Muratpaşa

İklim krizine karşı harekete geçme vakti

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, +0.5 Akdeniz’in Geleceği başlığında gerçekleştirilen çevre çalıştayında iklim krizine karşı acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek “Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi lazım” dedi. Devamı haberimizde...

İklim krizine karşı harekete geçme vakti

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, +0.5 Akdeniz’in Geleceği başlığında gerçekleştirilen çevre çalıştayında iklim krizine karşı acil tedbirler alınması gerektiğini belirterek “Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi lazım” dedi.
Muratpaşa Belediyesi, iklim krizine dikkat çekmek için başlattığı “+0.5 Akdeniz’in Geleceği” çalıştayının üçüncüsünü ‘Yeşile Dönmek’ temasıyla Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde topladı. Bu yıl sembolü koruma altındaki kum zambağı olan çalıştayda ilk gün oturumları Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun konferansı, gazeteci ve yazar Mehveş Evin moderatörlüğünde ‘İklime Dirençli Bir Gelecek İçin Yeşile Dönmek’ ve ‘Yeşil Gelecek İçin İklim Dostu İşler’ panelleriyle sona erdi. Çalıştayın ikinci gününün açılışına ise Belediye Başkanı Ümit Uysal katıldı. Uysal, konuşmasında gelecek nesillerin çevre olanaklarının giderek kısıtlanacağına dikkat çekti. Antalya’nın Manay Gölü’nün sadece 50 yıl içinde kuruduğunu ve ovaya dönüştüğünü dile getiren Başkan Uysal, şunları söyledi: “İklim değişikliğini, herkes kendi yaşantısıyla, çocukluğuyla kıyasladığında çok somut biçimde görebiliyor. Bu hızlanma, büyük bir tedirgin edici süreç. Buna çok acil tedbirler alınması gerekiyor. Hemen uygulanacak çıktılara ulaşmak ve kamu yararının her şeyin önünde gitmesi gerekiyor. Eylem planına dönüşmesi gerekiyor. Çalıştayımızı da bu sürece katkı vermesi amacıyla başlattık.” 

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Muratpaşa'da Çalıştaydan değerlendirme bildirgesi
Muratpaşa

Muratpaşa'da Çalıştaydan değerlendirme bildirgesi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen Çalıştay bildirgesinde 'Yerel yönetimler gıda üretim-tüketim zincirine girmeli' denildi.

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz
Gazipaşa

Serada Kahve Üretti sizde üretebilirsiniz

Antalya Gazipaşa'da bölgeye örnek olacak üretimler gerçekleştiren Yaşar Dağtekin'in kahve üretiminin de bölgeye örnek teşkil ederek, gerisinin gelmesi bekleniyor

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan vekili Prof.Dr. Refik Emre Altekin seçildi

KEPEZ'DE VEKİL PROF.DR.ALTEKİN Kepez Belediye Meclisi, görevine dönünceye kadar Başkan Mesut Kocagöz’ün yerine Prof.Dr. Refik Emre Altekin’i, başkan vekili seçti.

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası
Kemer

Antalya Kemer'de Kariyer Ve Tadım Şenliğinde Başkan Topaloğlu Damgası

Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksek Okulu tarafından 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' düzenlendi. Başkan Topaloğlu, 'Kariyer günleri ve tadım şenliği' etkinliğinde mangalın başına geçerek öğrencilere kendi elleriyle köfte pişirdi.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG  göreve hazır
Muratpaşa

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG göreve hazır

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kısa adı MAG olan afet gönüllüsü programına katılan 32 kişi, AFAD eğitim ve tatbikatını başarıyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.

 Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi
Antalya

Akdeniz Üniversitesi kalitesini YÖKAK Akreditasyon Belgesi ile tescilledi

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi, 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı.