Kepez

Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği'nde

Antalya Orman Çiftliği'ni gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Antalya Orman Çiftliği'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Tütüncü, Antalya Orman Çiftliği'nde

Antalya Orman Çiftliği'ni gezen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Dünya'nın en güzel kenti olan Antalya'da böylesi bereketli topraklara sahibiz. Ve biz bu toprakları atıl bırakmıyoruz. Üreteceğiz, ürettiklerimizle ekonomiye katkı sağlayacağız." dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bir tarafı buğday, bir tarafı zeytin ağaçlarıyla donatılan Antalya Orman Çiftliği'ni gezdi. Kasım ayında toprakla buluşturulan ve son yağmurlarla boy atan ekmeklik buğdayların gelişim süreci hakkında Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinden bilgi aldı. Antalya'da tarımsal farkındalığa ayrı bir dikkat çekmek için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirten Başkan Tütüncü, Antalya Orman Çiftliğine emek veren tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti. Antalya Orman Çiftliği'ndeki inceleme gezisinin ardından bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, "Antalya Orman Çiftliğinin bir tarafında uçsuz bucaksız tahıl üretilen bir kısım, diğer tarafta da yeni zeytin çiftliğimiz var. Gördüğümüz manzara da bizi geleceğe dair müthiş umutlandırıyor. Burası çiftliğimizin hububat ürettiğimiz, tahıl ürettiğimiz, buğday ürettiğimiz kısmı. Antalya Orman Çiftliğinde 3 sezondur hububat üretiyoruz. Ürettiğimiz buğdayı da hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. " dedi.

KAMU ADINA SAHİPLENDİK

Antalya Orman Çiftliğinin bulunduğu alanın daha önce atıl bir arazi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, "Belki de zaman içinde kamunun elinden çıkmak üzere olan bir araziydi. Kamunun elinden çıkma ihtimali olan bu araziyi müthiş bir koruma mantığıyla ele aldık, kamu adına sahiplendik. Şimdi burada hem hububat ekiyoruz, hem zeytin çiftliği kuruyoruz. Hem de, yaz mevsiminde de çocuklarımız için müthiş bir tarım okulu haline getirdik. "diye konuştu.

TARIMSAL ÜRETİM ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, "Türkiye tarımda çok büyük bir ufka doğru yöneliyor. Özellikle pandemi döneminde tarımsal üretimin ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz bir kez daha anladık. Türkiye tarım ülkesi ... Bütün dünyada tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun farkına pandemi döneminde vardığı için şimdi önümüzde müthiş bir avantaj var. Bu avantajı şehir gündemine farklı bir şekilde alabilmek, başka bir ufuk gerektiriyor. Kepez Belediyesi'ndeki arkadaşlarımız böylesi ilerici bir ufkun takipçisi." dedi.

TOPRAKLARIMIZ ÇOK BEREKETLİ

"Dünya'nın en güzel kenti olan Antalya'da böylesi bereketli topraklara sahibiz. Ve biz bu toprakları atıl bırakmıyoruz." diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tütüncü, "Üreteceğiz, ürettiklerimizle ekonomiye katkı sağlayacağız. Kamusal bir iş yaptığımız için, elde ettiğimiz ürünleri halkımızla paylaşıyoruz ve paylaşacağız. Toprağı boş bırakmazsak, üretirsek hem ekonomiye katkı sağlarız, hem de kamu olarak bunu yaparsanız topluma bir fayda sağlarsınız. İftihar ediyorum. Antalya Orman Çiftliği projemiz müthiş bir proje bir tarafında buğday üretilen alanlar, diğer tarafında muhteşem bir zeytin çiftliği. Antalya Orman Çiftliği çevreci bir anlayışın, ilerici bir vizyonun ürünüdür." diye konuştu

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Tütüncü Buğdayı Toprakla Buluşturdu
Kepez

Antalya Tütüncü Buğdayı Toprakla Buluşturdu

TÜTÜNCÜ BUĞDAYI TOPRAKLA BULUŞTURDU.

Başkan Hakan Tütüncü Korkuteli  ve Elmalı  Köylerinde ne yaptı
Elmalı

Başkan Hakan Tütüncü Korkuteli ve Elmalı Köylerinde ne yaptı

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Korkuteli’den sonra Elmalı İlçesi’ne geçti. Abdal Musa Türbesi’ni ve Abdal Musa Kültür ve Sanat Evi’ni ziyaret etti, Tekke Köyü sakinleriyle buluştu. Tütüncü’ye ziyaretlerinde Cumhur İttifakı Elmalı Belediye Başkan adayı Durmuş Ali Gökçe eşlik etti

Bu iftar Çook Konuşulacak
Antalya

Bu iftar Çook Konuşulacak

Korkutelililer Derneği'nin (ANTKORDER) Şöförler Odası binasının görkemli salonunda düzenlediği, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı.. Dernek Başkanı Adnan İmirgi ve Yönetim Kurulu tarafından Özenerek hazırlanan iftar yemeği,

Kürşad Tatar Kepez'de Rıza Sümer, Büyükşehirde Hakan Tütüncü' dedi .
Kepez

Kürşad Tatar Kepez'de Rıza Sümer, Büyükşehirde Hakan Tütüncü' dedi .

Büyük Birlik Partisi Kepez Belediye Başkan adayı Kürşat Tatar, "Antalya'nın hiçbir ilçesinde göremeyeceğiniz yollar bugün Kepez'de kazandırılıyor.

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu
Kepez

Antalya Varsak güreş sahasına Tütüncü ile kavuştu

Kepez Belediye Başkanı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, yağlı güreşin çok sevildiği şehre, Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi gibi bir tesis kazandırdı.

Başkan  Tütüncü  Horrum mağdurlarını ziyaret etti
Demre

Başkan Tütüncü Horrum mağdurlarını ziyaret etti

Cumhur İttifakının Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, kuvvetli yağış ve hortumdan zarar gören Antalya’nın Kumluca ve Demre ilçelerindeki çiftçileri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.