Kepez

Eski Başkan Av.Rıza Sümer Kepez Belediye Başkan Aday Olacak mı Rıza Sümer Kimdir

 Eski Başkan Av.Rıza Sümer Kepez Belediye Başkan Aday Olacak mı  Rıza Sümer Kimdir

 Ak Parti eski il Başkanı Av. Rıza Sümer. 2018 yılında tekrar aday olmamış ve  Sümer’in ismi o dönemden beri belediye başkan adayı olarak anılıyor. Çalışmalarını ve ziyaretlerini aralıksız Sürdüren  Av. Rıza Sümer  Kepez Belediye Başkanlığına Aday olacak mı zaman gösterecek. 

kepez için geçmişe dönersek  ilk başkan DYP’li İsa Akdemir, ikincisini MHP’li Mehmet Atay, üçüncüsünü AK Partili Erdal Öner, 4,5 ve 6’ncısını ise AK Parti’den Hakan Tütüncü kazandı.

2023 Son genel Milletvekili seçimlerinde de Ak Parti 31,96 oy alırken, CHP ise 26,52 oy almıştı. Cumhurbaşkanlığı ilk turunda Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 49,67, AK Parti adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 42,71 alırken, İkinci turda Kılıçdaroğlu yüzde 54,26 Erdoğan ise 45,74 oy aldı.

  son seçim sonuçları partilerin Kepez’e olan bakış açılarını değiştirdi. Bu dönem mevcut Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de Kepez adayı olmaması Kepez seçimlerini daha da ilginç bir hale getiriyor. Antalya ili Kepez İlçesinde Başarılı Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün 3 döneme takılması Ak partiden aday olacakların heyecanını arttırıyor .

Av. RIZA SÜMER KİMDİR
2 Eylül 1973 doğumludur. İlk ve ortaöğrenimini Antalya’da tamamlayarak 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2000 yılından bu yana Antalya Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.
Aktif siyasete lise döneminde Refah Partisi Gençlik Kollarıyla başladı. 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi Antalya Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Partimizin kuruluşu ile 2001 yılında Muratpaşa Teşkilatı Kurucu üyeliğiyle AK Partide siyasi hayatı başladı. Muratpaşa Teşkilatında iki dönem Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı görevini yürüttü. 2004 Yerel Seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (SKM), 2006 yılında İl Yönetim Kurulu üyeliğinin ardından Ar-Ge’den sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüştür. 2010 referandumu, 2011 Genel Seçimleri, 2014 Yerel Seçimleri ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde SKM Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2011 kongresi sonrası Tanıtım ve Medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevi, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yapmıştır. Antalya İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2003-2007 tarihler arası Yönetim Kurulu Başkanlığı, Antalya Ahlak ve Kültür Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesidir. 11 Ocak 2015’de gerçekleştirilen Antalya İl Olağan Kongresi ile AK Parti Antalya İl Başkanlığı görevine seçildi. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Rıza Sümer Ak Parti Antalya Kepez  Belediye Başkan Aday Adayı  Rıza Sümer Kimdir
Kepez

Rıza Sümer Ak Parti Antalya Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Rıza Sümer Kimdir

Ak Parti Antalya Eski İl Başkanı Av. Rıza Sümer Kepez Belediye Başkan Adaylığı için Ak Parti Kepez ilçe Başkanlığına müracaatını yaptı

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz  işçi personeline çifte bayram yaşattı
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz işçi personeline çifte bayram yaşattı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz , 2024 yılı ikinci yarı ikramiye ödemelerini Ramazan Bayramı öncesinde yaparak, işçi personeline çifte bayram yaşattı.

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Muhteşem Başlangıç
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Muhteşem Başlangıç

Kepez Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Mesut Kocagöz, görevi Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Alanay’dan devraldı.