Korkuteli

Korkuteli Arasta Projesi Dualarla Açıldı

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek 'in yeniden aday olamamasınin nedeni olarak görülen Korkuteli Arasta projesi verilen sürede tamamladı.

Korkuteli  Arasta Projesi Dualarla Açıldı

ÖMER İŞLEK, "ARASTA BİTTİ GÜZELLİKLERİ GÖRÜYORUZ. BU ARASTANIN DUVARLARINDA İHANET GÖRÜYORUM"

ARASTA PROJESİ DUALARLA AÇILDI

Korkuteli İlçemizin en önemli projeleri arasında olan ve ilçenin çehresini değiştiren Arasta projesi dualarla açıldı. Seçime 1 ay kala düzenlene açılış ile dualarla kurdelesi kesildi. Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, “söz verdik, tamamladık ve hizmete sunduk” dedi.
Korkuteli’nin en önemli projelerinden olan ARASTA projesinin 1. Etabı tamamlandı. Belediye başkanı 1 Martta gerçekleşecek seçim yasağı öncesinde protokolünde katılımıyla kurdelesini kesti.
Antalya Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Hilmi Durgun, Antalya vali yardımcısı Aydın Abak, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Çevre, Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkan yardımcısı Nurullah Osmanlı, Arasta inşaatının müteahhitti Rıdvan Güzel, Belediye başkan adayları ve vatandaşlarını katılımıyla gerçekleşen Arasta presi açılışında ilk olarak Arasta inşaatının müteahhitti Rıdvan Güzel konuştu.
Güzel, “Belediyemizin yaptığı ihalede burası bize nasip oldu. Kentsel dönüşüm bize nasip oldu. Zaman kısaydı, 28 Şubata bitirilmesi konusunda söz vermiştik. İkinci etap çalışması ile ilgili yer sahiplerinin kaygılarının olduğunu, burası ile ilgili yapılamayacağını belirtmişlerdi. Bizi burayı bitirelim nasip olursa bitirdikten sonra tekrar konuşalım demiştim. Ortaklarımız ile beraber burayı bitirdik. Çevreye vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” dedi.
Daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkan yardımcısı Nurullah Osmanlı, “ilçeye nasıl bir değişim getirdiğimizi hep birlikte görüyoruz. Türkiye 100 yıllık Cumhuriyet döneminde en hızlı kentsel dönüşüm hareketlerinin başlamış olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Böylesi dönemde böylesi şehirlerde çalışmaya başlarken Korkuteli de bu ayak uyduran bir ilçemiz oldu. Bu eser yapıldıktan sonra da bunu çevresinde buluna binalarda 2. Etap, 3. Etabı dönüşüm sürecini hızlandırır, ne kadar hızlı dönüşüm olursa bakanlığımızın ortaya koymaya çalıştığı dirençli kentler modeli var. Bu dirençli kentler modeli ne kadar hızlı olursa Korkuteli’miz için Korkuteli’mizin geleceği için çocuklarımızın geleceği için çok güzel günler için iyi olacak. Antalya ilimizde 4 tane 2 tane rezerv alan, 2 tane riskli alan var. Bunlardan 1 tanesi Korkuteli’mizde. Biz burada örnek bir çalış yaparak bunu yaptık” dedi.

5 Yıl İçinde Çok Hizmetler Yaptık
Korkuteli Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, “Biz bugün burada açılıştaki amacımız 1 Martta seçim yasağı başlıyor, bürokratın seçim yasağından dolayı açılışlara gelemeyecekleri için açılışı gerçekleştirdik. Sadece 10-15 gün lük ufak işler kaldı. Bu zaman içinde her şey tamamlanacak. 5 yıl önce seçim zaferinde Şehitler anıtında bir söz vermiştik. “Bir Nisandan itibaren Korkuteli’nde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Oldu mu, olmadı. 5 yıl içinde çok hizmetler yaptık.

Bu Arastanın Duvarlarında İhanet Görüyorum
Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, “Arasta bitti güzellikleri görüyoruz. Ben başka şeylerde görüyorum. Bu arastanın duvarlarında ihanet görüyorum. Hançer görüyorum meydanında. Kripto hareketlerin görüyorum. Baronlar görüyorum. Benim karşıma çıkıp, benim memleketim 5 yılını, bu memleketin son 3 yılını çoluğumu çocuğumu doğmamış kızımı karımı, facebooklarda müptezellerin arkasına saklanan siyasileri görüyorum bunun arkasında. Ben buradaki arastanın içerisinde kepçe kamyon görüyorum. Anlıyan anlıyor. Yüzüme gülüp te hançerleri görüyorum. Ama hiçbir zaman unutmayın, ülkücünün ağzından çıkmışşsa yerine getirir. Artık davulda bende, tokmakta bende. Artık o davul ve tokmakla açılış yapacağız. Ben Korkuteli’nin delisiyim. Bu milletin ve asaletin delisiyim. Benden sonra gelsin akıllılar yönetsin” dedi.

