Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti

Bulgar heyet ile nokta atışı eşleştirilen Bölge firmalarının temsilcileri yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. 32 Bölge firmasının katıldığı B2B görüşmelerinde, olası iş birlikleri ve yeni ihracat bağlantıları değerlendirildi.

Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti

ANTALYA OSB YENİ İHRACAT KAPILARI AÇMAYA DEVAM EDİYOR
Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti.
Uluslararası iş birliklerinin ve ticaret bağlantılarının kesişim noktası olma özelliğini taşıyan Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Bölge firmalarına yeni ihracat pazarları yaratmaya devam ediyor. Dış Ticaret Müdürlüğü organizasyonu ile Bulgaristan’ın önde gelen iş insanlarından oluşan 11 kişilik alım heyetini konuk eden Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu, Bulgar heyetin Bölge sanayicileri ile 142 yüz yüze görüşme yapmasına imkan sağladı.
İŞ BİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ
Heyetin Antalya OSB temasları, Başkan Ali Bahar ev sahipliğinde, Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen toplantı ile başladı. Toplantıda iki ülke arasındaki ticaret potansiyeli tüm ayrıntıları ile görüşülüp fırsatlar değerlendirildi. Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tsvetan Simeonov, Bulgaristan Uluslararası İlişkiler Kıdemli Uzmanı Miroslava Markova başta olmak üzere, ülkenin en büyük firmalarının temsilcilerinin yer aldığı heyet, Antalya OSB Yönetimi önderliğinde gerçekleştirilebilecek projeler ile olası yeni ortaklıklar hakkında istişarede bulundu.
FİRMA ZİYARETLERİ
Toplantının ardından Bölge firmalarına ziyaretlerde bulunan Bulgar Heyet’in ilk durağı ÇNG Mobilya firması oldu. Mobilya ve pelet üretimini yerinde inceleyen heyet, fabrika sahibi Nuri Çıngı’dan üretim kapasiteleri hakkında bildi aldı. Günün ikinci ziyareti PSL Elektronik firmasına gerçekleşti. Son teknoloji aydınlatma sistemlerinin, ham maddeden son mamule kadarki tüm üretim süreçlerine tanıklık eden heyet, firma yetkilileri ile kapsamlı bir toplantı yaptı.
142 FAYDALI GÖRÜŞME
Alım heyeti programının ikinci gününde, Bulgar heyet ile nokta atışı eşleştirilen Bölge firmalarının temsilcileri yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. 32 Bölge firmasının katıldığı B2B görüşmelerinde, olası iş birlikleri ve yeni ihracat bağlantıları değerlendirildi. Bölge sanayicileri ile Bulgar iş insanları arasında 142 faydalı görüşme gerçekleşirken, makine-metal ile ahşap-mobilya sektöründe üretim yapan iki Bölge firması, ilk görüşmede anlaşma sağlayıp Bulgaristan’a ürün sattı. Bulgar iş insanları ilgilendikleri ürün ve firmaları daha yakından tanımak için tesis ziyaretleri de yaptı. 12 firmayı ziyaret eden Bulgar Alım Heyeti, 142 görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini, yapacakları değerlendirmelerin ardından Antalya OSB firmaları ile yeni ticaret anlaşmalarına imza atacaklarını ifade etti.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.
Antalya

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.

Öğrencilerine sunduğu imkanlar, son teknoloji mesleki eğitim atölyeleri, alanında uzman eğitmenleri ile Türkiye’nin en iyi teknik

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya OSB de incelemelerde bulundu.
Antalya

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya OSB de incelemelerde bulundu.

Antalya OSB ve ATSO Başkanı Ali Bahar’ın konuğu olan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Bölgede incelemelerde bulundu.

Antalya TSO Başkanı Ali Bahar ilk yılını Değerlendirdi
Döşemealtı

Antalya TSO Başkanı Ali Bahar ilk yılını Değerlendirdi

Antalya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya basını ile bir araya gelerek ilk yılında gerçekleştirdikleri hedefleri ve gelecek projelerini konuştu.

Antalya Korkuteli OSB, Antalya'nın yeni cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda hızla  ilerliyor.
Korkuteli

Antalya Korkuteli OSB, Antalya'nın yeni cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Korkuteli OSB, 2022 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar öncülüğünde, ihtisas OSB'den karma OSB'ye dönüştürülerek, yatırımcıların ve sanayicilerin dikkatine sunuldu.

Teknolojiye yatırım yapan Antalya OSB  Teknolojik Alt Yapıyı Tamamlıyor
Döşemealtı

Teknolojiye yatırım yapan Antalya OSB Teknolojik Alt Yapıyı Tamamlıyor

Antalya OSB, elektrik ve atıksuyun ardından doğalgaz şebekesini de uzaktan izlenip kontrol edilebilir hale getirdi.

Antalya OSB de Elektro Gitar Üretip Dünya'ya Satacaklar
Döşemealtı

Antalya OSB de Elektro Gitar Üretip Dünya'ya Satacaklar

Dünyanın ilk modüler elektro gitarının ar-ge ve patent sürecini tamamlayan girişimci müzisyenler, üretim için Antalya OSB’yi seçti. İki buçuk milyon dolarlık bir yatırımla seri üretime geçecek olan Shark Gitar