Demre

Antalya Demre'de Fidanlar Toprakla buluştu

Demre ve Likya Orman İşletme Şeflikleri tarafından organize edilen "Geleceğe nefes, Cumhuriyete nefes" projesi kapsamında “100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruluyor” t

Antalya Demre'de Fidanlar Toprakla buluştu

DEMRE'DE 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Demre’nin Yavu Mahallesinde “Geleceğe nefes, Cumhuriyete Nefes” programı kapsamında 300 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilen 11 Kasım’da tüm Türkiye’yle aynı anda binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Demre ve Likya Orman İşletme Şeflikleri tarafından organize edilen "Geleceğe nefes, Cumhuriyete nefes" projesi kapsamında “100. Yıl Cumhuriyet Ormanları kuruluyor” temalı etkinliğe Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Köker, İlçe Jandarma Komutanı Jan. Ütğm. Mücahit Yılmaz, TCSG – 14 Sahil Güvenlik Bot Komutanı SG. Gv. Asb. Kd. Üçvş. Ramazan BAKIR, İlçe Emniyet Müdürü Yuşa Kılıçarslan, Demre Orman İşletme Şefi Ali Baysal, Likya Orman İşletme Şefi Ozan Çınar, Milliyetci Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Başkaya, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Tural, Demokrat Parti İlçe Başkanı Recep Önen, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bilal Ülgen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Işık, Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Demre Temsilcisi İsmail Önal, kurum müdürleri, hakim ve savcılar, mahalle muhtarları, Şehit Adem Akın Ortaokulu öğrencileri, Orman İşletme Şeflikleri Personelleri, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve bölge Halkı Katıldı.

Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle 2023 farklı noktada "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganıyla Orman Genel Müdürlüğü ve Demre Kaymakamlığı tarafından düzenlenen fidan dikme etkinliğinde Demre Belediye Başkanı Gülsüm Cengiz “Öğrencilerimizin neşesi ve eğlencesi ile daha anlamlı hale gelen bu etkinlikte toprakla buluşturduğumuz her bir fidanın asırlık ağaçlara dönüşüp geleceğe nefes olacağına inanıyor; ormanlarımızın gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miraslardan bir tanesi olduğunu hatırlatmak istiyorum.” Dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Korkuteli'nde Orman  Yangını
Korkuteli

Korkuteli'nde Orman Yangını

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesi Domur Çukuru mevkiinde hayvan üretim çiftliğinde ormanlık alanın yanında çıkan yangında 60 dönümlük çalılık yandı.

Antalya Kemer'de Korkutan Yangın
Kemer

Antalya Kemer'de Korkutan Yangın

Kemer’de henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangını, büyümeden kontrol altına alındı.

Millet Ormanı Antalya’da, Kepez’e yapılıyor
Antalya

Millet Ormanı Antalya’da, Kepez’e yapılıyor

Başkan  Tütüncü yaptığı paylaşımda  Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı '81 İle 81 Millet Ormanı' Antalya’da, Kepez’e yapılıyor. 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı  Alanya yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.
Alanya

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Alanya yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından karşılanan Bakan İbrahim Yumaklı bölgeye giderek

Antalya Alanya  Dimçayı Akköprü  orman yangını
Alanya

Antalya Alanya Dimçayı Akköprü orman yangını

Alanya ilçesi Dimçayı Akköprü mevkiinde öğle saatlerinde başlayan yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Antalya İl Tarım Müdürü değişti işte yeni müdür:  Şakir Fuat Erkan kimdir
Antalya

Antalya İl Tarım Müdürü değişti işte yeni müdür: Şakir Fuat Erkan kimdir

Antalya İl Tarımı Orman Müdürü değişti. Bugün Resmi Gazete' de yayınlanan son karara göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda 44 ilin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri'ne atama gerçekleştirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Şakir Fırat Erkal atandı. Peki, yeni Antalya İl tarım Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal kimdir. Devamı haberimizde...