Kepez

Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü önderliğinde, Kütükçü Mahallesi'nde 2\B sorunu çözülerek modern konutlara dönüşüm sağlandı.

Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü döneminde, 2\B (Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri) sorunu çözülen yerleşim yerlerinden biri olan Kütükçü Mahallesi’nde de, gecekonduların modern konutlara dönüşme sürece büyük oranda tamamladı.

Konutlarla birlikte mahallenin sosyal yaşam alanlarının konforu ve kalitesi de dönüşüyor. Dönüşümle birlikte Masa Dağı eteklerinde kurulu olan Kütükçü Mahallesi, yaşamda tercih edilen bir bölge haline geldi.

Kalıcı hizmetlerin yapılmasına engel olan 2\B sorununun ortadan kalkmasından sonra mahalle, geçtiğimiz yıllarda temel şehircilik hizmetleriyle buluşturulmaya başlandı.
Temiz enerji doğal gaz konforunun getirildiği mahallenin yol, yeşil alan ve semt pazarı ihtiyaçları hızla bir şekilde tamamlanıyor.
Açık semt pazarının, çelik yapı sistemi çatı ile kapalı semt pazarına dönüştürülme çalışmasının devam ettiği Kütükçü Mahallesi’nde, yaklaşık 15 bin metre kare yeşil alan üretildi.

Fen İşleri Müdürlüğü de, konut yapılaşmasıyla, doğal gaz, elektrik iletim hatlarının yer altına alınması, kanalizasyon, içme suyu gibi altyapı çalışmalarının bittiği sokakları sıcak asfalt konforuyla buluşturuyor. Mahalledeki sokakların yüzde 60’nında sıcak asfalt ve parke kaldırım çalışması tamamlandı.19 bin 622 metre uzunluğunda yol asfaltlandı. Sokakların dönüşümünde 22 bin 802 ton sıcak asfalt kullanıldı. Sıcak asfalt dökülen sokaklarda, 6 bin metrekare parke kaldırım çalışması gerçekleştirildi.

ALTYAPISI TAMAMLANAN SOKAKLARA ASFALT

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, elektrik ve diğer altyapı çalışmaları tamamlanan 2982,2989, 2984, 2980, 2979, 2977 ve 2864 sokaklarda sıcak asfalt çalışması başlattı. Asfaltlama kapsamında iş makineleriyle sokakların altyapı kazı çalışmaları neticesinde bozulan asfaltı kaldırıldı. Daha sonra zemin tesviyesi yapılan yola, filler malzemesi serilerek, sıkıştırıldı. Bu çalışmayla yol, sıcak asfalt serilmesine hazır hale getirildi. Finişer makinesiyle, sokaklara asfalt serildi. Toplam 6 bin 600 metrekare alan büyüklüğündeki yolda, 1300 ton sıcak asfalt kullanıldı. Asfaltı yapılan sokakların parke kaldırımının da önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.
Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Kütükçü Mahallesi’nde, altyapı çalışmalarının tamamlanması halinde asfaltı yapılmayan sokakları, yatırım programına alınacağını dile getirdi.

Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet Kütükçü'ye dört dörtlük hizmet

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar
Kepez

Kepez’den şehre iyi gelecek yollar

Kepez Belediyesi, şehir içi trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacak yol yapım çalışmalarına bir yenisi daha ekliyor. Devamı haberimizde..

 Finike’de 35 kilometrelik sathi kaplama asfalt
Finike

Finike’de 35 kilometrelik sathi kaplama asfalt

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike Dağbağ Mahallesi’ndeki 3 ilçeyi birbirine bağlayan 35 kilometrelik grup yolunda asfalt çalışması yapıyor. Devamı haberimizde...

Manavgat Bucakşeyhler mahalle yolu asfaltlanıyor
Manavgat

Manavgat Bucakşeyhler mahalle yolu asfaltlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’ın Bucakşeyhler Mahalle yolunu sıcak asfaltla kaplıyor. Devamı haberimizde....

Korkuteli' de Yol Çalışmaları Devam Ediyor
Korkuteli

Korkuteli' de Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Korkuteli Akyar grup yolu asfaltlanıyor. devamı haberimizde..

Yol çalışmasına dikkat
Aksu

Yol çalışmasına dikkat

Antalya Havalimanı caddesinde yol çalışması yapılacak

Yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Elmalı

Yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı İlçesi'nde yaklaşık 4 kilometrelik yayla yolunda yol genişletme ve asfalt hazırlık çalışması yapıyor.