Kepez

Kepezin mobil hizmetleri Kaş'ta hizmet vermeye devam ediyor

Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tırı ile gezici kütüphane OKUBÜS, Kaş İlçesinde hizmet veriyor. Devamı haberimizde..

Kepezin mobil hizmetleri Kaş'ta hizmet vermeye devam ediyor

Kepez’in mobil hizmetleri Kaş’ta
Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tırı ile gezici kütüphane OKUBÜS, Kaş İlçesinde hizmet veriyor.
Kepez Belediyesi, Antalya’nın dört bir yanına hizmet taşımaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kemer, Kumluca ve Finike ilçelerine mobil hizmetlerini taşıyan Kepez Belediyesi, haftanın ilk günü Kaş-Kınık’ta ilçe sakinlerini mobil hizmetlerle buluşturdu. Kepez Belediyesi’nin Mobil Sağlık Merkezi, Bilim ve Teknoloji Tırı ile gezici kütüphane OKUBÜS, 12 Aralık Salı günü Kaş-Kalkan Pazar yeri, 13 Aralık Çarşamba günü Kaş merkez liman belediye otoparkında mobil hizmetlerini sürdürecek.


MOBİL SAĞLIK MERKEZİ


Antalya’yı ilçe ilçe gezen Kepez’in Mobil Sağlık Merkezi’nde, meme, bağırsak ve rahim ağzı kanser tarama ile göz sağlığı tarama hizmeti veriliyor. Meme kanseri taraması 40-69 yaş, Rahim Ağzı Kanseri taraması 30-65, Bağırsak Kanser taraması 50-70 yaş aralığındaki kişilere yapılıyor. Göz sağlığı taramasında da görme bozuklukları ve göz tansiyonu ölçümleri gerçekleştiriliyor.


BİLİM VE TEKNOLOJİ TIRI


Bilim ve Teknoloji Tırı’nda ziyaretçiler, yenilenebilir enerji kaynakları, manyetik alan, maddenin halleri, motorlar, robotik, 3 boyutlu yazıcılar ve sanal gerçeklik uygulamaları, yapay zeka, izohips, astronot selfi noktası, beyin dalgaları, iha yer istasyonu, hologram teknolojilerini görüyor.


OKUBÜS


Gezen Kütüphane OKUBÜS’te, çocuk Kitapları, gençlik kitapları ve yetişkin kitapları bulunuyor. Kitapların yanı sıra aynı zamanda satranç, çocuklar için kelime ve zeka oyunları da yer alıyor.

 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri gerçekleştirildi.
Antalya

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından 12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri gerçekleştirildi.

Proje Sonuçlarının Değerlendirilmesi ve Ödül Töreni’nde konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olarak burada olmaktan inanın çok büyük bir heyecan duyuyorum. Çok güzel, bu kadar güzel bir günde bu kadar güzel öğrencileri görmek çok büyük bir mutluluk verdi.

Antalya'da 1 Mayıs 'a Mesut Kocagöz Damgası
Muratpaşa

Antalya'da 1 Mayıs 'a Mesut Kocagöz Damgası

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün cezaevinde olmasına rağmen, 1 Mayıs İşçi Bayramı etkinliklerinde kendisine yönelik büyük bir destek ve dayanışma gösterildi.

 Muhtar Tekin Korucu  Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu
Korkuteli

Muhtar Tekin Korucu Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu

Antalya İli Korkuteli ilçesi Aşağıpazar Mh Muhtarı Tekin Korucu, Finikeli hayırsever ile kurduğu bağlantı sonucunda, Muhtarlık önünde ihtiyaç sahibi ailelere sebze yardımında bulundu.

Başkan Böcek  Söz Verdi Elmalı’nın Yolları Yapılıyor
Elmalı

Başkan Böcek Söz Verdi Elmalı’nın Yolları Yapılıyor

Fethiye’ye bağlayan Yuva Mahallesi Seki Yaylası yolunu yeniliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mart ayında Yuva Mahallesi’ne yaptığı ziyaret sırasında vatandaşlardan gelen talep üzerine zaman içinde deforme olan yolu yenileme sözü vermişti.

Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı
Antalya

Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan ve Antalya’yı ilk kez metro ile tanıştıracak olan 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattı’nın ihalesi yapıldı. Yaklaşık maliyeti 12 milyar 449 milyon 604 bin lira olarak açıklanan projeye 5 firma teklif sundu.

Antalya Demre’de Motor Kazası  2 ölü
Demre

Antalya Demre’de Motor Kazası 2 ölü

Demre ilçesi Beymelek Mahallesinde Çaybaşı sokakta Mevlüt Beşkeçeli-26 yönetimindeki 07 BGS 997 Plakalı Motorbisiklet’in Elektrik direğine çarpması sonucu Motor Sürücü Mevlüt Beşkeçeli kaza yerinde yanında yolcu konumunda bulunan İlyas Yalçın-34 Demre Devlet Hastanesinde tüm müdahalelere rağmen