Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkanı sunmak için Güneş Enerjisi Okulu Projesi’ni gençlerle tanıştırdı.

Gençlere İstihdam İmkanlı Kurslar Başladı

GENÇLERE İSTİHDAM İMKANI
Antalya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin iş gücüne katılımlarını artırarak ekonomik bağımsızlıklarını sağlamak ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam imkanı sunmak için Güneş Enerjisi Okulu Projesi’ni gençlerle tanıştırdı. Gençlere ücretsiz eğitim ve harcırah imkanı sağlayan projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
“Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu Hibe Programı (NEET PRO)” kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu ‘Güneş Enerjisi Okulu’ projesinin katılımcı gençlerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yılın 300 günü güneşli olan Antalya’da oldukça yaygınlaşmakta olan GES’lerin kurulumu, bakımı ve onarımı konusunda teknik personele duyulan ihtiyaçtan doğan ‘Güneş Enerjisi Okulu’ projesi; kamu ve özel sektör işbirliğinde güneş panelleri üreten ve kuran firmalara ara eleman sağlamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.
GENÇLERE ÜCRETSİZ EĞİTİM VE HARCIRAH
Antalya Büyükşehir Belediyesi İŞKUR koordinasyonunda yürütülen projeyle ‘Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulumu, Bakımı ve Onarımı Kursu’ ile 15- 29 yaş aralığında gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedefleniyor.
60 gün sürecek eğitim boyunca gençler, eğitime katıldıkları her gün için günlük 10 Euro harcırah alacak. Eğitimi tamamlayanlar ise yüksek iş potansiyeline sahip güneş enerjisi sektöründe istihdam imkanı bulacak. Güneş panelleri kurulum, bakım ve onarım eğitimleri verilecek katılımcı gençlere, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri ve Proje Şube Müdürü Güliz Yaman tarafından katılımcı adaylara proje tanıtımı yapıldı ve proje süreci hakkında bilgi verildi. Uygun şartları taşıyan katılımcılarla sözleşme imzalandı.
TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER
Proje ortağı Çanakkale Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi üzerinden 15 Nisan’da online teorik eğitimlere başlayacak. Teorik eğitimler tamamlandıktan sonra uygulamalı eğitimler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulacak eğitim alanında verilecek.
Eğitim sonunda üniversite onaylı sertifikalarını alacak olan gençler; kamu binaları, sosyal kurumlar, çiftlikler, özel konutlar vb. üzerinde güneş panelleri kurulması ve bakımı konusunda hizmet veren kurum ve kuruluşlarda işe girme imkanı bulacak.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Uysal, gençlere seslendi: ‘Çok değerlisiniz’
Muratpaşa

Başkan Uysal, gençlere seslendi: ‘Çok değerlisiniz’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, , Antalya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle buluştu.

BAŞKAN İRBAN GENÇLERLE BULUŞTU
Korkuteli

BAŞKAN İRBAN GENÇLERLE BULUŞTU

Korkuteli Belediye Başkanı ve Belediye Başkan adayı Mimar Hasan Ali İrban Korkuteli’li gençlerle kahvaltıda buluştu. Nur pastanesinde gerçekleşen kahvaltıya çok sayıda genç katılırken başkan İrban, “Geleceğimiz teminatı olan gençlerimizin her zaman görüşlerine önem verdik ve …

İŞKUR müdürü için gözyaşları durmadı
Aksu

İŞKUR müdürü için gözyaşları durmadı

Trafik kazasında hayatını kaybeden Antalya İŞKUR Müdürü için gözyaşları sel oldu

Antalya'nın  Sevilen Müdürü  Mustafa Akgül  Trafik Kazasında hayatını kaybetti
Antalya

Antalya'nın Sevilen Müdürü Mustafa Akgül Trafik Kazasında hayatını kaybetti

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Antalya İl Müdürü Mustafa Akgül, Isparta-Antalya kara yolunda 5 Kasım 2023 pazar günü meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İŞKUR üzerinden 119 personel alımı yapacak İşte Şartlar
Antalya

Antalya Büyükşehir Belediyesi İŞKUR üzerinden 119 personel alımı yapacak İşte Şartlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ‘’kamu dışı kamu işçi alımı ilanları’’ kategorisinde yeni bir alım ilanı yayınladı.

Antalya'da Grappling spor kulübü kuruldu
Antalya

Antalya'da Grappling spor kulübü kuruldu

yeni kurulan kulüp, Antalya'da bu spor dalının gelişimine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Azıza Amatzhanov, Savırdın Memekov, Mınassıp Shırınov, Sultan Nurtazın, Zakırjan Sultanakhmetovıtch Khızyrbakıev ve Muharrem Soytürk gibi isimlerle