Korkuteli’ne Çok Büyük Yatırımlar Yaptık
Bir mahallede kapalı Pazar yerleri yaptık. 129 kilometre sıfır sıcak asfalt yapmışız. 84 bin metrekare taş döşemesi, 601 kilometre köylerde stabilize yol yapmışız. 1184 metre köylerde reglaj yapmışız. 65 kilometre köylerde yol açmışız. 152 tane metruk ev yıkmışız. 56 tane muhtarlık binamızın tadilatlarını yaptık. 22 tane okulumuzun 0’dan tadilatını yapmışız. Açık düğün salonları yaptık. Gençlerimize 20 tane halı saha, bunu yanında ASAT’a yardımcı olduk. 9,5 kilometre ASAT’ın kazım işini yaptık. Sonra Manavgat yangınına gittik, orada 13 gün boyunca tüm personelimiz ile birlikte çalıştık. Sonra Kumluca’da sel oldu oraya koştuk. Deprem oldu oraya koştuk gittik. Görevi devraldığımız zaman 190 bin 235 metre yeşil alanı, 54 bin de biz yaptık toplam da 244 bine metre kare yeşil alan yaptık. 23 bin ağaç diktik. Kırsal alanda parklar yapıldı. 120 bin metrekare park alanı inşa yaptık. 5 basketbol, 7 tane voleybol sahası yaptık. Türkiye’nin 3. Büyük sosyal alanını Batı Akdeniz’in en büyüğünü yaptık. 457 dönüm arazide 3200 kişinin kullanacağı piknik alanı, çadır ve karavan alanı yaptık. 3 bin 127 adet yabancı turistimizi ağırladık. 2 bin kişilik açık alan tiyatro alanı yaptık. At çiftliği yaptık. Macera parkını yaptık. Kanal Korkuteli projesini kazandırdık. Gondolları gezdirdik. Türkiye’nin en büyük canlı hayvan ve borsasını yaptık. 3 bin 484 hayvancı için burayı yaptık. Buraları hep birlikte yaptık. Daha önce 150 ile 300 hayvan satılıyordu, şimdi her Çarşamba 2 bin 132 hayvan satılıyor bu yapılan alanda. 158 caminin tüm bakımı yapıldı. Ramazan ayında da imamlarımıza cübbelerini gönderdik. 88 kilometre yol kenarlılarına fidanlar dikildi. Gençlere gittik okulda okuyan 1. Sınıftan 12 sınıfa kadar Çanakkale’ye gönderdik. Kışın motive için Saklıkent’e götürdük. 11 bin kişiyi seyir parkta misafir ettik. Şehit ailelerini İstanbul ve Edirne’ye gönderdik. Tüm yaşlılarımızı pandemi döneminde ziyaret ettik. Türkiye’nin en büyük kadınlar merkezini 23 bin hanımefendi ziyaret etti. Türkiye’nin büyük emekli merkezini yaptık. 95 bin emekli emekli merkezine giriş çıkış tapmış. Yüzme havuzu yaptık. 7 bin 440 kişi yüzme öğrendi.
19 ayda doğalgaz için 169 kilometre kazım yaptı. Yüzde 87 doğalgaz tamamlandı.
1 milyar 513 milyon yatırım yapmışız. Borçlanmadan yer satmadan.
Konuşmalar sonrası arasta projesi dualarla kurdele kesilerek açıldı. ADEM DURMAZ KORKUTELİ

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Meclis onayladı Korkuteli Belediyesinde maaşlar  ödenecek
Korkuteli

Meclis onayladı Korkuteli Belediyesinde maaşlar ödenecek

Korkuteli Belediyesi dün toplanan Olağanüstü Devam Meclis Toplantısında işçi maaşlarının ödenmesi için gerekli olan 20 Milyon TL’lik krediye onay verdi.

Korkuteli Belediye İşçileri İşi Yavaşlatıyor mu
Korkuteli

Korkuteli Belediye İşçileri İşi Yavaşlatıyor mu

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek işçi maaşlarını 11 mart 2024 gelecek olan para ile ödeyeceklerini belirterek işçilerin sakin olmasını istemişti. Ama isçilerin aracların kontaklanı açmadıkları iddia edildi.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek   : Sakin Olun Ödemeler Yapılacak
Korkuteli

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek : Sakin Olun Ödemeler Yapılacak

Bir süredir maaşlarını eksik aldıklarını bu ayda maaş alamadıkları iddiası ile iş yavaşlatma eylemine başlayan belediye işçileri dün sabah hiç bir aracın kontağını açmadı. Eylemin maaşlar ödenene kadar süreceği iddia edildi. Bu konu üzerine Korkuteli Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, basın açıklaması yaptı.

Korkuteli Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesis dualarla açıldı.
Korkuteli

Korkuteli Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal tesis dualarla açıldı.

Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek "Siyasetin başlangıcı olan Arasta. 28 Şubatta 5 yıldır kapalı olan ağzımı orada açacağım ve önemli konuşma yapacağım. Orası benim için en duygusal açılış olacak. Ve helalliğimi orada alacağım. Orası benim için önemli herkesi oraya bekliyorum."

Yeniden Aday Olamayan Korkuteli Belediye Başkan  İşlek  Muhtarlardan helallik istedi.
Korkuteli

Yeniden Aday Olamayan Korkuteli Belediye Başkan İşlek Muhtarlardan helallik istedi.

Korkuteli Mahalle muhtarları hafta sonu aileleri ile birlikte Safran Termalde hafta sonu stres attılar. 3 gün süre etkinliğe Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, Belediye başkanı Ömer Niyazi İşlek, Belediye başkan yardımcıları, Belediye meclis üyeleri ve 35 mahalle muhtarı ve aileleri katıldı.

Antalya Korkuteli  MHP Belediye  Başkan  Adayı Sadık  Önal oldu
Korkuteli

Antalya Korkuteli MHP Belediye Başkan Adayı Sadık Önal oldu

Antalya ili Korkuteli ilçesi 2024 yerel seçimleri Cumhur İttifak adayı Sadık Önal oldu. Korkuteli Mevcut Belediye Başkanı MHP li Ömer Niyazi İşlek neden aday edilmedi ....