Döşemealtı

Teknolojiye yatırım yapan Antalya OSB Teknolojik Alt Yapıyı Tamamlıyor

Antalya OSB, elektrik ve atıksuyun ardından doğalgaz şebekesini de uzaktan izlenip kontrol edilebilir hale getirdi.

Teknolojiye yatırım yapan Antalya OSB  Teknolojik Alt Yapıyı Tamamlıyor

ANTALYA OSB ALT YAPISINA TEKNOLOJİ YATIRIMI
Antalya OSB, elektrik ve atıksuyun ardından doğalgaz şebekesini de uzaktan izlenip kontrol edilebilir hale getirdi.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi doğalgaz şebekesi, Merkezi Denetleme, Kontrol ve Veri Toplama sistemi olarak adlandırılan SCADA sistemine entegre edildi. Geniş alana yayılmış tesislerin, tek bir merkezden bilgisayar, cep telefonu veya tablet gibi cihazlarla izlenebildiği, son teknoloji bir sistem olan SCADA, verimliliği kontrol edip sürdürmek, daha akıllı kararlar için veri dağıtmak ve kesinti süresini azaltmada sistem sorunlarını iletmek için kullanılıyor. Elektrik ve atıksu şebekelerinin SCADA kurulumunu tamamlayıp, hizmete alan Antalya OSB yönetimi, doğalgaz şebekesine yaptığı yatırım ile bölgenin tüm altyapı hizmetlerinin uzaktan izlenip kontrol edilmesini sağladı. Bölge firmalarının kullanımı da açılan sistem, sanayiciye üretimde kullandığı doğalgazı anlık olarak görebilme imkanı sundu.
UZAKTAN OKUMA
Antalya OSB firmalarının kullandığı doğalgazın faturalandırılmasında, operatör müdahalesi olmaksızın uzaktan okunmasına olanak sağlayan SCADA sistemi, zaman, kağıt, akaryakıt, iş gücü gibi çok sayıda kaynağın kullanımını sıfırlayarak doğaya katkı sunuyor. Sistemin işleyişi hakkında bilgi veren Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, “Özet olarak SCADA, en az maliyetle kontrol edilen, sistemde belirlenen hedefleri tutturabilecek üretim ve denetim sürecinin ve bu süreçte yer alan sistem elemanlarının anlık olarak izlenmesi ve kontrolünün gerçekleştirilmesini sağlayan uygulamalardır. SCADA sistemleri, tesis tabanından gelen gerçek zamanlı verilere dünyanın her yerinden erişilmesini sağlar. Kapsamlı bir veri tabanlı kontrol ve izleme sistemi olan SCADA ile bir tesise veya işletmeye ait tüm ekipmanların kontrolünden üretim planlamasına, çevre kontrol ünitelerinden yardımcı işletmelere kadar tüm birimlerin otomatik kontrolü, gözetlenmesi ve sonuçların raporlanması sağlanabilmektedir” dedi.
SON TEKNOLOJİ
Antalya OSB’deki doksan altı firmanın ürün ya da elektrik üretimi için doğalgaz kullandığını belirten Başkan Bahar, “Endüstriyel otomasyon sistemlerinin temel amacı, üretim aşamasında kullanılan insan gücünü en aza indirerek insani hataların önüne geçilmesi ve belirli bir standardizasyon sağlanarak ürün kalitesini ve hızını artırmaktır. Elektrik, doğalgaz ve atıksu şebekelerimizin parametrelerin ölçülmesi, gösterilmesi ve istenilen tolerans değerinde tutulmasında, proses verilerinin karşılaştırılması, raporlanması ve saklanmasını son teknolojiye adapte ederek kaliteli, kesintisiz hizmet arzını bir üst basamağa taşımış olduk. Bölgemiz alt yapısı artık daha güvenilir ve daha sürdürülebilir hale geldi” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.
Antalya

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.

Öğrencilerine sunduğu imkanlar, son teknoloji mesleki eğitim atölyeleri, alanında uzman eğitmenleri ile Türkiye’nin en iyi teknik

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya OSB de incelemelerde bulundu.
Antalya

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya OSB de incelemelerde bulundu.

Antalya OSB ve ATSO Başkanı Ali Bahar’ın konuğu olan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Bölgede incelemelerde bulundu.

Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti
Antalya

Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti

Bulgar heyet ile nokta atışı eşleştirilen Bölge firmalarının temsilcileri yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. 32 Bölge firmasının katıldığı B2B görüşmelerinde, olası iş birlikleri ve yeni ihracat bağlantıları değerlendirildi.

Antalya TSO Başkanı Ali Bahar ilk yılını Değerlendirdi
Döşemealtı

Antalya TSO Başkanı Ali Bahar ilk yılını Değerlendirdi

Antalya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya basını ile bir araya gelerek ilk yılında gerçekleştirdikleri hedefleri ve gelecek projelerini konuştu.

Antalya Korkuteli OSB, Antalya'nın yeni cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda hızla  ilerliyor.
Korkuteli

Antalya Korkuteli OSB, Antalya'nın yeni cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Korkuteli OSB, 2022 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar öncülüğünde, ihtisas OSB'den karma OSB'ye dönüştürülerek, yatırımcıların ve sanayicilerin dikkatine sunuldu.

Antalya OSB de Elektro Gitar Üretip Dünya'ya Satacaklar
Döşemealtı

Antalya OSB de Elektro Gitar Üretip Dünya'ya Satacaklar

Dünyanın ilk modüler elektro gitarının ar-ge ve patent sürecini tamamlayan girişimci müzisyenler, üretim için Antalya OSB’yi seçti. İki buçuk milyon dolarlık bir yatırımla seri üretime geçecek olan Shark Gitar