Antalya Rus Ve Ukraynalıların İstilasında Yaptıkları Pes Dedirten cinsten

Savaşı Bahane Edip Sıcak denizlere inan Rus Ve Ukraynalılar Antalya'ı İşgal etti . Hatta Antalya Çok Güzel Ama TÜRKLER olmasa diyebilen yabancılar artık kendilerini iyice hissettirmeye başladı.

 Antalya Rus Ve Ukraynalıların İstilasında  Yaptıkları Pes Dedirten cinsten

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya’da yerleşik yaşayan yaklaşık 100 bin yabancıyı farklı mesleklerde görmeye başladıklarını belirterek, “Rus kadınlar, giyinmeyi kuşanmayı, kendilerine bakmayı çok seviyorlar. Bizim kuaförlerimizde normal bakımlarını yaptırırken, kendileri de artık kayıt dışı kuaför, güzellik, manikür, pedikür salonları açmaya başladılar” dedi.

Rus ve Ukraynalı vatandaşların kendi aralarında sosyal paylaşım ağları kurarak birçok iş dalında görünmeye başladıklarına dikkat çeken Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "O gruplarla öncelikle emlakçılığa başladılar. Ev alıp ev satıyorlar. Kendi birbirlerinden alıp satıyorlar. Konyaaltı’nda bazı sitelerin yüzde 90'ında ev sahibi Ukrayna ve Rusyalılar olmaya başladı. Hatta güvenlik görevlisi ve yöneticiler de kendilerinden. Şu anda bizim Antalya Vergi Dairesi ve Emlakçılar Odası denetime başladı. Fakat sitelere giremediler, kapıda bizi karşılayan ya Rus ya Ukraynalı çıkmaya başladı” diye konuştu.


Dünyanın ve Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden Antalya’da son dönemde yerleşik yaşamaya başlayan yabancı ülke vatandaşları sayısında artış yaşanmaya başladı. Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaştan kaçan her ülkenin vatandaşlar özellikle, Konyaaltı, Alanya, Kemer, Demre, Kaş, Gazipaşa ilçesinin yanı sıra Lara bölgesinde konutlar satın aldı. Sayıları 100 bini aşan bu yabancıların kentte önce  olumlu Gibi Görünen  etkisinin yanı sıra, olumsuz yönleri son dönemde sıkça gündeme gelmeye başladı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, 2 yıldır devam eden Ukrayna-Rusya savaşından sonra Antalya'da birçok Rus ve Ukraynalının ev aldığını kaydetti.

Bu ülke vatandaşlarının zorunlu ikametgah süresinin uzatıldığını dile getiren Dere, "Çıkan kararla Ruslar, Ukraynalılar ve yabancılar 250 bin dolar vererek ev sahibi olup vatandaşlık aldılar. Şimdi hükümetimiz bunu 450 bin dolara çıkardı. Ama bununla birlikte birçok sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Burada yaşayan Rus ve Ukraynalı vatandaşlar kendi aralarında sosyal paylaşım ağları kurarak birçok iş dalında görünmeye başladılar. O gruplarla öncelikle emlakçılığa başladılar. Ev alıp ev satıyorlar. Kendi birbirlerinden alıp satıyorlar. Konyaaltı’nda bazı sitelerin yüzde 90'ında ev sahibi Ukrayna ve Rusyalılar olmaya başladı. Hatta güvenlik görevlisi ve yöneticiler de kendilerinden. Bizim Emlakçılar Odamız bu konuyla ilgili ciddi bir kayıp yaşamaya başlayınca bizlere konuyu ilettiler. Bizim Antalya Vergi Dairesi Başkanlığımız ve Emlakçılar Odası Başkanlığımız birlikte iş birliğiyle birçok yerlere denetim yaptılar. Fakat sitelere dahi girip denetleyemediler çünkü kapıda bizi karşılayan ya Rus ya Ukraynalı çıkmaya başladı” dedi.

