Kepez

Özel çocuklar için ikinci özel eğitim okulu

Kepez Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Kepez ilçesine ikinci özel eğitim okulu kazandırıldı. Detaylar haberimizde...

Özel çocuklar için ikinci özel eğitim okulu

Kepez ilçesinde okul yatırımında özel çocuklar da unutulmadı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Kepez Belediyesi işbirliği ile ilçeye ikinci özel eğitim okulu da kazandırıldı. Ayanoğlu Mahallesi’ne 8 derslikli özel eğitim anaokulu inşa edildi.

İlçesine 140’dan fazla okul yapılmasını sağlayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, özel çocukların okul ihtiyacının karşılanması için de gayret gösteriyor. Kepez Belediyesi, 2017’de Şafak Mahallesi’nde 3 dönümlük arsasını, özel çocuklara okul yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis etmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı da, belediye meclis kararıyla tahsisi yapılan arsaya 24 derslikli özel eğitim okulunu kazandırdı.

Başkan Hakan Tütüncü’nün; ‘En büyük hayalimdi’ dediği Kepez Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde, özel eğitim gerektiren bireyler, eğitimle buluşturuluyor.

İLK ÖZEL OKUL, KEPEZ’İN ARSA TAHSİSİYLE ŞAFAK’A

Başkan Tütüncü, Kasım 2017’de okula yaptığı ziyarette şu açıklamayı yapmıştı: “Herkese eğitimi ulaştırabilmek, her bir ferdi mutlu edebilmek ve herkesin kendini önemli hissetmesini sağlayabilmek devletin en temel görevidir. Eğer sosyal devlet olma iddiasındaysanız bunu yapmalısınız. Bu okulun yapılması benim en önemli hayallerimin başındaydı. Çünkü özel yavrularımıza da nitelikli, kaliteli ve güzel bir ortamda eğitim imkânı sunabilmek en önemli vicdani sorumluluğumuzdu. Çok şükür Milli Eğitim Bakanlığımızla el ele vererek bu güzel eğitim kurumunu bölgemize kazandırdık.”

KEPEZ’İN KATKISIYLA İKİNCİ ÖZEL OKUL AYANOĞLU’NA

Kepez Belediyesi, mülkiyet sorunlarını çözerek ve arsa tahsisi yaparak ilçeye devlet eliyle ikinci bir özel eğitim okulu daha yapılmasının önünü açtı.

Kepez Belediyesi, Ayanoğlu Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı’n yanında yer alan ve imar planında okul yeri olarak gözüken 5 bin metrekare (m2) büyüklüğündeki arsada ilk olarak mülk sorununu çözdü. Okul alanındaki belediye ait dükkânlar, tahliye edilerek, yıkıldı. Kepez Belediyesi, okul arsasındaki 87 m2 hissesini de meclis kakarıyla Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etti.

ÖZEL ÇOCUKLARIN OKULUNUN YAPIMI TAMAMLANDI

Böylelikle okul arsası inşaat yapılabilir hale getirildi. Antalya Valiliği Yatırım İzleme Başkanlığı (YİKOB) tarafından ihalesi gerçekleştirilen özel okulun yapımı büyük oranda tamamlandı. Okul, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 81 ile özel eğitim anaokulu, projesi kapsamında yapıldı.

Okulda, özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara, okul öncesi eğitim verilecek. Kepez ilçesine kazandırılan özel eğitim anaokulu, özel çocuğu olan ve çalışan anneler için de önemli bir eğitim yuvası olacak.

Özel çocuklar için ikinci özel eğitim okuluÖzel çocuklar için ikinci özel eğitim okulu

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Hayvanat Bahçesi özel öğrencileri ağırladı
Antalya

Hayvanat Bahçesi özel öğrencileri ağırladı

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, özel öğrencileri ağırladı. Özel bireyler, hayvanları elleriyle besleyip, severek keyifli bir gün geçirdi.

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı
Kepez

Akdeniz'in en büyük kütüphanesinin açılmasına sayılı günler kaldı

Kepez Belediyesi’nin 22 kütüphane projesinin amiral gemisi olan Akdeniz’in en büyük kütüphanesi Antalya Kütüphanesi’nin resmi açılış töreni 9 Aralık Cumartesi saat 12.00’da gerçekleştirilecek. Devamı haberimizde...

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar
Kepez

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Devamı haberimizde..

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi
Antalya

Kepez’in kütüphanelerini öğrencilerden yoğun ilgi

Kepez Belediyesinin, mahallelerine kazandırdığı semt kütüphanelerini, öğrenciler çok sevdi. Devamı haberimizde...

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri
Kepez

Hasta Yakınlarına 14 Yıldır Konaklama Hizmeti Veri

Antalya ya gelen Hasta yakınları için 5 yıldızlı otel formatında hizmet