Muratpaşa

Muratpaşa'da Çalıştaydan değerlendirme bildirgesi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen Çalıştay bildirgesinde 'Yerel yönetimler gıda üretim-tüketim zincirine girmeli' denildi.

Muratpaşa'da Çalıştaydan değerlendirme bildirgesi

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nce bu yıl ‘İklim Krizinde Yaşamaya Dair’ başlığında düzenlenen +0.5 Akdeniz’in Geleceği Çalıştayı’nın değerlendirme bildirgesi yayımlandı. 12 maddeden oluşan bildirgede “Üretilen her yiyeceğin üçte biri son tüketiciyi beslemeden israf olmaktadır. Yerel yönetimlerin gıda üretim-tüketim zincirine mutlaka dahil olması gerekmektedir” denildi.

Muratpaşa Belediyesi, iklim krizine dikkat çekmek için düzenlediği +0.5 Akdeniz’in Geleceği Çalıştayı sona erdi. İlk yılında su politikaları üzerine odaklanan çalıştayın dün gerçekleşen ikincisi, İklim Krizinde Yaşamaya Dair temasıyla Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İklim değişikliğinin halk sağlığı, gıda güvenliği ve sosyo-ekonomik duruma etkilerini konu alan çalıştayda 2 oturumda 6 bildiri sunuldu. Çalıştay, CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, akademisyen ve yazar Elfin Tataroğlu, Birgün gazetesi Genel Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve iletişim bilimci ve yazar Ali Haydar Fırat’ın katılımıyla gerçekleşen ‘Krizde yaşamak’ başlıklı Gündem Özel programıyla sona erdi.

Çalıştayın ardından yayımlanan değerlendirme bildirgesi, 12 maddeden oluştu. İklim krizinin kontrol edilebilir etkilerine karşı azaltım önlemlerini uygulamanın, kaçınılmaz etkilerine karşı uyum sağlamanın gerekliliğine dikkat çeken bildirgede, iklim krizine karşı kentsel planlama alanında alınacak önlemlerin kritik önemede olduğu vurgulandı.

Yerel ölçekte iklim platformu kurulmasını öneren bildirge, platform bölgedeki tüm dinamikleri içinde barındıracak şekilde oluşturulmasını önerdi. Yaşlılık, çocukluk ve ergenlik, beslenme, tarım, ormansızlaştırma, su kaynakları, göç gibi iklim krizinin etkilerinin görüldüğü pek çok başlığı değerlendiren bildirgenin, yerel yönetimlerin gıda üretim-tüketim zincirine dahil edilmesi gerekliliği vurgusu dikkat çekti.

Bildirgede gereklilik şöyle ifade edildi: “Üretilen her yiyeceğin üçte biri son tüketiciyi beslemeden israf olmaktadır. Bu durumun önüne geçecek gıda tedariki ve güvenliği alanlarında ciddi çalışmalara ihtiyaç bulunmaktadır. Yerel yönetimlerin gıda üretim-tüketim zincirine mutlaka dahil olması gerekmektedir

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Uysal, ‘Birleşmek zorundayız’
Muratpaşa

Başkan Uysal, ‘Birleşmek zorundayız’

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sinan Mahallesi’nde düzenlenen iftarda “Sıkıntıları aşabilmek için birleşmek zorundayız." dedi.

Muratpaşa Kırcami’de değişim başlıyor
Muratpaşa

Muratpaşa Kırcami’de değişim başlıyor

Antalya’da 8 mahallenin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir bölümünü içine alan Kırcami’de, pazartesiden itibaren değişim başlıyor

Zeytinköy’de yeni caddeler asfaltlanıyor
Muratpaşa

Zeytinköy’de yeni caddeler asfaltlanıyor

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Yeşildere Mahallesi’nde açtığı yeni cadde ve sokakların asfalt çalışmasına başladı.

AntSanat deprem sayısıyla yayımlandı
Muratpaşa

AntSanat deprem sayısıyla yayımlandı

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin kültür ve sanat dergisi AntSanat'ın 6’ncı sayısı yayımlandı. 2023’ün ilk sayısı, Türkiye’yi sarsan deprem felaketine ayrıldı.

63 bin lira ödüllü yarışmada başvuru süresi uzatıldı
Muratpaşa

63 bin lira ödüllü yarışmada başvuru süresi uzatıldı

Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi ASSİM İnovasyon’un, 63 bin lira ödüllü 4. İş Fikri Yarışması’nda başvuru süresi 31 Mart’a kadar uzatıldı.

Muratpaşa’ya Şili modeli; 8.8’lik depremde sadece bir bina yıkılmıştı
Muratpaşa

Muratpaşa’ya Şili modeli; 8.8’lik depremde sadece bir bina yıkılmıştı

Antalya’da, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 520 bini aşkın nüfusa sahip ilçede depreme dayanıklı bir kent oluşturmak için yeni yapılacak binalarda ‘beton perde’ uygulamasını zorunlu hale getireceklerini söyledi.