"GÜZELLİK MERKEZLERİ AÇMAYA BAŞLADILAR"

Bakıldığı zaman yerleşik yaşayan yabancıları farklı mesleklerde görmeye başladıklarını ifade eden Dere, “Rus kadınlar, giyinmeyi kuşanmayı, kendilerine bakmayı çok seviyorlar. Bizim kuaförlerimizde normal bakımlarını yaptırırken, kendileri de artık kayıt dışı kuaförler, güzellik, manikür, pedikür salonları açmaya başladılar. Bunları biz Kuaförler Odamızın taleplerinden öğreniyoruz” şeklinde konuştu.


"ONLAR DA YAPSINLAR"

Yurt dışından gelen yolcu sayısı ile otelde kalan yolcu sayısı örtüşmediğine ve ciddi bir kaçağın olduğuna değinen Dere, “Bu kaçakların ana sebebi 250 bin dolara vatandaşlık vererek satın alınan evler. Kendileri birkaç gün kaldıktan sonra geri dönerken bu evleri haftalık-aylık kiraya vermeye başladılar. Otelcilik yapmaya başladılar. Bunlar vatandaş olarak vergi açabiliyorlar, şirket açabiliyorlar. Bizim derdimiz buradaki kayıt dışının kayıt altına alınmasıdır. Bunlar ne iş yaparsa bizim vatandaşımızın geçtiği kayıtlara girmesi gerekiyor. Onlar da alsınlar, yapsınlar. Onlar bunu yapmıyorlar, otellerin dışında evlerde konaklama yapıyorlar. Her şeyi yapmaya başladılar. 100 bine yakın yaşayan yabancı nüfus var. Alanya’da 30 bine yakın nüfus var. İşlerini kendi aralarında birbirlerine yaptırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Mesut Kocagöz Başkanlığında CHP Kepez belediye meclis üyeleri tam listesi
Kepez

Mesut Kocagöz Başkanlığında CHP Kepez belediye meclis üyeleri tam listesi

Mesut Kocagöz Başkanlığında CHP Antalya Kepez belediye meclis üyeleri tam listesi

Ak parti Kepez Güçlü Başkan adaylarından Rüştü Peker CHP  Kepez  Meclis Üyesi oldu
Kepez

Ak parti Kepez Güçlü Başkan adaylarından Rüştü Peker CHP Kepez Meclis Üyesi oldu

Kepez Belediye Başkan Adaylığımız engellendi.Bu duruma rağmen Aday Tanıtım Toplantısına ve Kepez'de seçim start'ı verilen toplantılara katıldım ve 10 gün sabırla bekledim.Akp yöneticileri ve Belediye Başkan Adayları tarafından hiçbir şekilde Ne arayan,ne soran,ne de haksızlığa uğramama rağmen gönlümüzü alan hiçbir yönetici olmadı.

Hakan Tütüncü'nün Ardından Kepez'de Rüştü Peker Gözde Aday!
Antalya

Hakan Tütüncü'nün Ardından Kepez'de Rüştü Peker Gözde Aday!

Antalya Kepez Belediye Başkanlığı için adaylar sırayla ortaya çıkarken, Hakan Tütüncü'nün ardından Rüştü Peker'in adı öne çıkıyor.

Yabancılara Konut Satışında Antalya Yine Lider
Antalya

Yabancılara Konut Satışında Antalya Yine Lider

Temmuz ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye'den 772 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 272 konut ile İran, 204 konut ile Irak ve 146 konut ile Ukrayna vatandaşları izledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten 105 Gün Sonra Sevindiren Fotoğraf !
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten 105 Gün Sonra Sevindiren Fotoğraf !

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten 105 Gün Sonra Sevindiren Fotoğraf !

Antalya Konyaaltı Taksi Durakları, Parklar Ve Camiler İlaçlanıyor
Konyaaltı

Antalya Konyaaltı Taksi Durakları, Parklar Ve Camiler İlaçlanıyor

Taksi durakları, parklar ve camiler dezenfekte ediliyor.