Alanya

Kuralar çekildi yeni yerinde bu hafta açılıyor

Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi'nde Cuma Pazarı hizmete açılıyor.

Kuralar çekildi yeni yerinde bu hafta açılıyor

CUMA PAZARI BU HAFTA YENİ YERİNDE AÇILIYOR - CUMA PAZAR ESNAFI İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in mega projelerinden olan Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’nde bu hafta Cuma Pazarı hizmete açılıyor. Pazar esnafının Cuma Pazarı yeri için kura çekimine katılan Başkan Yücel; “Bu hafta Cuma günü esnaflarımız eski yerlerine dönecek ve Cuma Pazarı Alanı’nda tezgâhlarını açacaklar. Alanya’mıza ve tüm pazarcı esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vizyon projesi Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi son aşamaya geldi. Otopark ve pazar kısmının tamamlandığı projede üst yapı çalışmaları ise sürüyor. Yaklaşık yüzde 60’lık kısmı tamamlanan dev projenin pazar kısmı Cuma günü açılıyor. Geçtiğimiz hafta 410 üretici pazar esnafı için kuralar çekilmişti. Başkan Yücel’in katılımı ile bugün de Pazarcı Odası’na kayıtlı 254 pazarcı esnafı için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Gök, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Fevzi Alaettinoğlu, Tunahan Kasapoğlu ve Ali Yenialp, Alanya Belediyesi Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal ile esnaflar katıldı.

BAŞKAN YÜCEL; “MEMLEKETİMİZE BİR DEĞER KAZANDIRMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPTIK”

Başkan Yücel kura çekimi öncesi pazarcı esnaflara seslendi. Alanya Cuma Pazarı’nın şehrin bir simgesi olduğunu belirten Başkan Yücel, “Alanya halkı her şeyin en iyisine layık. Biz de hem pazarcı esnafına hem de Alanya halkına en iyi hizmeti verebilmek adına Alanya’daki pazar alanlarını kapalı hale çevirmeye başladık. Ben göreve gelmeden önce bir tek Okurcalar’da bir de Cuma Pazar’ında yarısına kadar kapalı derme çatma bir pazar yerimiz vardı. Biz de bu memlekete bir değer kazandırmak, kimlik kazandırmak için çalıştık. Yaptığımız işleri de basite indirgemeyip, günü kurtarmak için değil yıllarca insanlara, bu bölgeye, memlekete, ülkemize hizmet vermesi için her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık, çalışıyoruz da.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YÜCEL; “SİZLERE NE VAAD ETTİYSEM SÖZÜMDE DURDUM”

Başkan Yücel, Cuma Pazarı Projesi için uzun yıllar büyük uğraşlar verdiklerini belirterek, “Biliyorsunuz ki; Cuma Pazarı 26 yıl önce açılan bir davayı 2015 yılında masaya oturup uzlaşarak sonuçlandırdığımız bir alan. Benden önce burası 3 tane belediye başkanı gördü. Herkes ‘Burası davalı’ diye bıraktı. Ama benim bir idealim var, benim bir hedefim var. Nasıl burayı 8-9 yıl önce sizlere vadettiysem, Alanya’ya hem bir pazar alanı hem otopark hem de cazibe merkezi yapacağım dediysem o sözün arkasında durdum. Davaları bizzat gittim Ankara’da takip ettim. Husumetli vatandaşlarla tek tek görüştüm. Bir buçuk yıl içerisinde bunu şehrimize kazandırarak mülkiyetini belediyeye geçirdikten sonra bu alanı çok katlı otopark, pazar alanı, kültür merkezi, ticaret alanları, sosyal donatı alanı ve sinema salonu olarak yaptık.” dedi.

BU HAFTA CUMA PAZARI YENİ YERİNDE KURULACAK

Başkan Yücel, daha sonra Alanya Kapalı Otopark, Pazar Alanı, Sinema ve Dijital Kütüphane Projesi’ne giderek son rötuşları yerinde inceledi. Bu Cuma günü Cuma Pazarı’nın yenilenen yüzüyle eski yerine döneceğini belirten Başkan Yücel, “Yaklaşık 40 yıldır arzu edilen ve hedef konulan bir projenin tamamlanması noktasındayız. Biliyorsunuz ki Alanya Cuma Pazarı Alanya ile özdeşleşen bir merkez noktası idi. Bugün bu projenin Cuma Pazarı ve katlı otopark kısmının son aşamasına geldik. Burada hizmet verecek olan geçen hafta itibariyle 410 tane üretici köylü pazar esnafının kuraları çekildi bugün itibariyle de 254 tane pazar esnafımızın da kuraları sağlıklı bir şekilde çekildi. Allah izin verirse bu Cuma günü yaklaşık 700’e yakın pazar esnafımız burada tezgahlarını açacaklar ve vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacaklar. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz ve şimdiden Alanya’mıza, pazar esnafımıza, buradan yararlanacak olan tüm Alanyalı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Yücel, Pazar Pazarı’nın da eski yeri olan Hacet Mahallesi’nde bu hafta itibariyle kurulacağını söyledi. Projenin son detayları hakkında bilgi alan Başkan Yücel, vatandaşların ve esnafların en iyi şekilde alışverişlerini yapabilmesi için gerekli tüm tedbir ve önlemlerin alınması talimatını verdi. 

Kuralar çekildi yeni yerinde bu hafta açılıyor

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Örnek davranışa imza attılar
Alanya

Örnek davranışa imza attılar

Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İngiliz vatandaşı Dayna Jean Myall'a ait çantayı bulup teslim etti.

Meclis üyelerinden bayram teşekkürü
Alanya

Meclis üyelerinden bayram teşekkürü

Alanya Belediyesi Temmuz ayı Meclis Toplantısı Başkan Yücel’in başkanlığında gerçekleşti.

Yeni kapalı salonu hizmete açıldı
Alanya

Yeni kapalı salonu hizmete açıldı

Alanya Belediyespor’un basketbol ve voleybol alt yapı takımlarının antrenman yapması ve yaz okulları faaliyetlerinin yürütmesi için yeni Kapalı Spor Salonu hizmete açıldı.

Alanya'da asfalt çalışmaları sürüyor
Alanya

Alanya'da asfalt çalışmaları sürüyor

Alanya Belediyesi, Oba Mahallesi Azaklar Caddesi'nde altyapı ve cadde düzenleme çalışmalarının ardından asfalt çalışmasına devam ediyor.

Alanya Belediyesi, Ramazan meydanı kapılarını açtı
Alanya

Alanya Belediyesi, Ramazan meydanı kapılarını açtı

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel Ramazan Şenlikleri Belediye -Hizmet Binası yanındaki meydanda başladı.

Alanya'da asfalt yenileme çalışmaları sürüyor
Alanya

Alanya'da asfalt yenileme çalışmaları sürüyor

Yenileme çalışmasının sürdüğü Antalya'nın Alanya ilçesinde asfalt yenileme çalışmaları Sugözü Mahallesi Kütürüp Caddesinde devam ediyor.