Kepez

Başkan Tütüncü'den yeni yıl mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yeni yıl mesajı yayımladı.

Başkan Tütüncü'den yeni yıl mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yeni yıl mesajı yayımladı.

Değerli Hemşehrilerim;

Kardeşlik ve dostluk bağlarının pekiştiği, daha müreffeh bir hayata ulaşma yolunda yeni umut ve beklentilerin oluştuğu ve güzel başlangıçların yaşanacağı yeni bir yıla giriyoruz. Yeni yılın ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Geride bıraktığımız 2022 yılı, aynı zamanda yaptıklarımızın muhasebesini görme fırsatını da bizlere veriyor. Yaptığımız çalışmalarla bereketli bir yılı geride bıraktığımızı düşünüyoruz. 

Göreve geldiğimiz günden beri hiçbir zaman azalmayan hizmet aşkımızla, 2022 yılında da her bir günümüzü dolu dolu geçirdik. Kentimize ve vatandaşlarımızın yaşamına katkıda bulunan birçok proje ve yatırımları hayata geçirirken sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu da yaşadık.

2022 yılında; Kepez Balık Pazarını hizmete açtık. Şafak mahallesinde yaptığımız Kepez evimizi hemşehrilerimizin beğenisine sunduk. 6 adet Köy Pazarımızı, 3 adet kapalı ve 3 adet açık mahalle pazarımızı tamamlayarak vatandaşlarımız ve üreticilerimiz ile buluşturduk. Dokumada yapımını tamamladığımız Nostaljik Araç Müzemizin açılışını yaptık. 1 adet kreşimizin yapımı devam ediyor.

2023 yılı için hedeflediğimiz 16 adet kütüphane yapım hedefimizi 21'e çıkardık. 1 Milyon kitaba sahip ve ayni anda 2.000 kitapsevere hizmet verecek ve bittiği zaman Türkiye'nin en büyük kütüphaneleri içinde yer alacak olan Gülveren Kütüphanesinin yapımında sona gelindi. Yıl içinde; Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Burhanettin Onat Çocuk kütüphanesi, Antalya Orman Kütüphanesinin yapımları tamamlanarak sizlerin hizmetine sunuldu. Duacı ve Gaziler Aile Yaşam Merkezleri kütüphanelerinin yapımı da tamamlandı. Yükseliş, Özgürlük ve Altınova/Orta mahallelerimizin kütüphane yapımları devam ediyor. Kütüphanelerimize 2022 yılında 712.116 vatandaşımız giriş yaptılar. Mobil kütüphanemiz hizmet vermeye hazır hale getirildi. Kültür adası haline gelen Dokuma bölgesindeki müzelerimiz 330.667 vatandaşımız tarafından gezildi.

Ay Deresi Rekreasyon alanını, 20 adet yeni mahalle parkını ve 2 adet Basketbol sahasının yapımını tamamlayarak vatandaşlarımız ile buluşturduk. 297 adet kamu kuruşunda çevre ve peyzaj çalışması gerçekleştirdik. Fabrikalar mahallesinde 134.347 metre kare alanda yer alan Pil Fabrikasının, Millet Bahçesi yapılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Belediyemize ön tahsis işlemi gerçekleştirildi. Belediyemizin tüm elektrik tüketimini sağlayacak olan Güneş Enerji Santralinin yapım çalışmalarını başlattık. Konyalılar cami ve Dokuma 1974 oteli inşaatı çalışmalarımız devam ediyor.

Bölgemizdeki okullarımıza 3 adet çok amaçlı salon yaptık. Antalyalılara kazandırdığımız, Türkiye'nin en büyüğü olan "Antalya Bilim Merkezi" bünyesinde "Bilim Fest" gerçekleştirdik. Bilim Merkezimize ATSO tarafından " Bilim Ödülü" verildi. Yıl içinde merkezimizden 11.535 öğrencimiz yararlandı. Mobil Bilim Tırımız hizmet vermeye hazır hale getirildi.

Belediye Sağlık Merkezimizin çalışmalarını 25 branşa çıkardık. Sağlık Merkezimizde 134.789 vatandaşımıza 334.920 kez hizmet verdik. Evde Sağlık hizmeti kapsamında 10.773 vatandaşımıza sağlık hizmeti götürdük. Mobil Sağlık Merkezimiz ile Antalya ve ilçelerinde 23.479 vatandaşımıza göz ve kanser taraması hizmeti verdik. Atatürk mahallemizde 1 adet ASM yapımı gerçekleştirdik. Belediyemize Sağlık Bakanlığı tarafından " Bebek Dostu Belediye" ve Sağlığı Destekleyen Belediye" unvanları verildi.

Sosyal yardım çalışmalarımız kapsamında 18.940 vatandaşımıza ulaştık. Türkiye'nin kadın girişimcilerini buluşturan 2. Kadın Kooperatifleri Festivalini yaptık. Belediyemiz Kariyer İş Geliştirme Merkezi tarafından 10.300 vatandaşımızın yönlendirilmesi ve iş bulması sağlandı.

Yaklaşık 124 Km. yeni yol açımı ve stabilize çalışması, 143 Km. sıcak ve sathi asfalt dökümü yaptık. 10.5 Km. Bisiklet Yolu yapımını gerçekleştirdik.

2023 yılında da hizmetlerimiz sizlerin desteği ile artarak devam edecektir. 2023 yılı da pek çok projemizin tamamlanarak hayata geçirildiği ve hızlı bir değişimin yaşandığı bir dönüşüm yılı olacaktır. İlçemizi en büyük destekçimiz olan siz halkımızdan aldığımız güçle her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız.

2023 yılının da daha önceki yıllarda olduğu gibi Kepez ve Kepezlilerin kazanacağı, ülkece birlik ve beraberliğimizin daha da güçleneceği bir yıl olmasını temenni eder, sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl dilerim.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Konyaaltı Başkanı Esen'den yeni yıl mesajı
Konyaaltı

Konyaaltı Başkanı Esen'den yeni yıl mesajı

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen yeni yıl mesajı yayımladı.

ANTGİAD başkanı Osman Sert'ten yeni yıl mesajı
Antalya

ANTGİAD başkanı Osman Sert'ten yeni yıl mesajı

Antalya Genç İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, yeni yılı yayımladığı mesajla kutladı.

Başkan Böcek'ten yeni yıl mesajı
Antalya

Başkan Böcek'ten yeni yıl mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yeni yıl mesajı yayımladı.

Başkan Ali Çandır'dan yeni yıl mesajı
Antalya

Başkan Ali Çandır'dan yeni yıl mesajı

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır yeni yıl mesajı yayımladı.

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru'dan yeni yıl mesajı
İbradı

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru'dan yeni yıl mesajı

İbradı Belediye Başkanı Av. Serkan Küçükkuru, Yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.