Kepez

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Devamı haberimizde..

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Şehir hastanesinin bulunduğu Masa Dağı bölgesiyle Antalya Bulvarı ve Batı Çevre Yolu arasında ulaşım sağlayacak olan 35 metrelik imar yolu açılıyor.

Kepez ilçesinde, mülkiyet sorunları çözülen gecekondu yapılaşmasındaki mahallelerin modern konutlara dönüşümünde imar yollarının açılmasının önemli bir payı var. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün görev yılları içerisinde ilçenin dört bir yanında 865 bin 781 metre uzunluğunda yeni yol yapımı gerçekleştirildi. Kepez ilçesinin yeni yolları, bölgenin değişimini, gelişimini hızlandırırken, şehir içi ulaşımının rahatlamasına da katkı sağlıyor.

KEPEZ’DEN TRAFİĞE NEFES ALDIRAN CADDELER

Kepez Belediyesi, yol yapımında ana arter özelliği taşıyan karayollarını da şehrin ulaşım ağına kazandırdı. Hamza Taş Caddesi ile Varsak bölgesinden yeni bir şehir girişi oluşturan Kepez Belediyesi, Antalya Şehir Hastanesi yatırımının yapıldığı Masa Dağı bölgesinde de bulvar büyüklüğünde yol çalışmaları gerçekleştirdi. Alparslan Türkeş Bulvarı, Mehmet Fatin Gökmen Caddesi ve Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez Caddesi, şehir trafiği için alternatif ulaşım güzergâhları oldu.

MASA DAĞI’NIN 60 METRELİK YOLU AÇILDI

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehir hastanesinin ana trafik yükünü kaldıracak olan 60 metrelik imar yolunu açarak, şehrin ulaşım ağına ekledi. Bu yol, şehrin doğu yakasını Korkuteli Kavşağına bağlarken, ayanı zamanda şehirlerarası karayolu olan Antalya Bulvarı’ndaki trafik yoğunluğunun azalmasına da katkı sağlayacak.

HASTANEYE,  ZEYTİN DALI ŞEHİTLERİ CADDESİ

Kepez Belediyesi, Masa Dağı ile Antalya Bulvarı ve Batı Çevre Yolu arasında ulaşım imkânı sunacak olan 35 metrelik imar yolunu da inşa ediyor. Yolun ilk olarak Masa Dağı ve Antalya Bulvarı arasındaki 3 bin 473 metrelik bölümü açılıyor. Barış Manço Bulvarı’ndan başlayan 35 metre genişliğindeki yol, şehir hastanesine ulaşım için önemli bir güzergâh olacak. Fen İşleri Müdürlüğü’nün Masa Dağı bölümünü zorlu coğrafi şartları ortadan kaldırarak açtığı yola, belediye meclisi kararıyla Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi ismi verildi.

Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi, Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri olarak bilinen 2/B ile ilgili tapu sorunu çözülen Göçerler ve Fatih mahallelerinin gecekondudan modern konutlara dönüşümünü de hızlandıracak.

YOL YAPIMINDA YEŞİL DOKU KORUNDU

Kepez Belediyesi, Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’nin yapımında mevcut yeşil dokuyu koruyan bir çalışmayı benimsiyor.  Cadde güzergâhında kalan zeytin ve diğer ağaçlar sahiplerinin rızasıyla köklerinden sökülerek,  nakledildikleri yeşil alanlarda, bulvarlarda yeniden toprakla buluşturuluyor.
İmar yolunun ortasında kalan onlarca gecekondu yapısı da, en yakın yerden arsa tapuları verilerek, tahliye edildi.

CADDENİN YAPIMINDA SONA GELİNDİ

Fen İşleri Müdürlüğü, Göçerler Mahallesi bölümünü tamamladığı caddenin Fatih Mahallesi kısmının yapımında ise sona geldi. Gecekondu yapılarının ve yeşil dokunun tahliye edildiği bu bölümde, dolgu ve tesviye çalışmasıyla yolun zemini oluşturuluyor.  Önümüzdeki günlerde altyapı çalışmalarının bitmesinden sonra caddenin asfaltı dökülerek, caddenin yapımı tamamlanmış olacak.

MASA DAĞI’NDAN BATI ÇEVRE YOLU’NA…

Önümüzdeki yıllarda Zeytin Dalı Caddesi, Antalya Bulvarı’na yapılacak olan köprülü kavşak uygulamasıyla Kepezaltı Mahallesi’nin kuzeyinden geçen 3281 Sokak’a devamındaki 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’yle de Batı Çevre Yolu’na bağlanabilecek.

CADDE İLE KEPEZ’İN İKİ YAKASI BULUŞUYOR

Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi tercin edecek olan sürücüler, Masa Dağı bölümünde Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez Caddesi, Mehmet Fatih Gökmen Caddesi ve Ulubatlı Hasan Caddesi’ni kullanarak ilçenin doğu yakasındaki mahallere ve Varsak bölgesine giden Süleyman Demirel Bulvarı’na ulaşabilecek.   

 

 

  

 

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi
Elmalı

Yağlı Güreş Ligine Elmalı Yağlı Güreşleride dahil edildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu dün yaptığı duyuru ile 26.04.2024 tarihinden itibaren Yağlı Güreş Müsabaka Talimatı ve Yağlı Güreş LİGİ Müsabaka Talimatında bazı değişiklikler yapıldığı duyuruldu.

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz
Gazipaşa

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz

Antalya Gazipaşa'da bölgeye örnek olacak üretimler gerçekleştiren Yaşar Dağtekin'in kahve üretiminin de bölgeye örnek teşkil ederek, gerisinin gelmesi bekleniyor

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Kemer

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Muratpaşa

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.

 Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi
Antalya

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı.