Kepez

TKB’den Cemil Meriç Kitaplığı’na ödül

Kepez Belediyesi’nin, Eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müze kütüphaneye çevirdiği ‘Cemil Meriç Kitaplığı’ Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü.

TKB’den Cemil Meriç Kitaplığı’na ödül

Kepez’in örnek projelerine ödül üstüne ödül yağıyor. Dokuma İplik Fabrikasını halkın kullanımına kazandıran Kepez Belediyesi, Eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan ve köhne bir yapı olan trafo binasını restore ederek, müzeye çevirdiği ‘Cemil Meriç Kitaplığı’ projesiyle bir ödülün daha sahibi oldu. Kepez Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 2019 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme Yarışması’nda, Cemil Meriç Kitaplığı’ ile ‘Süreklilik Ödülü’ne layık görüldü. Tarihi ve kültürel mirası koruyan belediyelerin ödüllendirildiği yarışmanın sonuçları internet ortamında gerçekleştirilen jüri toplantısıyla belirlendi. Bu yıl 39 belediyeden 67 projenin katıldığı yarışmada, 1 jüri özel ödülü, 8 proje, 8 uygulama, 8 süreklilik ve 13 başarı ödülü verildi.

Müze Kütüphane

‘Cemil Meriç Kitaplığı’, bir zamanlar Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan eski trafo binasında iki katlı 900 metrekare büyüklüğündeki binada yer alıyor. Tarihsel ve güncel edebi yapıtları içeren bir müze kütüphane kimliği ile hizmet verecek olan kitaplık, müze kütüphane özelliği ile Türkiye’de, İstanbul, Ankara, Adana ve Diyarbakır’dan sonra türünün 5. örneği olacak. Edebiyatla ilgili yapıtların, hatıraların bulunacağı müzede, eski el yazmaları ve basma eserler de sergilenecek.

Kültür sanat adasına bol bol ödül

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün halkın kullanımına kazandırdığı eski Dokuma Fabrikası, yeni adıyla Dokuma Park’a ödül üstüne ödül yağıyor. Müzeleri, sergi salonu, bilim merkezi, sanat sokağı ve konser alanıyla adeta bir kültür adasına dönüştürülen Dokuma Park’ta yer alan Oyuncak Müzesi 4, Bir Zamanlar Antalya Müzesi 2, Dokuma Modern Sanatlar Galerisi 1, Dokuma Park Projesi de 2 ödüle layık görülmüştü. Kepez Belediyesi, Antalya’nın yaşam merkezi haline getirdiği Dokuma Park’a kazandırdığı nice güzel projelere de 2020 yılında yeni ödüller bekliyor.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Cemil Meriç Kitaplığı’na 1400 kitap daha bağışlandı
Kepez

Cemil Meriç Kitaplığı’na 1400 kitap daha bağışlandı

Kepez Belediyesinin halkın kullanımına kazandırdığı DokumaParkta oluşturduğu Cemil Meriç Kitaplığına Cengiz Kaya da şahsi kütüphanesindeki 1400den fazla kıymetli eseri bağışladı.

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna  İmran Babacan oturdu
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkan Koltuğuna İmran Babacan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Başkan Mesut Kocagöz'ün koltuğuna General Şadi Çetinkaya İlkokulu 2. sınıf öğrencisi İmran Babacan oturdu.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Engellilere önem

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı. Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz  işçi personeline çifte bayram yaşattı
Kepez

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz işçi personeline çifte bayram yaşattı

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz , 2024 yılı ikinci yarı ikramiye ödemelerini Ramazan Bayramı öncesinde yaparak, işçi personeline çifte bayram yaşattı.

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Muhteşem Başlangıç
Kepez

Antalya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'den Muhteşem Başlangıç

Kepez Belediye Başkanlığı’na seçilen CHP’li Mesut Kocagöz, görevi Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Alanay’dan devraldı.

Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz'den Kentsel Dönüşüm sözü
Kepez

Kepez Belediye Başkan Adayı Mesut Kocagöz'den Kentsel Dönüşüm sözü

Kepez’in geleceği için her zaman hemşehrilerinin yanında olacağına vurgu yapan Kocagöz, “Riskli binaların yerine, deprem standartlarına uygun, enerji verimli, yeşil alanları ve sosyal tesisleri olan modern konutlar inşa edilmesi için öncelikle bir Kentsel Dönüşüm Merkezi kuracağız