Konyaaltı

Ünlü İsim Konyaaltında Anılacak

Aşık Veysel Şatıroğlu, Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte türkülerle anılacak.

Ünlü İsim Konyaaltında Anılacak

Aşık Veysel Şatıroğlu, Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte türkülerle anılacak. Dertli Divani, İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan da sahne alacak.

Aşık Veysel Konyaaltı’nda anılacak

Aşıklık geleneğinin önemli değerlerinden biri olan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Konyaaltı Belediyesi’nin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi ile birlikte düzenleyeceği gecede türkülerle anılacak. Gecede, Dertli Divani, İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan sahne alacak.

2023, büyük halk ozanı ‘Aşık Veysel Yılı’ ilan edildi. Büyük usta, vefatının 50’nci yılında Konyaaltı Belediyesi’nin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi, Aşık Veysel Kültür Derneği ve Sivrialan Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte düzenleyeceği etkinlikte sevilen sanatçıların seslendireceği türkülerle anılacak.

ÜÇ SANATÇI SAHNEDE

Aşıklık geleneğinin önemli temsilcilerinden olan Aşık Veysel’in türkülerinin de seslendirileceği gecede, Dertli Divani, İlkay Akkaya ve Mustafa Özarslan sahne alacak. UNESCO 2023 Aşık Veysel Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser, 13 Temmuz Perşembe günü Konyaaltı Açıkhava Tiyatrosu’nda saat 20.00’de ücretsiz olarak dinleyicilerle buluşacak.

BU TOPRAKLARDAN VEYSEL GEÇTİ

Birbirinden değerli üç sanatçı ile Aşık Veysel’in anılacağı geceye bütün Antalyalıları davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Birleşmiş Milletler’e bağlı olan UNESCO, 2023’ü Aşık Veysel Yılı olarak belirledi. Aşık Veysel’in müziği ve sesi sadece ülkemizde değil, dünya çapında da tanınıyor ve saygı görüyor. Ne mutlu bizlere ki, bu topraklardan Aşık Veysel gibi ozanlar geçmiş” dedi.

 

Ünlü İsim Konyaaltında Anılacak

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Sanatçı Murat Balaban kimdir
Antalya

Sanatçı Murat Balaban kimdir

1969 yılında Yozgat-Sorgun'da dünyaya gelen Murat Balaban,çocuk yaşlarda bağlamayla tanışıp özel günlerde şarkı söylemeye başladı.

Ömer Özmen Kimdir
Antalya

Ömer Özmen Kimdir

Ömer Özmen 16 Nisan 1989 Antalya doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini doğup büyüdüğü Döşemealtı’nda tamamlamıştır.

Eylem İmir Kimdir
Antalya

Eylem İmir Kimdir

Eylem İmir, Antalya Elmalı ilçesi Akçay Mahallesi'nde doğmuştur. Eğitimini Elmalı ilçesinde elektrik elektronik bölümü teknik lisede tamamlayarak teknisyen olarak mezun olmuştur.

Ferdi Özboğa Kimdir
Antalya

Ferdi Özboğa Kimdir

Ferdi Özboğa, inşaat sektöründe önemli bir isim olarak 2019 yılında adım attığı boya ustalığı kariyerine uluslararası geçerli sertifikalar ve eğitimlerle destek vererek başladı.

Korkuteli Askerlik Şubesinden Askere Gideceklere  Duyuru
Korkuteli

Korkuteli Askerlik Şubesinden Askere Gideceklere Duyuru

Korkuteli Askerlik Şubesi Başkanlığı tarafından 2024 Mayıs sınıflandırma döneminde sevke tabi yükümlülere ait duyuru yayınlandı.

Yeniden Refah Partisi Elmalı İlçe Başkanı Uğur Türkmen ; Elmalı’da yeniden teşkilatlanıyoruz
Elmalı

Yeniden Refah Partisi Elmalı İlçe Başkanı Uğur Türkmen ; Elmalı’da yeniden teşkilatlanıyoruz

Yeniden Refah Partisi Elmalı İlçe Başkanı Uğur Türkmen, 31 Mart yerel seçimlerinin geride kaldığını, Türkiye genelinde olduğu gibi Elmalı’da da partisinin oylarını arttırdığını kaydederek,