ve bir üst boya Deste orta(2) boya çıktı ama rakipleri büyük görmeyip savaştı madalyaları birer birer topladı. Deste Orta boyda Korkuteli güreşlerinde bir üst boyda Final yaptı. Uzun bir maç olmasına rağmen mağlup oldu. Deste orta boyda o sezonu bitiren Umut Bayraklı Muğlada yapılan Dalyan Dünya Plaj güreşlerinde Ülkemizi temsil ederek dünya 3. sü olmuştur. Ve bu bağlamda Deste orta boyundan Büyük orta boyuna yükselmeye hak kazanmıştır. Bir yazda gelecek sezona 4 boy yukarda başlamıştır.
Evet şimdi diyeceksiniz ki burada kalır bu pehlivan diye ama gene kalmadı 1997 doğumlu Umut Bayraklı Büyük orta boyunda da mücadele etti 4 boy yukarıda da nefesleri kesti. 2018 Kırkpınar güreşlerin de Büyük orta boyunda son 16 ya kalıp Başaltı Pehlivanı olmaya hak kazandı ve tarihte bir ilke imza attı Bir sezonda 5 boy yukarı atladı.
Ve şimdi 22 yaşında Olan UMUT BAYRAKLI Türkiye'nin en genç Başaltı pehlivanı. Ve hedefim baş pehlivanlık diyorrr. Du.

ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz