Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi

Kepez Belediyesinin, mahallelerine kazandırdığı semt kütüphanelerini, öğrenciler çok sevdi. Devamı haberimizde...

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi

Kepez Belediyesinin, mahallelerine kazandırdığı semt kütüphanelerini, öğrenciler çok sevdi. Öğrenciler, semt kütüphanelerinde hem kitap okuyor hem de sessiz ve sakin bir ortamda ders çalışma imkânı buluyor.
Eğitime maddi ve manevi ciddi bir destek veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların okul başarısını artırmak amacıyla ilçesine 22 kütüphane kazandırdı.
Bu eğitim projesi arasında yer alan semt kütüphaneleri ise özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, kaynak materyallerinin de bulunduğu sakin bir ortamda ders çalışma imkânı sunuyor.
Kepezli öğrenciler, hizmete giren diğer kütüphanelerde olduğu gibi geçtiğimiz aylarda kapılarını açan Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi ile Yahya Kemal Kütüphanesi’ni de yoğun bir şekilde kullanıyor.


KÜTÜPHANELER DERS ÇALIŞMAYI MOTİVE EDİYOR


Öğrenciler, sabah 10.00 ile akşam 22.00 saatleri arasında hizmet v eren ve 7 gün açık olan Kepez’in kütüphanelerinde sessiz ve sakin bir ortamda, referans kitaplardan faydalanarak derslerine çalışabiliyor.
Kepez’in semt kütüphaneleri, öğrencilerin ders çalışabileceği şekilde tasarlandı. Uzmanlar, kütüphanede sessiz bir ortamda ders çalışmanın, öğrencilerin dikkat ve konsantrasyonlarını artırdığını belirtti. Yine öğrencilerin kütüphane ortamında gereksiz aktivitelerden kaçınarak derslerine odaklanmalarının da okul başarısını artırdığı ifade edildi.
Çocuklar ve gençler, Kepez’in semt kütüphanelerinde, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın seçkin eserlerini okuma imkânı da buluyor.
Kepez’in kütüphaneleri, sadece çocuklara değil, okumayı ve kitabı seven herkese hizmet veriyor.


YÜKSELİŞ’E CAHİT ZARİFOĞLU KÜTÜPHANESİ


Türk edebiyatının unutulmaz oluşumlarından Yedi Güzel Adam’dan biri olan Şair Cahit Zarifoğlu’nun isminin verildiği kütüphane, Dokuma Semtindeki Yükseliş Mahallesi’ne kazandırıldı.
Tek katlı kütüphanenin, 200 metrekare kullanım alanı ve 15 bine yakın kitap kapasitesi bulunuyor. Çevresinde yeşil alan düzenlemesi yapılan Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi’nin girişine engeli bireyler için rampa inşa edildi.


ALTINOVA’YA YAHYA KEMAL KÜTÜPHANESİ


Yahya Kemal Kütüphanesi ise Altınova Orta Mahalle’de 300 metrekare alan üzerine inşa edildi. Öğrencilerin ders çalışabileceği şekilde tasarlanan kütüphanenin 20 bin kitap kapasitesi bulunuyor. Yahya Kemal Kütüphanesi, bölgedeki çocukların kitapla buluşması ve onlara ders çalışabilecekleri sakin bir ortam sunması bakımından önemli bir eser oldu.


KEPEZ’DEN ŞEHRE DEĞER KATAN KÜTÜPHANELER


Başkan Hakan Tütüncü, daha geniş kitlelere hitap eden ve kitap kapasitesi yüksek olan kütüphaneleri de şehrin hizmetine sundu.
Bu eğitim tesisleri arasında alanında Akdeniz bölgesinin en büyüğü olan 1 milyon kitap kapasiteli Antalya Kütüphanesi ile her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan Cemil Meriç Kütüphanesi yer alıyor.
Eski Antalya Pil Fabrikası Yerleşkesi’nde yapımı süren Necmettin Erbakan Kütüphanesi’nin de, gençlerin ve çocukların ilgi göstereceği bir eser olması bekleniyorKepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı
Kepez

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Akdeniz’in en büyük kütüphanesi Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni 9 Aralık Cumartesi saat 12.00’da gerçekleştirilecek. Devamı haberimizde...

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar
Kepez

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Devamı haberimizde..

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri
Kepez

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri

Antalya ya gelen Hasta yakınları için 5 yıldızlı otel formatında hizmet

Kepez’e 3 Sağlık tesisi müjdesi
Kepez

Kepez’e 3 Sağlık tesisi müjdesi

Kepez Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile Yeni Mahalle’ye içerisinde kanser tarama merkezinin olacağı Kepez Bedreddin Ari Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ile Varsak Karşıyaka Mahallesi’ne Teslime-Hüseyin Acar ASM inşa edilecek. Devamı haberimizde....

Antalya Kepez Ata’sını saygıyla ve minnetle  andı
Kepez

Antalya Kepez Ata’sını saygıyla ve minnetle andı

Kepez Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 85’nci yılında saygı ve minnetle andı.