Konyaaltı

Konyaaltı meclisinden anlamlı karar

Konyaaltı Belediyesi, 2023 yılının ilk meclisi olan Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Akkuyu Mahallesi Anadolu Caddesi’nin ismi, Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler Caddesi olarak değiştirildi

Konyaaltı meclisinden anlamlı karar

Konyaaltı Belediyesi, 2023 yılının ilk meclisi olan Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Akkuyu Mahallesi Anadolu Caddesi’nin ismi, Şehit Piyade Teğmen Abdulkadir Güler Caddesi olarak değiştirildi.

Konyaaltı Belediyesi, Ocak ayı olağan meclis toplantısında anlamlı bir karar aldı. Mecliste, Akkuyu Mahallesi Anadolu Caddesi’ne, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Teğmen Abdulkadir Güler’in isminin verilmesi gündeme getirildi. Caddenin isim değişikliğini içeren gündem maddesi, mecliste bulunan tüm partilerin oy birliği ile kabul edildi. Geçen yıl meclisteki bütün gruplarla birlik içerisinde çalıştıklarını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 2023 yılında da bu uyumlu çalışma ortamının devam etmesini diledi. Piyade Teğmen Abdulkadir Güler’in geçtiğimiz aylarda Pençe-Kilit operasyonunda şehit düştüğüne değinen Başkan Esen, şehit ailesinin Konyaaltı’nda oturduğunu belirterek, Akkuyu Mahallesi Anadolu Caddesi’ne ismini vererek şehidin ismini yaşatmak istediklerini söyledi. Şehitlere ne kadar minnet edilirse az olduğunu belirten Esen, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

MİLLİ İRADE VURGUSU

Ülke gündemini meşgul eden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yargılandığı davayla ilgili de konuşan Başkan Esen, “Ekrem İmamoğlu ne dedi? ‘Seçimi iptal etmek ahmaklık’ dedi. Veyahut, birisi ona bir şey söyledi. O da dedi ki, ‘asıl ahmaklık budur.’’ Sizin vicdanınız böyle bir cümleye 3 yıl hapis cezası verilmesine haklıdır diyebiliyor mu? Emin olun diyemiyor. Diyemiyoruz. Bu konu Ak Parti içerisinde de çok büyük rahatsızlık yaratmış. Bunu biliyoruz, duyuyoruz” dedi.

BELEDİYEDE TERÖRİST NASIL ÇALIŞIR

Avukatlık yaptığı 18 yıllık süre içerisinde böyle bir olaya rastlamadığını vurgulayan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, insanların, birbirlerinin 7 sülalelerini karıştırdığı hakaret davalarında bile böyle bir ceza görmediğini söyledi. Başkan Esen, “Tanıdığınız bütün avukatlara sorun. Bu çok yanlış oldu. Halkın iradesi, milli irade yok sayıldı’’ şeklinde konuştu. Bazı belediyelerin teröristleri çalıştırmakla itham edilmesini de eleştiren Esen, “Belediyede terörist nasıl çalışır? İşe aldığımız insanların güvenlik soruşturmalarını emniyetten istiyoruz. Emniyetten güvenlik sorgusu geliyor bu insanların. Olabilecek bir şey değil bu. Hukuken imkansız bir defa’’ dedi. Türkiye’nin, dünyada köklü devlet geleneğine sahip 4-5 ülkeden biri olduğunu aktaran Esen, “Eğer bir insan kamu görevlisiyse yalan söylememeli. Çünkü biz onların hepsini çok büyük saygıyla izleyen insanlarız. Türk milleti öyledir. Çünkü, dünyada devlet geleneği olan milletler bir elin parmaklarını geçmez. Biz bu milletlerden bir tanesiyiz” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Sonsuza dek cumhuriyet
Konyaaltı

Sonsuza dek cumhuriyet

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100, yıl dönümünü coşku ve minnetle kutluyoruz. Devamı haberimizde...

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e onur ödülü verildi.
Korkuteli

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e onur ödülü verildi.

Korkuteli Mantar Evi’nde düzenlenen Ubuntu etkinliklerinde, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e onur ödülü verildi.

Konyaaltında Dere yatakları genişletiliyor
Konyaaltı

Konyaaltında Dere yatakları genişletiliyor

Konyaaltı Belediyesi, kırsal bölgelerde yer alan ve yoğun yağışlarda taşma tehlikesi bulunan derelerde temizlik ve genişletme çalışmaları yapıyor.

Başkan Esen'den kararlı duruş; Yalnız kalsa da geri adım yok
Konyaaltı

Başkan Esen'den kararlı duruş; Yalnız kalsa da geri adım yok

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, her türlü önlemi alacaklarını belirterek, "Ancak yalnız da kalsam da bunu geri adım atmayacağım” dedi.

Deprem bölgesine yem ve saman desteği
Konyaaltı

Deprem bölgesine yem ve saman desteği

Konyaaltı Belediyesi, deprem bölgesindeki hayvan üreticilerine yem ve saman desteğini sürdürüyor.

Başkan Esen afetzedeleri yalnız bırakmadı
Antalya

Başkan Esen afetzedeleri yalnız bırakmadı

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, kapılarını depremzede vatandaşlara açan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi’ni ziyaret ederek vakıfta ikamet eden afetzedelerin ihtiyaçlarını dinledi.