Antalya OSB'de Enerji Verimliliği

TEVMOT Projesi kapsamında Antalya OSB’deki 6 firmanın 49 adet eski elektrik motoru, yeni ve enerji verimli motorlarla değiştirildi.

Antalya OSB'de Enerji Verimliliği

TEVMOT Projesi kapsamında Antalya OSB’deki 6 firmanın 49 adet eski elektrik motoru, yeni ve enerji verimli motorlarla değiştirildi.

KOBİ’lerde yeni ve enerji verimli motorların uygulamaya konması, halen kullanılan eski ve verimsiz elektrik motorlarının değiştirilmesi yoluyla Türkiye’de piyasa dönüşümü sağlanması, enerji verimliliğine önemli ilave yatırımları teşvik etmeyi amacıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan “Türkiye’de Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Enerji Verimli Motorların Teşvik Edilmesi (TEVMOT) Projesi” sona erdi. Proje kapsamında Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 6 firmada 49 adet motor değişimi yapıldı.

7 PİLOT OSB’DE UYGULANDI

Sincan ASO 1, Ankara OSB, Adana Hacı Sabancı OSB, İzmir Kemalpaşa OSB, Gebze OSB, Antalya OSB, Uşak OSB ve Bursa OSB olarak 7 pilot OSB’de uygulanan proje, söz konusu 7 OSB’de faaliyet gösteren 100 seçilmiş KOBİ’de, Haziran 2020 tarihinde başladı. WBT Tarım Ürünleri, Bülbül Akü ve Malzemeleri, Halim Kırtız Gıda, Bülbül Plastik, Arman Teknik Tekstil, Seto Sebze Tohumları Gübre Üretim firmaları, projeye katılım hakkı elde eden Antalya OSB firmaları oldu. Bakanlık yetkililerince yapılan etüt ve raporlama çalışmaları sonucunda firmalardaki eski ve verimsiz elektrik motorları tespit edilerek, yeni ve enerji verimli motorlarla değişimi sağlandı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Proje, katılım sağlayan firmalara teşekkür plaketlerinin takdimi ile son buldu. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Başkan Vekili Hasanali Gönen, Müteşebbis Heyet Üyesi Ahmet Kasapoğlu ve Bölge Müdürü İlhan Metin, katılımcı firmaların hepsini tek tek ziyaret ederek, Bölge sanayicilerine plaketlerini takdim etti.

ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Ali Bahar, karbon ayak izinin tespiti ve karbon salınımının düşürülmesinin öncelikleri olduğunu belirtti. Enerjide tam bağımsızlığı hedeflediklerini söyleyen Bahar; “Antalya OSB olarak uzun zamandır enerjinin verimli kullanılması için SCADA otomasyon sistemleri ve sanayicilerimizin enerji yönetim bilinci içinde olması, enerji verimliliğini üst seviyeye getirme konularında çalışmalarımız vardı. Karbon ayak izi önümüzdeki yıllarda karşılaşacağımız en büyük sorunlardan bir tanesi. Hem Avrupa mevzuatları hem sanayicimizin ürettiği ürünlerin Avrupa pazarında tercih edilebilirlikleri noktasında çok büyük önem arz ediyor. Karbon ayak izinin tespiti ve karbon salınımının minimuma indirilmesi hepimizin önceliği olmalıdır. Cumhuriyetimizin temel felsefesi tam bağımsızlık üzerine kurulmuştur. Enerji alanında tam bağımsız olmak istiyorsak ülkemizde yerli, yenilenebilir enerji kaynaklarına ve enerji verimliliğine önem vermeli, konuya bir yaşam biçimi, kent kültürü ve bir ülke değeri olarak bakmalıyız” dedi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.
Antalya

Antalya OSB Teknik Koleji’nde bir ilk daha gerçekleşti.

Öğrencilerine sunduğu imkanlar, son teknoloji mesleki eğitim atölyeleri, alanında uzman eğitmenleri ile Türkiye’nin en iyi teknik

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya OSB de incelemelerde bulundu.
Antalya

TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya OSB de incelemelerde bulundu.

Antalya OSB ve ATSO Başkanı Ali Bahar’ın konuğu olan TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Bölgede incelemelerde bulundu.

Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti
Antalya

Antalya OSB Yönetimi, Bulgaristan’ın önde gelen iş inşalarından oluşan alım heyetini konuk etti

Bulgar heyet ile nokta atışı eşleştirilen Bölge firmalarının temsilcileri yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. 32 Bölge firmasının katıldığı B2B görüşmelerinde, olası iş birlikleri ve yeni ihracat bağlantıları değerlendirildi.

Antalya TSO Başkanı Ali Bahar ilk yılını Değerlendirdi
Döşemealtı

Antalya TSO Başkanı Ali Bahar ilk yılını Değerlendirdi

Antalya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Antalya basını ile bir araya gelerek ilk yılında gerçekleştirdikleri hedefleri ve gelecek projelerini konuştu.

Antalya Korkuteli OSB, Antalya'nın yeni cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda hızla  ilerliyor.
Korkuteli

Antalya Korkuteli OSB, Antalya'nın yeni cazibe ve yatırım merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

Korkuteli OSB, 2022 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar öncülüğünde, ihtisas OSB'den karma OSB'ye dönüştürülerek, yatırımcıların ve sanayicilerin dikkatine sunuldu.

Teknolojiye yatırım yapan Antalya OSB  Teknolojik Alt Yapıyı Tamamlıyor
Döşemealtı

Teknolojiye yatırım yapan Antalya OSB Teknolojik Alt Yapıyı Tamamlıyor

Antalya OSB, elektrik ve atıksuyun ardından doğalgaz şebekesini de uzaktan izlenip kontrol edilebilir hale getirdi.