Milyonlarca öğrencinin beklediği üniversiteye geçiş sınavının tarihi açıklandı.
ÖSYM, yaptığı paylaşımda YKS'nin 17-18 Haziran tarihinde yapılacağını duyurdu.
Sınav başvuruları ise 8-23 Mart tarihinde yapılacak.
Depremden etkilenen 11 il ve 1 ilçede bulunan veya göç eden öğrencilerden, herhangi bir ücret alınmayacağı da eklendi.
O duyuruda şu ifadeler kullanıldı;
2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) 17-18 Haziran 2023 tarihinde yapılacaktır.
17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.
Sınava başvurular 8-23 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacak.
Deprem sebebiyle afet bölgesi ilan edilen 11 il ve bir ilçemizde ikamet eden, deprem sonrasında başka il ve ilçelere göç eden adaylarımızdan sınav ve başvuru ücreti alınmayacak.
Depremlerin yaşandığı Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılmayacak.
Adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girebilecek.
Sınav öğrencilerinin akıllarını kurcalayan bir soru da başvuruların nasıl yapılacağı.
Adaylar başvurularını 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00’den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan yapabilecek.
2023 YKS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN
Bir diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından gençlere şimdiden başarı diledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;
Sevgili genç kardeşlerim, Bugün başvuru süreci başlayan YKS’de her birinize şimdiden başarılar diliyor; hedeflerinize, hayallerinize en güzel şekilde ulaşmanızı gönülden temenni ediyorum.
ensonhaber
Antalya Yeşilçam Medya 20. Altın İş İnsanları Ödül gecesini gerçekleştirecek
karavanla çıktıkları geziyi yarıda bırakıp Türkiye’ye gelen Japon aile, belli aralıklarla yardım toplama merkezine yaklaşık 500 bin TL’lik yardımda bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Alanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mesut Güner
Antalya’nın Kaş ilçesinde kaçak yapılarla mücadele devam ediyor. Likya Yolu üzerinde bulunan kaçak yapıların yıkım işlemine başlandı. Yasal işlemlerin ardından yıkım kararı çıkan kaçak ve izinsiz yapılar, Kaş Belediyesi ekipleri tarafından yıkılıyor.
Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, “Ata tohumu olarak bölgeye özgü 7 çeşit tohum ayarlandı. Bin dekar alanda ata tohumu hibesi yaptık. Aynı zamanda gübre desteğimizde olacak. Elmalı, Korkuteli, Serik, Manavgat, Kumluca, Döşemealtı, Konyaaltı, İbradı yaylalarında ekimler yapıldı.
Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "Antalya’mızda misafir ettiğimiz 154 bin 86 kişiyi rahat ettirmek, onların yaşadığı travmayı daha hızlı atlatabilmeleri hep birlikte çalışıyoruz." dedi.